England til semifinale

Med søndagskveldens 2-0-seier over Serbia, lyktes England i å spille seg frem til semifinalen i EM-sluttspillet for U21-landslag.

Publisert Sist oppdatert

Engelskmennene skal dermed møte vinneren av Gruppe A, Nederland, mens Serbia – som var klar for semifinalene allerede før gårsdagens kamp mot England, skal måle krefter med Belgia. Begge kampene skal spilles onsdag.

Det var Readings Leroy Lita (5.) og Blackburns Matt Derbyshire (77.) som scoret målene da Stuart Pearces mannskap tok seg ett skritt nærmere EM-tittelen. Seieren var imidlertid ikke så enkel og grei som sifrene kan tyde på. Serbia hadde gjort ni endringer fra forrige kamp, men dominerte likevel store deler av oppgjøret. De følte seg med god grunn snytt for to straffespark, og gikk i fistel da Derbyshire tok ned et overlegg fra Kieran Richardson og satte inn 2-0 etter å ha fosset forbi en forsvarsspiller som lå nede med skade.

Kieran Richardson spilte for øvrig hele kampen for engelskmennene, og var svært nære scoring da han i andre omgang satte ballen utenfor fra tre meters hold.

En mann som neppe vil huske kampen med særlig glede, er Tottenhams Tom Hoddleston. Han erstattet West Hams Nigel Reo-Coker etter 88 minutter, og presterte å bli utvist for munnbruk to minutter senere! Han må nå stå over onsdagens semifinale.

Rossi på scoringslisten På Gelredome i Arnhem spilte Giuseppe Rossi hele kampen da Italia slo Tsjekkia 3-1. På overtid i første omgang var den lille United-spissen på pletten og satte inn kampens fjerde og siste scoring, uten at det hjalp italienerne til avansement i turneringen. For å klare det var de nemlig avhengige av hjelp fra Serbia. Rossis scoring var det imidlertid ingenting å si på. Han mottok ballen på kanten av 16-meteren, stakk inn bak backen sin, og kaet lærkulen hardt og lavt inn ved bortre stolpe.

Én United-representant igjen Da EM for U21-landslag ble blåst igang forrige helg, var United representert med tre spillere – Englands Kieran Richardson, Italias Giuseppe Rossi, og Portugals Luis Nani. Sistnevnte røk ut på lørdag, og fikk altså følge av Rossi igår. Med kun 90 minutter igjen til finalen, er det bare Kieran Richardson som fortsett henger med. Akkurat det var det neppe så veldig mange som spådde før turneringen startet.

Powered by Labrador CMS