knighton

Gammel United-direktør garanterer bud på klubben

I et intervju publisert på YouTube hevder Michael Knighton at han har samlet et konsortium som i løpet av kort tid vil legge fram et bud på Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

For United-supportere som fulgte klubben på 1980-tallet bringer kanskje nyheten en viss «deja vu»-følelse, da Knightons planlagte oppkjøp av den samme klubben gikk i vasken i 1989.

33 år senere annonserer Knighton igjen at han har skaffet midlene som trengs for å kjøpe Manchester United. Intervjuet er lagt ut av YouTube-kanalen «Man Utd The Religion», som drives av filmskaper John Gubba.

– Mitt konsortium er klart, og vi er lovet midlene vi trenger. Vi vil presentere vårt bud i løpet av kort tid. Det kan jeg garantere, sier Knighton.

– Vi er en klubb i krise, og alle vet hvorfor. Vi har udugelige eiere som vet lite om fotball. Alle vet at vi trenger nye eiere i denne klubben. Det er målet mitt, og jeg gjør progresjon. Jeg snakker med folk, og jeg har fått gode løfter fra folk med midler. Vi jobber nå med å forberede et formelt bud.

Ettersom Manchester United ikke er tilgjengelig for salg, defineres budet som et såkalt «hostile bid».

– Det innebærer at klubben ikke offisielt er til salgs. Min intensjon er å legge fram et seriøst bud for eierne, og fortelle dem at det er på tide å pakke sammen, sier Knighton.

I intervjuet støtter han protestene mot Glazers som fant sted før kampen mot Brighton. Han hevder også at «Fan Share Scheme» ikke vil utgjøre noen forskjell, men tvert imot gjøre de amerikanske eierne enda mektigere.

Det er ventet at MUST i løpet av kort tid vil kunne legge fram sitt forslag til «Fan Share Scheme» til klubbens styre. Knighton garanterer for øvrig at hans konsortium vil åpne opp for at fansen kan eie 25,1 prosent av aksjene i klubben fra dag én, og ber derfor fansen avvente investeringer i «Fan Share Scheme».

MUST har ikke kommet med noen uttalelse i forbindelse med påstandene.

Avslutningsvis i intervjuet kommer det fram at Knighton er avhengig av støtte fra Sir Jim Ratcliffe. Den engelske milliardæren skal ha forsøkt å kjøpe Chelsea tidligere, og det har gått rykter om at oppkjøpsforsøket bare var et påfunn for å vise Glazers at han er en potensiell kjøper av Manchester United.

Etter at Michael Knighton forsøkte å kjøpe klubben i 1989 måttet han tåle å bli kalt både klovn og fantasifull. Forretningsmannen skulle bli klubbens redningsmann, og viste seg fram med brask og bram på Old Trafford før sesongstarten i 1989/90-sesongen. I stedet gikk oppkjøpet i vasken.

I et eksklusivt intervju med United-Supporteren har Knighton i ettertid hevdet at han hadde pengene til å kjøpe Manchester United, men at han selv valgte å forkaste planene av andre årsaker.

Powered by Labrador CMS