– Jeg teller åtte United-spillere som kan score mål

BERN: Young Boys-treneren legger ingen slagplan for å stoppe formsterke Romelu Lukaku i Champions League-premieren.

Publisert Sist oppdatert

Forrige gang den belgiske United-spissen spilte på Stade de Suisse scoret Lukaku hat-trick mot Young Boys, før han gjorde vondt verre med to scoringer også i returoppgjøret på Goodison Park.

– Normalt er det de spillerne som scorer målene du er nødt til å være oppmerksom på, svarer Gerardo Seouane når united.no på tirsdagens pressekonferanse i Bern spør sveitseren hvem han ser på som den største trusselen i United-angrepet.

– Men jeg teller åtte spillere som kan score mål i det laget. Så det er ikke bare én spiller. Forsvaret vårt må jobbe hardt og forsvare seg kompakt. Det blir det viktigste.

I motsetning til Lukaku, har manager José Mourinho fortsatt til gode å vinne en fotballkamp på sveitsisk jord. For ett år siden ble det 0-1-tap for Basel.

– Det ville vært fint om den statistikken holder seg, men vi konsentrerer oss om oss selv. Vi møter selvfølgelig et veldig godt lag, sa Seouane, som tok over Young Boys i sommer da Adolf Hütter ble Frankfurt-trener.

CL-BLOGGEN: Drømmeåpning i sikte?

– Underlaget blir ikke et problem

Med over 20 grader i luften og strålende solskinn bør det være perfekte spilleforhold i Bern onsdag kveld.

Likevel har Mourinho allerede uttrykt sin bekymring for underlaget på Stade de Suisse, da Champions League-premieren spilles på kunstgress.

Det kan være en utfordring for Manchester United, akkurat som det skapte problemer for Tottenham i 2010.

Det tror imidlertid ikke Young Boys-treneren.

– Vi kan ikke bytte underlag, og siden de ikke er vant til å spille på slike baner kan det nok være en litt spesiell følelse til å begynne med.

– Men med en treningsøkt i kveld og oppvarmingen før kampen tror jeg det skal gå fint. De har kvalitet, fart og teknikk til å spille på denne banen, så det tror jeg ikke blir et problem, sa Seouane.

LES OGSÅ: (+) Kunstgress skaper bekymring

– Respekt, ikke frykt

Young Boys har vunnet seks av seks kamper i Super League, men var nære ved å snuble da de trengte ekstraomganger for å slå 1. divisjonslaget Schaffhausen i lørdagens generalprøve i cupen.

– Nå er det vi som er «underdog», konstaterte Seouane, som flere ganger snakket om at laget er nødt til å være modige mot United.

Det mente også forsvarsspiller Loris Benito, som også var med på pressekonferansen.

– Vi har respekt for United, men ikke frykt. Det vil være mange følelser i sving, men jeg er sikker på at vi kan levere en stor forestilling, sa Benito, som har spilt én kamp i Champions League tidligere under et kort opphold i Benfica.

Young Boys-treneren bekreftet at Sandro Lauper og Jordan Lotomba mister åpningen mot United. Begge har vært ute med skader hele sesongen.

LES OGSÅ: Disse United-spillerne er med til Sveits

 

Powered by Labrador CMS