Ikke så feil allikevel ..?

OPPDATERT Politiet i Greater Manchester distanserer seg fra rapport som hevder at United opererer med feilaktige tilskuertall.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en artikkel i fredagens The Guardian, der avisen støtter seg til opplysninger fra nettstedet Redsaway, hevdes det at United opererer med publikumstall som er langt høyere enn faktisk fremmøte på Old Trafford. Kilden til disse opplysningene hevdes å være politiet i Greater Manchester. Ifølge dem skal United denne sesongen ha lagt på opptil 24 000 tilskuere i forhold til de faktiske publikumstallene.

Årsaken til dette misforholdet oppgis å være forskjellen mellom antall solgte billetter og faktisk fremmøte.

Men nå viser det seg for det første at politiet i Greater Manchester slett ikke har gitt næring til disse opplysningene, slik det ble hevdet. Det bekreftes av en talsmann for politiet, ifølge Mail Online-journalist Graeme Yorke.

Et annet aspekt som ikke fremgikk av fredagens Guardian-artikkel, og som lett kan tolkes som et bevisst forsøk fra Manchester United på å manipulere tilskuertallene, er dette:

Som vertsklubb på Old Trafford, er United bundet av FAs regelverk. Dette krever blant annet at klubben må oppgi det "offisielle tilskuertallet". Dette inkluderer alle som har kjøpt billett – enten de benytter seg av disse eller ikke.

 

Hvor var forresten de 5-6 tusen ledige plassene i hjemmemøtet med Liverpool?
United opererte med 75.501 tilskuere, mens de påståtte tallene fra politiet lød på 69.933.

 

Under kan du lese den opprinnelige artikkelen, slik den fremsto fredag:

 

———————————————————

– Tilskuertallene er feil

 

Politiet i Greater Manchester hevder at United offentliggjør feilaktige tilskuertall.

Sir Alex Fergusons lag har ikke hatt over 70 000 tilskuere i serien denne sesongen, skal man tro politiet, med unntak av mot City, da klubben registrerte 75 000 tilskuere, et tall politiet foreløpig ikke har behandlet. Politiet hevder at det gjennomsnittlige tilskuertallet er på 65 601 tilskuere, og ikke 75 527 slik klubben selv sier.

United er likevel det laget i England med høyest tilskuertall, uavhengig av om tallene er feilaktige eller ikke. Ifølge rapportene var ikke stadion engang halvfullt i ligacup-oppgjøret mot Newcastle i september, da 33 409 angivelig skal ha møtt opp på Old Trafford – ikke 46 358 tilskuere slik klubben selv hevdet.

Det samme skal ha skjedd i den påfølgende runden mot West Ham, da politiet nedjusterte tallene fra 71 081 tilskuere til 51 724 tilskuere.

Det er The Guardian som kommer med disse avsløringene, en avis som historisk sett har hatt rykte på seg for å være en meget seriøs avis. Ifølge avisen skyldes de feilaktige tallene at United operer med antall solgte billetter, og ikke hvor mange som faktisk har møtt frem.

Ifølge politiet var kampen mot Liverpool den kampen som trakk flest tilskuere. Den gangen hevdet klubben at det var 75 501 tilskuere til stede, mens politiet mente at kun 69 933 mennesker fant veien til Old Trafford denne januardagen.

Mot Real Madrid registrerte politiet 72 299 publikummere, mens klubben selv offentliggjorde at 74 959 tilskuere var til stede da Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid til kvartfinalen med sin matchvinnerscoring.

Powered by Labrador CMS