Ryktesaker, uke 13

Tabloidavis kobler United til tre spillere fra søndagens motstander, mens Sunday Mirror-journalist tror Van Gaal blir værende.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 3. april:

08.18: De fleste ser ut til å tro at José Mourinho er Uniteds neste manager, men Mirror-journalist (og City-fan) Simon Mullock har tidligere hevdet at han ikke er aktuell en gang! Mullock bommer ofte på United-saker, men har nå skrevet en ny sak der han går mot strømmen angående dette temaet, siden han skriver at United fortsatt forplikter seg til at Van Gaal skal lede United ut kontraktstiden. Saken kan leses her.

Vi har mer om innholdet derfra i denne saken.

08.14: Det er ikke helt uvanlig at United linkes til spillere som straks skal møte United, og i går skrev vi (igjen) her om den angivelige interessen for Romelu Lukaku. I dag kobles United til Ross Barkley, som skal være tilbake på radaren, men det må presiseres at det er notorisk upålitelige Daily Star som skriver om dette.

De melder også om United-interesse for John Stones, men at United føler at han er overpriset når summer som £50 millioner nevnes.

Når det gjelder Lukaku svarte Van Gaal dette da han ble spurt om Lukaku på fredagens pressekonferanse (andre aviser har litt andre formuleringer, men meningsinnholdet er likt):

– Jeg tror alle klubber i verden sammenligner spisser. Når du scorer mange mål, er du alltid en potensiell kandidat for klubber. Slik er fotball. Når du presterer slik du er forventet som spiss, ved å score mål og ved å ha målgivende – og han gjør det på det høyeste nivået – så er han alltid veldig interessant.

Lørdag 2. april:

14.00Daily Mirror melder at Everton frykter de må se Romelu Lukaku forsvinne ut portene på Goodison Park til fordel for Manchester United. Både agent Mino Raiola og pappa Lukaku har uttalt seg om overgangen nylig, og ifølge avisen skal Everton ha diskutert internt at han blir vanskelig å beholde.

Fredag 1. april:

16.30: Den 22 år gamle brasilianske keeperen, Alisson, skal ifølge Manchester Evening News være aktuell for Manchester United. – Det er sant. Jeg har en spesiell kjærlighet for de to klubbene [United og Juvents], sier han ifølge avisa, og legger til at han drømmer om å spille i Italia eller England, og at Premier League er verdens beste liga.

19.00: Portugisiske Multi Desportos skriver at Jose Mourinho og Benfica-spiller Renato Sanches til United er såkalte «Done Deal». Både Mourinho og Sanches skal ha underskrevet såkalt preliminære avtaler. 18 år gamle Sanches er en av de mest spennende midtbanespillerne i Europa, mens Mourinho er kjent for de fleste.

07.35: TMW skriver at Atletico Madrid ønsker Marco Branca som ny sportsdirektør, og hva har det å si for United? Jo, de ønsker Branca fordi deres nåværende sportsdirektør, Andrea Berta, er på vei til United. Han er lenge blitt koblet til United, og da trolig i tospann med Jose Mourinho.

07.30: The Sun skriver at Uniteds interesse i Tottenham-manager Mauricio Pochettino i alle fall ikke blir mindre, og at Ed Woodward har sjekket ham nærmere ut den siste tiden. Han har blant annet snakket med en del som kjenner argentineren om hans manager-egenskaper.

Torsdag 31. mars

19.15: United må gjøre et formelt fremstøt mot Jose Mourinho senest i starten av mai, hvis de skal få kloa i ham, skriver Jamie Jackson i The Guardian. Årsaken er selvsagt at portugiseren ønsker klarhet rundt neste sesong tidligst mulig før sommeren starter.

14.55: Tyrkiske Fenerbahçe påstås å være interessert i å hente enda en United-spiller til Istanbul. I fjor sommer sikret de seg som kjent både Nani og Robin van Persie, og nå hevder den tyrkiske avisen AMK at klubben sikter seg inn på Bastian Schweinsteiger.

07.50: Dersom Louis van Gaal skulle forlate Old Trafford ved sesongslutt, håper det nederlandske fotballforbundet at det skal bli mulig å overtale ham til å utsette pensjonisttilværelsen til fordel for en jobb som teknisk direktør for landslaget. Det er The Telegraphs James Ducker som skriver dette.

07.45: Valencia, som i går valgte å kvitte seg med Gary Neville, skal ifølge Sunday Worlds Kevin Palmer, ha plassert Jose Mourinho øverst på ønskelisten over kandidater til den ledige managerjobben.

Onsdag 30. mars

21.30: Ifølge italienske Gazzetta dello Sport(her linket til Sport Witness) møtes Manchester United og Bayern Munchen i kampen om signaturen til Inters Jeison Murillo. Colombianeren har kontrakt som binder han til Milan-klubben til 2020, men midtstopperen kan være på vei bort allerede i sommer dersom Inter skulle feile å kvalifisere seg til Champions League. Gazzetta dello Sport hevder at United er villige til å betale opp til £20m for 23-åringen.

17.30: Forrige uke skrev Sport Witness at flere spanske aviser spekulerte i at Real Madrids James Rodriguez kan være på vei ut dørene i Madrid til sommeren. Onsdag skriver de at El Confidencial(her linket til Sport Witness) er sikre på at colombianeren forlater hovedstads-klubben denne sommeren, og at United kan være neste stoppested for den offensive midtbanespilleren.

James har ikke en ukjent agent for Manchester United. Jorge Mendes er et kjent navn blant mange, og portugiseren sies å ha et godt forhold til Ed Woodward.

16.00: En av de heteste angriperne i Europa for tiden er Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang. Spissen fra Gabon har bøttet inn med mål for den tyske klubben og er i kikkerten hos mange storklubber, bla. Manchester United, men prisen for Aubameyang er ikke lav. Ifølge Manchester Evening News er ikke Dortmund villige til å selge spissen for noe under £78m.

Dortmunds sportsdirektør Hans-Joachim Watzke fortalte spanske AS at om et bud skal komme rundt den summen, så er de klare for å forhandle.

13.45: Robert Lewandowski er et navn som med ujevne mellomrom dukker opp i denne ryktespalten. Bayern München-spissen er da også så giftig og god at han nesten må finne seg i å bli linket til alle Europas store klubber, deriblant også Manchester United.
Nå melder imidlertid Sport Bild at den ettertraktede polakken har blitt enig med sin tyske arbeidsgiver om å forlenge oppholdet på Allianz Arena til sommeren 2021. Meldingen er ikke blitt bekreftet av partene, men det er vel uansett liten grunn til å tro at Robert Lewandowski noen gang blir United-spiller.

08.30: Ifølge The Sun, er den 26 år gamle Bournemouth-vingen Matt Ritchie sterkt ønsket av flere Premier League-klubber, deriblant Manchester United.

08.15: Når vi først er inne på keepere, så skriver italienske Gazetta World at Milans 17 år gamle sensasjon, Gianluigi Donnarumma, ha tiltrukket seg oppmerksomhet fra blant andre Manchester United og Chelsea.
Den unge målvakten fikk sin offisielle debut mellom Milan-stengene i oktober, og har siden beholdt plassen. Donnarummas Wikipedia-profil.

07.45: Goal.com er en av flere som melder om at Sergio Romero kan være på vei til hjemlandet Argentina ved sesongslutt. Buenos Aires-klubben River Plate påstås å være svært lystne på å hente den 28 år gamle landslagskeeperen hjem, og det påstås å være gode sjanser for at de får sitt ønske oppfylt.
Romero har spilt ti klubbkamper siden han i fjor sommer skrev under på en treårsavtale med United.

Tirsdag 29. mars

08.15: United og Chelsea vil få avslått bud på 50 millioner pund for Romelu Lukaku i sommer, skriver Daily Mirror. Det betyr altså at United må grave enda dypere i lomma om belgieren skal komme til Old Trafford, ifølge avisa…

Mandag 28. mars

08.00: Manchester United vil ha speidere på tribunen når Portugal møter Belgia tirsdag kveld. Det er tioen Bernardo Silva, Andre Gomes og ikke minst Renato Sanches som interesserer United, melder Mirror. Ed Woodward skal ha forsøkt seg i januar med et bud på Sanches på 31 millioner pund uten å lykkes. Alle tre spiller til daglig i ulike ligaer, med Silva som playmaker i Monaco, Gomes i Gary Nevilles Valencia og Sanches i portugisiske Benfica. Alle tre har imidlertid den samme agenten, som kjenner United meget godt allerede, nemlig Jorge Mendes.

07.45: Zlatan Ibrahimovic har lettet litt på sløret og røper at det er engelske Premier League-klubber som er interesserte i ham når kontrakten med PSG går ut. – Det er interesse, jeg kan bekrefte det. Jeg vil vurdere hvert tilbud som kommer og så bestemme meg. Men det er som et ekteskap, begge parter må ønske dette, ikke bare den ene parten, sier Ibrahimovic. Manchester United, Chelsea og Arsenal har alle blitt linket til svensken.

Powered by Labrador CMS