SJR

– Jeg snakket med Joel og Avram, men Glazers vil ikke selge klubben

– Hadde Manchester United vært til salgs i sommer, hadde vi trolig gjort et fremstøt for å kjøpe klubben, røper Jim Ratcliffe.

Publisert Sist oppdatert

I august i år varslet Sir Jim Ratcliffe sin interesse for å kjøpe United-aksjer, hvis det på sikt kunne føre til at han kunne ta kontroll over hele klubben.

Tirsdag kveld gjennomførte 69-åringen et intervju med Financial Times (krever abonnement) hvor han fikk spørsmål om et eventuelt United-oppkjøp. Den engelske forretningsmannen gliste før han svarte:

LES OGSÅ: 
«Kan være en gamechanger»
«Han er det nærmeste United kommer en perfekt eier»

– Jeg har vært United-fan hele livet, men Manchester United er eid av Glazer familien. Jeg har møtt Joel og Avram, og de er de hyggeligste menneskene, skikkelige gentlemenn, men de vil ikke selge, forklarte Ratcliffe.

First US Shale Gas Arrives In The UK
UNITED-FAN: Den styrtrike investoren Sir Jim Ratcliffe (t.v) bekrefter at han er en livslang United-supporter som trolig ville gjort et fremstøt for å kjøpe United i sommer om det var mulig. – Jeg snakket med Joel og Avram, men de vil ikke selge, forklarte Ratcliffe i et direktesendt intervju med Financial Times tirsdag kveld.

– Hadde United vært tilgjengelig i sommer, hadde vi gitt det et forsøk. Vi kan ikke sitte rundt og håpe at Manchester United en dag vil bli tilgjengelig, sier den administrerende direktøren i Ineos.

Jim Ratcliffes selskap Ineos overtok eierskapet av den franske klubben Nice i 2019. Den styrtrike briten var også blant investorene som gjorde et fremstøt for å kjøpe Chelsea i sommer, men kom sent på banen. Todd Boehly og hans konsortium av investorer vant den budrunden, men Ratcliffe har ikke gitt opp planene om en dag å eie en Premier League-klubb.

– Så hva skjer nå? Vi eier en tredjedel av Mercedes sitt Formel 1-lag. Det vi ikke har…Fotball er den mest populære idretten i verden. Vi burde eie en Premier League-klubb, sier han. 

Powered by Labrador CMS