– Begynte å bli urovekkende

– Vidic er avgjørende for Uniteds suksess, mener MUTV-kommentator Stewart Gardner.

Publisert Sist oppdatert

Nemanja Vidic’ framtid er hos Manchester United etter at serberen og klubben har blitt enige om en forlengelse av den nåværende avtalen som utløper i juni 2012.

Stewart Gardner, kommentator for MUTV, er lykkelig over at Vidic blir værende på Old Trafford.

– Det er fantastiske nyheter, han er helt avgjørende for om det blir suksess eller ikke. Vi så hvor mye vi savnet ham da han var ute med skade forrige sesong – vi trenger ham virkelig. Hvis både Vidic og Rio er skadefrie, kan man ikke finne et bedre midtstopperpar i Premier League, sier Gardner til united.no når vi treffer ham på spillerhotellet i Kansas City.

Den serbiske granittblokken har blitt litt aet til andre storklubber i Europa det siste året. Gardner innrømmer at også han en stund var bekymret for om Vidic kom til å forlate United.

– Det begynte å bli litt urovekkende, for spekulasjonene har vært der i mange måneder. Mange var sikre på at han kom til å forsvinne, men dette er en vitamininnsprøytning for alle. Det ville ikke vært heldig om han starten den ny sesongen med bare ett år igjen av kontrakten. Det føles på en litt spesiell måte som en ny signering.

Livet uten legendene

I en fase der Sir Alex Ferguson velger å gi ungguttene tillit, mener kommentatoren at det er essensielt at Vidic fortsatt har postadresse i Manchester. I tillegg påpeker han at det er svært viktig at talentene griper sjansen denne sesongen.

– Om ett års tid – i hvert fall to – må vi sannsynligvis klare oss uten Giggs, Scholes, Neville, Van der Sar og hvem vet med Owen Hargreaves. Det blir forhåpentligvis en fin sesong for de unge der de viser at de er klubbens framtid – istedet for å måtte bruke millioner av pund på å erstatte dem, sier Gardner, som ikke tør fastslå om de unge vil lykkes.

– Det er vanskelig å si, tiden vil vise det. Da Silvas er lovende på backene, Macheda er blitt ett år eldre, Welbeck var på lån i fjor og Gibson gjorde det bra da han kom inn. Det er mye håp knyttet til de unge spillerne. Chris Smalling er bare 20, Hernandez 22, og det er fint at vi har en så ung stamme i laget. Men det er også viktig at de beviser noe på førstelaget.

Den dagen Manchester Uniteds mest trofaste tjenere legger skoene på hylla, blir ikke situasjonen helt ulik som 1995.

– Det var sjokk å miste Hughes, Ince og Kanchelskis. Folk trodde at manageren hadde mistet grepet helt, og dernest kom det legendariske sitatet fra Alan Hansen; «you’ll never win anything with kids.» Situasjonen er ikke helt ulik nå – i hvert fall ikke når Giggs, Scholes og Neville, som har vært klubbens hjerte i så mange år, legger opp. Vi kan ikke legge skjul på at det er litt bekymringsfullt å vite at de ikke vil være her om et år eller to. Det blir uansett ekstremt spennede å se om de unge spillerne vil bli så gode, lojale og stabile som dem.

– Jeg tror vi ikke kommer til å forstå hvor viktig disse guttene har vært før de faktisk er borte, sier Stewart Gardner til united.no.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter.

Powered by Labrador CMS