gnevsky190421
SKJERMBILDE: Sky Sports, 19. april 2021. https://twitter.com/footballdaily/

– De må sparkes ut av denne fotballklubben, og de må sparkes ut av dette landet

Gary Neville tordnet mot Glazer-familien og andre involverte i forslaget om en europeisk superliga.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-legende Gary Neville ble ikke akkurat mindre populær i England av måten han snakket ut mot superligaplanene på på søndag.

– De har ingen lojalitet til dette landet og denne ligaen. Nok er nok. Det finnes ikke en fotballsupporter som ikke vil være rasende når de hører debatten om dette forslaget, var noe av det han sa.

Neville var fortsatt rasende da han i forkant av Leeds-Liverpool snakket om temaet igjen på Monday Night Football-sendingen til Sky Sports.

– Det er vanskelig å ikke bli emosjonell, og føle seg kvalm. Men ærlig talt: en må skrive til folkevalgte, en må skrive til klubbene… alle må stille seg bak dette. Eksperter, BBC, ITV, BT Sport… glem at dere er konkurrenter, glem hvem du er supporter av. Vi må gå sammen for å stoppe dette forslaget. Dette er et angrep på alt som har vært viktig i dette landet.

– Fotballen har de siste ti månedene hjulpet folk mer enn noen gang med å holde seg gående under en pandemi, og de prøver å ta det ifra oss.

Neville tok også selvkritikk på at han ikke har snakket enda mer ut mot Glazer-familien. Han har gjort det innimellom, og forklaringen på at han ikke har gjort det enda mer sier han er blant annet at han fryktet alternativet.

– Jeg føler meg litt medskyldig. Jeg har opp gjennom årene vært ganske stille om Glazer-familien. Da klubben ble børsnotert, så visste en at den kunne bli kjøpt opp, og det var ute av kontroll for spillere, fans, alle sammen. Jeg tror generelt i livet på det frie marked. Og jeg har alltid tenkt for meg selv: hvem er alternativet til Glazerne? Hvem kjøper dem ut? Russland? Kina? Statspenger til de to eller tre milliardene en ville trengt.

– Jeg har vært stille fordi det [under Glazer-eierskapet tidligere] fortsatt har vært Manchester United, jeg kan fortsatt dra for å se på gutta spille. Jeg kan være glad og jeg kan være lykkelig, jeg ser fortsatt på fotball i dette landet. Om de tar ut utbytte? OK, jeg kan leve LITT med det. Men jeg kan ikke leve med dette angrepet på absolutt alle fotballfans i dette landet. De har gått over en grense. De er åtseletere, og de må sparkes ut av denne fotballklubben, og de må sparkes ut av dette landet.

– Vi må gå sammen nå. Det vil være folk i Manchester United… fans som kranglet for 15 år siden som vil si at det er for sent, men det er aldri for sent. Vi må stoppe dette. Det er helt avgjørende at vi gjør det.

MÅ SPARKES UT, MENER NEVILLE: Glazer-familien.

Mer fra Neville:

Om at eierne føler at de nærmest kan kreve å ha stabile inntekter fra spill i Europa, selv når de ikke har gjort seg fortjent til det:

Om hvorfor dette MÅ stoppes – og at han mener at folk som Klopp og Solskjær kan bidra til at dette blir stoppet: 

Om at han forventer mer av spesielt United og Liverpool – og at han ikke forstår hvordan Arsenal og Spurs har kommet seg med i det gode selskap: 

Om at en bør avlyse kommende helgs ligacupfinale mellom City og Spurs: 

Powered by Labrador CMS