Manchester United v Sheriff Tiraspol: Group E - UEFA Europa League

Supporterne vil ikke ha hvem som helst som nye eiere

MEDLEMSUNDERSØKELSE: United-supporterne er glade for muligheten til å bli kvitt Glazer-familien etter hvert, men er svært skeptiske til flere av alternativene for nytt eierskap.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekreftet i november at Glazer-familien vurderer å selge klubben.

Torsdag omtalte vi Avram Glazers uttalelser om at det ikke var sikkert det var det som ville bli løsningen, men pressemeldinger av den typen United kom med for tre-og-en-halv uke siden er vanligvis et signal til markedet om at en ønsker å selge. Det har tidligere også blitt meldt at Glazer-familien skal ha utredet muligheten for å selge klubben siden i sommer.

Supporterklubben har jevnlig en sjekk blant et tilfeldig og representativt utvalg av medlemmene våre for å høre hva dere synes om ulike ting med United, og nylig fikk 3000 av våre medlemmer tilsendt en del spørsmål, hvor svarene vil danne grunnlag for artikler her på united.no. I denne artikkelen ser vi på hva supporterne svarte om – ja, dere har nok allerede gjettet det – eierskapssituasjonen.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League
PROTEST: United-supportere før hjemmekampen mot Liverpool i august.

Flere artikler fra medlemsundersøkelsen:

LES OGSÅ: Svært få har mistet troen på Sancho
LES OGSÅ: Usikker keepersituasjon – dette mener supporterne at United bør gjøre
LES OGSÅ: Ni av ti tror United blir bedre uten Ronaldo – hvor mange ser fortsatt på ham som en United-legende?

Fornøyde med nyheten

Først av alt spurte vi medlemmene våre om hvor glade de er for at United er til salgs, hvor tallet 1 betyr at de ikke er glade for det, mens tallet 6 vil bety at en er strålende fornøyd.

Her svarte hele 69% at de er strålende fornøyd, mens en nesten kommer opp i 90% som gir det en femmer eller en sekser, og flesteparten av resten har gitt det en firer.

Ja, faktisk var det ikke en eneste av våre medlemmer som ga uttrykk for at de ikke var glad for nyheten, selv om enkelte uttrykker en viss skepsis ved å stemme 3 eller 4.

Om den usikkerheten handler om at de mener Glazer-familien er gode eiere, om det handler om at de ikke tror det vil skje, eller om det handler om at de frykter hvem de neste eierne blir, vet vi lite om, så da skal vi heller ikke spekulere i det – men det neste spørsmålet vi stilte handlet om de potensielle neste eierne.

unitedtilsalgshvorglad

Populær Ratcliffe – mens United-fansen ikke ønsker et lignende eierskap som i City, PSG eller Newcastle

Vi luftet også for våre lesere noen potensielle nye eierskap av klubben, og spurte hvor fornøyde de ville være med den løsningen, og der ble det tydelig at folk ikke vil erstatte Glazer-familien med hva som helst.

Først spurte vi om hvordan de stiller seg til det å få nye amerikanere som eiere, da trolig investorer.

Da svarte bare 3% alternativet «ja takk!». 45% mener at det ville vært «greit nok», mens litt over halvparten – 52% – endte opp med å svare «nei takk!». En del skepsis, altså, men en høy andel «greit nok» antyder vel kanskje at folk mener det ville vært verdt sjansen siden «amerikanske eiere» ikke nødvendigvis betyr Glazer-aktige eiere på alle områder.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League

 

Så spurte vi fansen om det å få eiere fra Midtøsten, og presiserte at vi snakket om eierskap av typen som Manchester City, PSG og Newcastle har. 

Med andre ord: trolig (som de tre nevnte) eierskap med en stat i ryggen, ofte stater med mange menneskerettighetsbrudd på samvittigheten.

Kanskje ikke helt overraskende er ikke det noe United-fansen er spesielt begeistret for.

Enda færre sier «ja takk!» i dette alternativet – bare 2% – mens hele 82% har svart «nei takk!». 15% har svart «greit nok».

midtosteneiere

Videre måtte vi jo selvsagt også spørre fansen om Sir Jim Ratcliffe som potensiell eier, siden han har blitt koblet til et mulig forsøk på oppkjøp, og siden han har fremstått som en ganske populær kandidat.

Det fremstår han som også i vår undersøkelse.

73% svarte «ja takk!», mens 24% svarte «greit nok», altså til sammen 97% på de to alternativene. Bare 3% svarte «nei takk!» til Sir Jim Ratcliffe-løsningen.

sirjimratcliffe

Powered by Labrador CMS