Hvem kan vi få fra Bundesliga?

Bundesliga-ekspert om hvem som er de fem beste midtbanespillerne som er tilgjengelige.

Publisert Sist oppdatert

United trenger en ny midtbanespiller.

Det er alle enige i.

Også David Moyes.

Men de fleste vet også at det i januar-vinduet er bortimot umulig å hente de aller beste spillerne. De er nemlig vanskelig å erstatte for selgende klubb, og er midt i egen sesong og egne tittelkamper i både serie, hjemlige cuper og gjerne også Champions League.

Men hva kan United-fans faktisk håpe på?

United.no kontaktet norske eksperter på  de fire største ligaene på kontinentet, og ba dem sette opp en liste. Forutsetningene var: Hvem er de beste midtbanespillerne i «din» liga som United kunne få hvis de bladde opp nok for dem nå i januar – samtidig som du tror det er en sjanse for at United faktisk kunne overtale dem til å komme.

Først ut: Bundesliga

av Niklas Wildhagen, som skriver for nettsiden bundesligafanatic.com.

Wildhagen har liten tro på at Dortmund eller Bayern selger noen av spillerne sine i januar, og understreker at Ilkay Gündogan har vært skadet lenge og fortsatt kjenner smerter. Dessuten har hete Sebastian Rode skrevet under for Bayern München fra sommeren av.

Dermed foreslår han disse.

castro3
GOD HØST: Gonzalo Castro i kamp med Phil Jones under Uniteds møte med Bayer Leverkusen.

1. Julian Draxler/Schalke 04 – Midtbanejuvelen er blant de beste spillerne i Tyskland for tiden. Arsenal skal visstnok være interessert i å signere Draxler. Hadde vært en glimrende signering, men det er tvilsomt at han velger å ta steget til utlandet nå. Hvis han velger å dra til utlandet så skjer det nok i neste overgangsvindu. Draxler kan forlate klubben til en fastskreven pris i sommer, akkurat nå måtte United nok gravd litt dypere for å hente han.

2. Gonzalo Castro/Bayer Leverkusen – Kan brukes på de fleste posisjonene på midtbanen, og kan til nøds også spille på backposisjonen. Solid spiller og flink til å slå hjørnespark og frispark. Har en kontrakt fram til 2016, men har allerede sagt at han godt kunne ha tenkt seg et bytte til Premier League en gang i framtiden.

3. Alexandru Maxim/VfB Stuttgart – Det finnes få spillere som kan slå innlegg og dødballer som rumeneren, en glimrende og kreativ spiller, rett og slett.

4. Roberto Firmino/TSG 1899 Hoffenheim – Ung og talentfull brasilianer, kommer nok til å forlate Hoffenheim om ikke altfor lenge.

5. Maximilian Arnold/VfL Wolfsburg – 19-åringen har kun spilt en håndfull av kamper i Bundesligaen, men har vist seg til å være en svært viktig spiller for Wolfsburg i år. Har 5 mål på 11 kamper, og de målene han har scoret har som regel vært svært viktig.

Du kan følge Wildhagen på twitter her.

United.no kommer tilbake med saker om La Liga, Serie A og Ligue 1 de neste dagene.

Powered by Labrador CMS