– Krever fire milliarder pund for å selge United

Publisert Sist oppdatert

Da Ole Gunnar Solskjær gjennomførte den åpne delen av pressekonferansen fredag så handlet det nesten utelukkende om Superligaen.

LES OGSÅ: – Jeg likte ikke Superliga-planene

Under den lukkede seansen handlet det også om Superligaen og eierne.

Kan være villig til å selge?

Den ble publisert samtidig med at Daily Mirror-journalist Steve Bates skrev i en såkalt eksklusiv sak at Glazers er klare til å selge hvis noen legger fire milliarder pund på bordet.

Det er 46 milliarder norske kroner etter søndagens pund til krone-kurs.

Mirror-journalisten har snakket med investorer som i alle fall mener at det er prisen amerikanere kunne solgt for.

Disse kildene har også snakket om at hvis Superligaen ble en realitet så ville verdien på United øke, og dermed ville det være lettere for Glazers å selge seg ut.

Det er, ifølge Mirror, også de som mener at etableringen av en Superliga dermed ville vært første steg på vei ut av United for de amerikanske eierne.

– Jeg tror de er her for å være her videre

Solskjær ble altså presset hardt videre om Glazers på den lukkede seansen, og gjentok da at han alltid har hatt et godt jobb-samarbeid med dem.

– Jeg har hatt en åpen og god relasjon med dem. De har støttet meg. Det har de vist ved spillerne vi har signert underveis. Så gjelder dette også andre prosjekter, som vi ikke snakker med utad, men alle samtalene handler om å utvikle klubben, infrastrukturen og fasilitetene her. Jeg føler at de er her for å være her videre, sa han.

Samtidig ville nok aldri Solskjær være spesielt involvert i planer eller vurderinger om et salg.

Nordmannen avviste deretter at alt bråket rundt Superliga og utbryterklubbene ville påvirke spillerne.

Han avviste også en mulig tanke om at motstanderne ville være enda mer giret enn før på å slå United – siden han mente at Uniteds utgangspunkt alltid var hundre prosent motiverte motstandere.

– Mange måter å få et bedre produkt på

Han var imidlertid klar på at fotballen må lytte til supporterne, managerne og ikke minst spillerne.

–  Selvfølgelig så må vi lytte til spillerne.

– Jeg vet samtidig at det nye formatet til Champions League gir spillerne flere kamper, men vi må passe på dem. Ja, jeg vet at det er penger i dette, men de er bare mennesker.

sule24

– Jeg vil også ha det beste mulige produktet, de beste kampene og magien til en semifinale eller finale, men nå mot slutten av sesongen så er det kamper hver andre eller tredje dag. Da er det vanskelig å spille på maksimalt nivå etter en så lang sesong.

– Spillerne ønsker også å spille finaler, spille fotball-EM, men gir vi dem egentlig sjansen til å prestere på øverste nivå i de kampene?

– Alle vet at det har vært et vanskelig år nå, og fotballen har for mange vært en befrielse, bra for den mentale helsen, vi er også privilegerte som kan spille kamper, men et bedre produkt? Produktet blir bedre når fansen er tilbake og enda bedre om vi får et par dager til mellom hver kamp.

– Det er altså mange måter å oppnå et best mulig produkt på, så lytt til fansen, spillerne og managerne. Det er åpenbart, sa United-manageren.

Powered by Labrador CMS