– 0-0, kanskje 0-1..?

Gjermund Holt, leder for norske West Ham-supportere, er slett ikke fremmed for tanken på en borteseier på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Men han er selvsagt ikke sikker på suksess. United har tradisjonelt et godt grep på London-klubben, selv om det innimellom har gått skeis, til og med på Old Trafford. Og det vet jo selvsagt Holt alt om. Han har flere gode opplevelser fra kamper mellom de tok klubbene. Blant annet var han tilstede da laget hans sendte United ut av FA-cupen i 2001:

– Ja, den dagen var vi 9000 West Ham-supportere samlet på Old Trafford, minnes han, og kommer nok aldri til å glemme det som skjedde den gang.

– Paolo Di Canio scoret seiersmålet, og Fabien Barthez vinket på taxi. Vel, egentlig prøvde han å avlede Di Canio ved å få ham til å tro at han var offside. Holt lo godt av den komiske episoden den gangen, og han gjør det fortsatt.

– Men jeg var også på Upton Park i 1995, forteller han videre.

– Keeperen vår, Ludek Miklosko, var i det umulige hjørnet og reddet alt. Vi holdt dere til 1-1 og Blackburn tok ligagullet.

Og med to slike påminnelser fra supporterleder Holt føler vi det er på tide å dirigere praten videre. Vi aner svaret, men spør llikevel for sikkerhets skyld hvor fornøyd han er med West Hams sesong til nå?

– Veldig godt fornøyd. Vi både spiller ok fotball og resultatene er bra. Vi er nyopprykket og ligger over midten.

Saken fortsetter under bildet…

Men hva med manager Sam Allardyce, da. Hvordan så du på ansettelsen av ham i fjor sommer, og har synet på ham endret seg siden den gang?

– Ja, jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk. Var redd for at vi skulle slå mye langt, noe som ville være det helt motsatte av hva West Ham skal stå for. Men slik har det ikke blitt. Vi spiller tvert imot variert og mye langs bakken; i hvert fall når vi har muligheten til det. Hvorvidt vi kan gjøre det på Old Trafford, er vel en annen sak.

Det siste tiåret har West Ham skaffet seg et par seire Old Trafford, sist i ligaavslutningen for fem år siden. Hvor stor tror du sjansen er for å gjenta denne suksessen onsdag kveld?

– Den er nok liten. På den annen side starter vi på 0-0, og vi er ganske solide bak. I tillegg har vi noen matchvinnere.

Og United skal senkes med lange baller opp mot Andy Carroll?

– Derfor må vi prøve å komme rundt på kantene og satse på at Carroll kan skape noe. Kevin Nolan, med fem mål fra midtbanen hittil, er selvsagt også en spiller som kan gjøre det for oss, og for den saks skyld Momo Diamé på midten. Han er en undervurdert spiller. Sammen med nevnte Nolan og Mark Noble har han dannet en meget sterk midtbanetrio denne sesongen. Forresten er Noble suspendert til denne kampen. Han har vært vår beste spiller hittil, så vi kommer nok til å savne ham, dessverre.

Men hva med Hammers, hva blir deres største utfordring, tror du?

– Manchester United…. Seriøst, så frykter vi jo hele laget. Van Persie har vel ikke scoret på en stund og vil vel være ekstra sulten på komme i gang igjen.

Hvis du skal våge deg på et resultattips?

– Jeg tror det blir litt enten eller. Har litt tro og stort håp på at vi kan klare 0-0 eller vinne 1-0; hvis ikke er jeg redd vi taper stort. Har liten tro på noe midt i mellom, for å være ærlig.

Og når vi skriver mai og sesongen er over, hvor på tabellen vil vi finne de to klubbene?

– Dere vil jo være garantert på topp 3; ja, kanskje helt på toppen? Vi havner et sted mellom 8. og 12. plass, og skal være godt fornøyd med det, spår Gjermund Holt.

Helt til slutt legger han til at West Ham-fans virkelig gleder seg til denne kampen:

– Ja, fordi jeg føler vi har mye å vinne, og veldig lite å tape. GOD KAMP til alle!

Takk i like så, svarer vi!

Her kan du utforske West Ham-fansens hjemmeside

Powered by Labrador CMS