MATS HUMMELS: Van Gaal-favoritt.
MATS HUMMELS: Van Gaal-favoritt.

Disse kan løse stopperkrisen

Mats Hummels eller Aymeric Laporte? Ikke Nemanja Vidic, vel? United.no har sett på hvilke stoppere som kobles til United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United sliter stadig med skader i de bakre rekker, og de aller fleste er enige om at det er på midtstopperplassen det først og fremst er behov for forsterkninger.

Det er kun en drøy måned til januarvinduet åpner, og United.no har tatt en titt på hvilke midtstoppere som har blitt koblet til United den siste måneden. Det er ikke rent få.

Miranda (Atlético Madrid)

Den brasilianske midtstopperen dannet et solid midtstopperpar med Diego Godin forrige sesong, og var med på å vinne serien med Atlético Madrid. Hovedstadsklubben var bunnsolide defensivt, og kom også til Champions League-finalen. Miranda har både fart og rutine, og Daily Star henviser til «spanske rapporter» når de melder at midtstopperen skal være tilgjengelig for om lag 20 millioner pund. Ikke særlig troverdig med andre ord.

Jan Vertonghen (Tottenham)

Vertonghen er et kjent navn for alle som følger Premier League. Belgieren har vist at han er komfortabel med nivået i England, og 27-åringen har kvaliteter som definitivt ville forsterket Uniteds midtforsvar. Daily Mirror har koblet Vertonghen til United, men avisen regnes vel ikke akkurat som den mest troverdige kilden.

janv
SIKKER LØSNING: Jan Vertonghen har bevist at han behersker å spille i Premier League.

Ron Vlaar (Aston Villa)

I samme som sak som Vertonghen, rapporterte Daily Mirror at United vurderer å hente Ron Vlaar dersom de ikke får fatt i Tottenham-spilleren. Den nederlandske stopperen til Aston Villa imponerte i sommerens VM, og skal være et billigere alternativ enn nevnte Vertonghen.

Adil Rami (Milan)

Den franske midtstopperen Adil Rami ble avskrevet da han gikk fra Valencia til Milan for tre millioner pund sommeren 2013, men The Express har spekulert i om franskmannen kan havne i United i januar. Avisen skriver at Rami nå skal være tilgjengelig for 10 millioner pund, men at også Manchester City skal være interesserte etter at Mangala har hatt en rufsete start.

Adil Rami og Messi
TAKLINGSSTERK: Adil Rami er blant spillerne som kobles til United.

Mats Hummels (Borussia Dortmund)

Mats Hummels er kanskje den midstopperen flest United-supportere håper å se i United-drakt så fort som overhodet mulig. Tyskeren spiller for et Dortmund-lag som underpresterer voldsomt, og som kan få det tøft med å kvalifisere seg til neste års Champions League. The Guardian hevder at Manchester United skal stå klare til å stelle i stand et kjempebud allerede i januar.

Gerard Piqué (Barcelona)

Det er ikke uvanlig at eks-spillere kobles tilbake til gamleklubben. Gerard Piqué har blitt nevnt som et mulig alternativ på stopperplassen, men hovedpersonen selv forteller at han blir værende i Barcelona. Dette melder The Mirror.

Aymeric Laporte (Athletic Bilbao)

Et annet kjempehett navn er den franske midtstopperen Aymeric Laporte. Den høyreiste midtstopperen er kun 20 år, men har allerede godt over 50 kamper for Bilbao-klubben, i tillegg til en rekke aldersbestemte kamper for Frankrike. Den venstrebeinte spilleren regnes som et kjempetalent, men skal ha sparket agenten etter at han syntes det var for mye rykter om fremtiden sin. Det bør heller ikke være noen enkel eller billig oppgave å hente ham fra baskerklubben. David McDonnell i The Mirror, som har mye kunnskap om det som skjer rundt United, mener likevel at Laporte kan være en mulighet.

Getafe CF v Athletic Club - La Liga
STORTALENT: Er 20 år gamle Aymeric Laporte løsningen på Uniteds problemer?

Ezequiel Garay (Zenit)

Ezequiel Garay ble koblet til Manchester United gjennom hele sommeren, og mange ble derfor overrasket over at argentineren endte opp i Zenit, spesielt etter at han var med på å ta landet sitt til VM-finalen. Prislappen var også overraskende lav. Garay har blitt linket til United av omtrent alt som kan krype og gå av aviser, og regnes fremdeles som et alternativ av mange.

Éder Álvarez Balanta (River Plate)

Alle som spiller Football Manager kjenner til denne unggutten fra Colombia. 21-åringen regnes som et skikkelig vidunderbarn, og mange forventer at han kan bli en av verdens aller beste midtstoppere i fremtiden. Álvarez Balanta er uprøvd i Europa, men har flere landskamper for Colombia. The Express mener at det er grunn til å tro på FM-hypen, og at Álvarez Balanta kan være en god løsning for United.

Japan v Colombia: Group C - 2014 FIFA World Cup Brazil
VIDUNDERBARN: Éder Álvarez Balanta får blant annet 20 i markering på Football Manager. Kan han lykkes like godt i virkeligheten?

Raphaël Varane (Real Madrid)

Franskmannen har tidvis blitt hyllet for sitt spill i Real Madrid, men opplever tøff konkurranse fra Sergio Ramos og Pepe. Laget fra den spanske hovedstaden snappet stortalentet foran nesen på United for et par år siden, men nå skriver Daily Express at han skal være tilgjengelig for 19 millioner pund. Det høres for godt ut til å være sant, og sannsynligvis er det nok også det.

Nemanja Vidic (Inter)

Her er det nok kommentarer overflødig, men det er likevel verdt å nevne at Tutto Mercato hevder at United vurderer å hente Vidic tilbake til United. Serberen har slitt etter overgangen i sommer, men om han skulle forlate Inter allerede, er nok Galatasaray et mer sannsynlig stoppested.

Bruno Martins Indi (Porto)

Nok en nederlender som kjenner Van Gaal. Var bunnsolid for Feyenoord forrige sesong, men valgte å gå til Porto denne sommeren. The Sun skriver at han kan være tilgjengelig for 10 millioner pund, men om Van Gaal skulle ha vært interessert, ville han vel hentet ham i sommer?

Italy v Netherlands - International Friendly
KJENT FJES: Louis van Gaal kjenner til Bruno Martins Indi. I sommer valgte han imidlertid å gå til Porto.

Terence Kongolo (Feyenoord)

Enda en nederlender. 20-åringen regnes som et stort talent, og den anvendelige forvarsspilleren bør være tilgjengelig og interessert i en overgang. Daily Express mener at Van Gaal og co vurderer Kongolo som en mulig løsning.

Benedict Höwedes (Schalke)

Et mer rutinert alternativ enn de to overnevnte nederlenderne. Fikk mye spilletid i sommerens VM, og har levert jevnt over gode prestasjoner for Schalke i lengre tid. Tyske Bild har i hvert fall følt at det har vært nok i ryktene om at United skal være interesserte, at de har valgt å skrive en sak om det.

Powered by Labrador CMS