mctom22

– Skulle vært straffe. Det er jo et nydelig touch av McTominay

Publisert Sist oppdatert

United ledet 1-0.

De spilte ikke glimrende, men så fikk innbytter Scott McTominay sjansen inne i feltet. Han dyttet ballen forbi og til siden for Crystal Palace-forsvarer Chris Richards, men Richards satte den ene foten foran skotten slik at han gikk i bakken.

Dommeren frikjente Palace-stopperen.

Etter en liten sjekk bestemte VAR seg også for at dette ikke var en klar feil fra dommeren, slik at kampen fortsatte.

I Sky Sports-studio forstod de ikke mye av det.

– Jeg synes at det der er en straffe, og vi har nå sett det en rekke ganger. Ja, den er litt vanskelig, men McTominay har ballen og tar den med seg vekk fra Richards. Richards setter så foten inn i duellen, men treffer vel ikke ballen. Da er det straffe for meg, sa tidligere Brighton-spiss Glenn Murray.

– Hvorfor dommeren da ikke får beskjed om å gå over til VAR-skjermen for å ta en egen avgjørelse vet jeg rett og slett ikke, fortsetter han.

– McTominay er jo heller ikke typen som bare legger seg. Det er ikke i hans DNA.

Jamie Redknapp var enig.

– Jeg er fullstendig enig, Glenn. Det var jo faktisk også et nydelig touch av McTominay med høyrefoten.

– Det jeg ikke forstår med VAR er at de av og til kan bruke nærmere fem-ti minutter på noe, men så ikke se på dette som er ganske så klart – og også ekstremt viktig for laget. Hvorfor bruker de ikke da litt mer tid?

– Jeg mener nemlig at det var en klar og tydelig feil fra dommeren. McTominay lurer forsvareren, som ikke en gang kommer borti ballen. Forsvareren vet også at han feller ham, sa Redknapp.

MER: Dette sa Ten Hag etter kampen – hvor han også svarte på spørsmål om straffe-situasjonen.

Tidligere toppdommer Mark Halsey er enig.

– United burde fått straffe. Midtbanespilleren ble tatt i feltet. Forsvareren var ikke borti ballen, skriver han i sin spalte i en engelsk avis.

Se Viaplays høydepunkter fra kampen her:

Powered by Labrador CMS