– Pinlig, ingen unnskyldning

TWITTERPANEL: Hva skal til for at vi scorer på straffer og hva tenker du etter onsdagens kamp? Se hva fansen svarte her.

Publisert Sist oppdatert

Twitterpanelet på united.no fikk to spørsmål rett etter Uniteds seier mot Galatasaray.

Hva må til for at United skal score på straffer igjen (tre strake bom nå)? Og: Var det urovekkende at Galatasaray skapte såpass store problemer for United?

Her er svarene

Hva skal United gjøre for å score på straffer igjen?

Mats W. Svensson @matsws

– Det finns inga ursäkter för att missa så många straffar. Inga överhuvudtaget. Nu har vi ju haft sån tur att ingen miss har kostat oss poäng, men det ska ändå inte hända på den här nivån. Vi håller ju på att förvandlas till Liverpool i den aspekten och det är ingenting vi vill skryta om. Det är bara för Meulensteen och Phelan att slipa på straffskjutandet i veckan. Finns inget annat att göra än att träna, träna, träna. Vill inte ens tänka på pressen som ligger på den spelare som får ta en eventuell – och betydelsefull – straff på Anfield på söndag. Dessutom gäller det att spika vem som är nummer ett och vem som är nummer två. Mitt förslag är van Persie och Rooney i den ordningen även om jag tror att Rooney har lite åsikter om just det.

Casper Heiselberg @heiselberg

Hvis man tager pre-season med, så er det interessant at vi har misset 6 ud af 7 straffespark denne sæson. Jeg tror vi mangler en fast straffesparksskytte. Som vi havde, da Eric Cantona og Denis Irwin altid var garanter for mål. Jeg blev nervøs da jeg så Nani, som har haft en svag sæson, en svag pre-season og som ikke er den mest populære mand i klubben, skulle sparke. Det er ikke særlig brugbart at lade en teknisk begavet spiller tage et straffespark. I stedet burde Ferguson have taget Robin van Persie igen. Van Persie får nok ikke lov til at tage straffespark i den nærmeste fremtid som straf for sit missede straffespark tidligere, men jeg er ikke på at hollænderen alligevel havde sparket bolden sikkert ind. Specielt som hævn for sit første straffespark.

Ole Gerhard Sørensen @gerhard83

Straffene har vært pinlige, men jeg er lite fan av å bytte straffeskyttere hele tiden. Det skaper bare utrygghet. Rooney bommet på to, før han satte mange på rad igjen i fjor. La Rooney/van Persie ta seg av dem.

Göran Svensson @DoctorRaoulDuke

…øva mer?! Well, det är lite oroväckande att straffsparkar slösas bort så som gjorts på sistone. Lösningen: låt, cold hearted bastards/wild heads som Kagawa/Büttner/Scholes slå dem. Det är överreklamerat att låta en anfallare slå straffarna som jag ser det. Men att ha en säker straffsparksskytt likt Rooney är givetvis att föredra i långa loppet. Hade jag varit SAF hade jag valt Carrick som nummer ett: en tråkig – men säker kille. På sikt: Büttner – man skojar inte bort inställningen hos den killen!

Joakim Kristensen @jokrizo

Det ligger nok litt i det at vi ikke har vært så gode i det siste, men vi kan også trene på straffe – helst vil jeg se at man setter opp en liste over hvem som skal ta straffene, er ikke den første der, så tar den andre den..osv. I mine øyne, burde man ha denne lista: 1.Robin van Persie, 2. Rooney, 3. Scholes, 4. Carrick, 5. Nani – noen av de sikreste på laget. Kan også ta med Giggs, om han spiller.

Urovekkende at Galatasaray skaper så store problemer for oss?

Mats W. Svensson @matsws

Lite grann, och vi hade garanterat straffats hårdare av bättre lag. Samtidigt är vi inne i en fas där vi vinner matcher med 3-2 snarare än 1-0 och Galatasaray-matchen var egentligen också en 3-2-match. En del hänger, i min värld, på att Fergie inte kan bestämma sig för hur hans bästa uppställning ser ut över hela planen. När det väl sätter sig, med en uttalad förstemålvakt och en hel och frisk backlinje (haha, jag vet) så förbättras darrigheten avsevärt per automatik. Men samtidigt: Fergie har ju värvat offensivt och jag är helt med på att hellre vinna med 3-2 än 1-0. That’s the Manchester United way.

Casper Heiselberg @heiselberg

Jeg synes ikke det er urovækkende. Efter en elendig pre-season er vi fortsat ved at finde os selv i spillet og Galatasaray er bestemt ikke noget dårligt hold. Det er første kamp i Champions League og som sagt, så har vi ikke et sammenspillet hold endnu. Jeg er sikker på at vi i de kommende kampe nok skal blive bedre og jeg er bestemt ikke urolig for at vi igen ryger ud i gruppespillet.

Ole Gerhard Sørensen @gerhard83

Det er urovekkende ja, og på mange måter var det nok et bevis på at vi fortsatt ikke har gjort noe med det som var det største problemet vårt i fjor, og for så vidt de siste to-tre sesongene, nemlig at vi mangler tempo og løpskraft sentralt på midtbanen. Vi blir spilt lave og klarer bare tidvis å spille oss ut bakfra, mot et middels lag. Men, tre poeng er det viktigste og forhåpentligvis kan Cleverly eller Anderson bidra med mer løpskraft og bedre press på ballfører mot Liverpool på søndag.

Göran Svensson @DoctorRaoulDuke

Galatasaray hade mer lekstuga i försvaret än vad de var förtjänta av. Men ett försvar börjar längre upp än i backlinjen. Jag anser att Nani borde stå åt sidan för att lära oss se ett tag, han har slappnat av. Vidare måste Valencia VÅGA gå inåt banan, anfallsmässigt! För att bryta problemen tidigt. Lugnt!

Joakim Kristensen @jokrizo

Galatasaray er ikke en lett motstand å møte, eller for så vidt er ingen i Champions League lette å møte. Men syntes vi burde styrt kampen mer og hatt mer av spillet enn det vi hadde, og at Galatasaray ikke skal komme og få sjanser. Generelt skuffende at laget fremstår like dårlig hver gang, når man hører vi skal snu den dårlige trenden – men ser ikke at den snur med det første, noen må ta ansvar. Og når det er sagt, så er ikke midtbanen vår er god nok – burde få inn mer tempo. Scholes og Carrick blir for statisk, de er for like i stilen – må få en stabilisator og en som kreativ fremover på banen. Hadde helst sett Carrick og Cleverley på banen sammen, man har jo sett hva Cleverley kan gjøre. Han har bevegelsene som lager rom og gir laget muligheter til å sende ballen fremover. Anderson er også et alternativ, er bare litt dårlig i holdningen og sliter med være stabil – men vi så starten av forrige sesong hvor han (og Cleverley) imponerte med voldsom offensiv slagkraft.

Enig eller uenig? Si gjerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS