Manchester United Owners Consider Selling Club

– Deler intern informasjon med potensielle investorer

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld var det for første gang offisielle bevegelser i kampen om å bli ny eier av Manchester United.

En talsmann for kjemikaliegiganten Ineos bekreftet at selskapet, med eier Sir Jim Ratcliffe i spissen, har formelt blitt med i prosessen om et oppkjøp av klubben.

I den anledning satte vi Bjarte Valen på saken med å svare på spørsmål om blant annet Jim Ratcliffe, en sak hvor det kommer frem at Ratcliffes hjerte banker for United, men at han ikke vil gå utover det som kjennes lønnsomt.

jimratcliffe180722
MANGES DRØMMEIER: Sir Jim Ratcliffe

Onsdag begynte det å svirre rykter om at det amerikanske investeringsselskapet Sixth Street også var interessert i å investere i klubben. Sixth Street Partners er for øvrig dem som kjøpte opp de mye omtalte TV-rettighetene til Barcelona for å hjelpe den katalanske klubbens skakkjørte økonomi.

Likevel gikk Sixth Street selv ut og benektet at de hadde vært i noe formell kontakt med Manchester United om investering.

Siden det nå har begynt å komme informasjon om potensielle oppkjøpere har BBC-journalist Simon Stone skrevet at Uniteds «datarom» er åpent.

Dette betyr at United gir potensielle nye investorer informasjon om selskapet, inkludert interne dokumenter. Slik at de vet i hvilken forfatning klubben er i før investorer bestemmer seg for om de skal legge inn et offisielt bud til Glazer-familien som er den nåværende eier.

En skulle tro at å dele slik informasjon kan være skadelig for klubben dersom konfidensiell informasjon blir lekket, men dette skal unngå ved at alle som gis tilgang til dataene må signere en taushetserklæring og i etterkant destruere all informasjonen de har mottatt.

Raine Group som har fått ansvaret for det å sondere potensielle kjøpere og gjennomføre kjøpsprosessen mener at denne typen prosess vil langt på vei hjelpe både dem selv og United med å skille de seriøse interessentene mot de ikke så seriøse før det forventes at en oppkjøpsprosess skal intensiveres i løpet av de neste månedene.

Powered by Labrador CMS