– Tilbakeslag for Smalling

I GØTEBORG Mike Phelan (bildet), Wayne Rooney og Nemanja Vidic var alle tilstede under pressekonferansen som ble avholdt foran onsdagens møte med Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney: – Det er fint å være i Gøteborg. Vi har ikke vært her særlig lenge, men det er lett å se at det er en fin by. Vi kommer ikke til å få sett så mye av den, for vi skal bare trene og ellers holde oss på hotellet. Forresten kjempeartig at to av verdens største klubber skal spille her. Det blir et viktig oppgjør på veien mot kampformen. Nei forresten, det blir en veldig viktig kamp. Den er en del av sesongforberedelsene, og vi er nødt til å påse at alt går etter planen og at vi gjør tingene riktig.

Mike Phelan: – Alle kamper er jo viktige. Dette er riktignok bare en del av oppkjøringen, men denne kampen er attraktiv for supporterne også. Det blir et fullpakket stadion og forhåpentligvis bra vær. Så vi gleder oss!

Wayne Rooney: – Joda, det gjør vi, men det viktigste er å finne formen og bli klar til sesongens første kamp. Det viktigste i morgen blir å terpe på formen. Alle guttene jobber hardt for å bli klare til den nye sesongen.

På spørsmål om hvordan han ser frem til å spille sammen med Shinji Kagawa, lød svaret:

– Shinji har funnet seg veldig raskt til rette. Han er en talentfull spiller som liker å ha ballkontakt og gjøre tingene enkelt. Han er veldig effektiv med ball, og en glimrende spillertype å ha på laget. Derfor gleder jeg meg til å gå spille sammen med ham. Jeg tror han kommer til å skape massevis av sjanser, både for meg og de andre angrepsspillerne.

Nemanja Vidic: – Vi lærte mye av forrige sesong; i Europa ble vi straffet fordi vi hvilte på laurbærne etter mye tidligere suksess. Det kommer vi ikke til å gjøre igjen!
– Det var et hardt slag å tape sesongen i siste sekund, men vi må slutte å tenke på det nå. Vi ser fremover – og det har vi alltid vært fae til å gjøre. I morgen får vi testet oss skikkelig, så da vil vi få noen svar på hvor vi står.

Mike Phelan: – Det er absolutt et steg opp til Barcelona. Ikke bare for oss, men for mange andre lag også. Vi har noen utfordringer, men disse skal vi ta på strak arm. Vi har en god nok tropp til å slå tilbake. Vi ønsker alltid å forbedre oss.

Wayne Rooney på spørsmål fra united.no: Sir Alex sier du trenger mye fotball for å komme i form, men du har bare spilt tre kamper siden mai. Så, hvordan er formen?

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg har trent godt i to uker og fikk kampen mot Vålerenga i beltet for bare et par dager siden. Men det er ikke bare jeg som trenger å spille fotball for å komme i form, det gjelder oss alle.
– Men jeg har fått trent godt i det siste, og gleder meg til de to gjenstående kampene før en ny sesong begynner. Forhåpentligvis er jeg klar og fin i formen når vi møter Everton.

Phelan om skadene:

På spørsmål fra united.no:

– Dessverre må jeg melde at Chris Smalling, som tidligere ble antatt å være utilgjengelig i opptil ti uker etter brudd på en metatarsal (ben i mellomfoten), har fått et tilbakeslag etter operasjonen. Han blir derfor ute lengre enn vi hadde regnet med. Hvor mye lenger, er imidlertid usikkert.

– Når det gjelder Jonny Evans, så er det en viss mulighet for at han vil rekke ligastarten. Han er i lett trening og gjør det bra.

– Vi hadde mange skader sist sesong, og det er noe vi hele tiden er ute etter å bli faere til å unngå. Men noen skader får vi ikke gjort noe med. Andre ting jobber vi med hele tiden. Alle spillerne jobber hardt med å bli klare til det som kan bli en lang sesong – med kanskje 60 kamper, sa managerassistenten før seansen var over.

Fra tidligere i dag:

ManUtd.com melder at Patrice Evra, Scott Wootton og Robbie Brady har sluttet seg til United-troppen i Gøteborg. Evra dro som kjent hjem til Manchester på lørdag, for å være sammen med sin kone under fødselen til deres barn nummer to; mens Wootton og Brady har blitt hentet over Nordsjøen for å dekke opp i en ribbet forsvarsrekke. Med skaderammede Chris Smalling og Jonny Evans ute fra før, ble den ytterligere redusert da Phil Jones måtte sendes hjem på grunn av sykdom.

Sir Alex ankommer Gøteborg først tirsdag kveld, så assistent Mike Phelan vil være «stand-in» når dørene åpnes for pressen.

Powered by Labrador CMS