rama

– Rooney håper at jeg tar rekorden hans

Publisert Sist oppdatert

123 ganger har Marcus Rashford scoret for United. Det betyr at han ligger 130 mål bak Wayne Rooneys rekord.

Det betyr at hvis 25-åringen klarer å repetere forrige sesongs 30 scoringer – og holder seg skadefri – så vil han tangere Rooney som 30-åring.

Håper på 35-40 mål denne sesongen

Ingen må heller være i tvil om at det er målet, nå som han har skrevet under på en ny langtidskontrakt. Det sier han til Gary Neville i sistenevntes Overlap-sending på YouTube (se nederst).

– Forhåpentligvis. Forhåpentligvis, sier Rashford da han blir spurt om det å ta Rooneys målrekord.

– Man vet aldri hva som skjer, men jeg er jo en spiller som handler om mål og målgivende, så det kan skje. Jeg snakket med Wazza (Rooney), og han sa faktisk at han ønsker at jeg skal ta rekorden, sier Rashford.

Et første steg på veien mot den rekorden vil være en bra 2023/24-sesong.

– Før så var det ofte: «La oss nå 20 scoringer», men med 30 scoringer forrige sesong så må man presse på videre. Jeg slet også med noen småskader på tampen av forrige sesong, og da tørket målene litt opp. Hvis jeg klarer å kontrollere det så kan det bli mot både 35 og 40 mål denne sesongen, sier han.

Visste at det ventet straff fra Ten Hag

I intervjuet snakker Rashford mye om oppveksten og veien frem til stjernestatus. Han snakker om jobbingen med det å få skaffe gratis skolemat til barn og veldig mye om det sportslige.

Også det at han ble utelatt fra Wolverhampton-kampen forrige sesong for å ha kommet for sent.

rashtenh

– Jeg og alle lærte av det allerede i preseason. Da var et par av gutta litt sene, og det ble reagert. Jeg var ikke så sent ute, men for sent er for sent. Det var vel 45 sekunder eller ett minutt, men jeg visste hva som da kom til å skje. Det var ikke noe vits i å krangle på det, selv om Wolverhampton borte hadde vært et vanskelig sted for oss å spille de siste årene.

– Skuffet over at vi ikke presset dem mer i ligaen

Han roste også Ten Hags mentalitet og jobb med gutta.

– Da han kom inn så snakket han aldri om topp-fire. Han snakket om å vinne trofeer. Uansett turnering. Så sviktet vi i Europa. Jeg er også skuffet over at vi ikke la mer press på City og Arsenal i ligaen, men trofeet var viktig for alle, både spillerne og kulturen i klubben, sier Rashford.

Se hele intervjuet her:

Powered by Labrador CMS