– De ringte til hotellrommet

For 19 år siden besøkte United og Giggs Istanbul og Galatasaray. På onsdag kommer det tyrkiske storlaget til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 3. november 1993 gikk den da 19 år gamle Ryan Giggs ut på Ali Sami Yen Stadium til en kveld han hevder han aldri vil glemme. Han beskriver lidenskapen og engasjementet de tyrkiske tilhengerne har for laget sitt som noe helt spesielt.

– Ting ble kastet mot bussen da vi kjørte fra flyplassen, og da vi kom til hotellet stod de utenfor og sang hele natten for at vi ikke skulle få sove. Det gikk så langt som at de ringte til hotellrommene, forteller Giggs til Manchester Evening News.

På kampdagen beordret Sir Alex spillerne sine ut på banen før kampen for å smake på stemningen. Der hadde fansen allerede holdt det gående i flere timer.

– Det var halvannen time til kampen startet, men atmosfæren var allerede elektrisk. Jeg hadde aldri opplevd noe lignende.

I etterkant beskriver Giggs det som en fantastisk erfaring, selv om kampen endte 0-0 og United røk ut.

– Det var en minneverdig opplevelse, og selv om vi ikke gikk videre er det slike erfaringer man vokser på som fotballspiller, forteller han.

Bot og bedring

Onsdag sparker United igang Champions League-sesongen på Old Trafford mot nettopp Galatasaray, og Giggs mener at laget har lært fra fjorårets tidlige exit. Med kun to seiere ble det med gruppespillet for de røde djevlene. Uvant kost med tanke på at United spilte finale tre av de fire foregående årene.

– Vi gjorde ikke jobben på Old Trafford. Vanligvis holder det med ti poeng, så vinner vi hjemmekampene er det ikke mye som skal til for å sikre avansement, sier 38-åringen.

Giggs bygger dermed opp under Fergusons løfter om bedring i årets Champions League, men bedyrer at tyrkerne ikke må undervurderes.

– De var et godt lag den gang, og de er et godt lag i dag.

Powered by Labrador CMS