Vil glemme Fulham-marerittet

På de to siste Craven Cottage-besøkene har United fått spillere utvist, blitt ydmyket og stilt med en backrekke nesten blottet for forsvarsspillere.

Publisert Sist oppdatert

Mars 2009: United skulle reise seg etter det pinlige 4-1-tapet for Liverpool på Old Trafford, men selv om solfylte London viste seg fra sin beste side ble det helsvart for rødtrøyene på Craven Cottage. Paul Scholes blokkerte et skudd ved å bruke hendene, og dommer Phil Dowd sendte veteranen i dusjen. Danny Murphy, som har gjort det for vane å lage trøbbel for Manchester United, ekspederte straffesparket i mål. Wayne Rooney ble også utvist før pause, og deretter punkterte Fulham kampen i sluttminuttene.

Desember 2009: I midtuken klarte United å slå Wolfsburg på bortebane etter et Michael Owen hattrick, men mot Fulham gikk det galt. Fryktelig galt. Michael Carrick, Darren Fletcher og Ritchie De Laet utgjorde et slags tremannsforsvar, mens Patrice Evra av en eller annen grunn fikk prøve seg i en vingrolle.

De regjerende mesterne ble tidvis rundspilt, og måtte feire jul med et 3-0-tap i bagasjen.

Tid for revansje?

Sir Alex Ferguson tar ikke ord som hevn i sin munn, men det er liten tvil om at manageren er ute etter å drepe Fulham-marerittet på søndag.

– Vi har hatt det litt kaotisk og vanskelig på Craven Cottage de siste par årene. Vi endte opp med ni mann for to år siden, og forrige sesong hadde vi en forsvarstreer med Ritchie De Laet, Carrick og Fletcher, som gjorde det helt greit til vi slapp inn det første målet.

– Det er nøkkelen når man spiller med et skjørt lag, altså at man bruker spillere som ikke er i deres vante posisjoner. Det skjedde mot Fulham forrige sesong, vi ble fragmentert. Vi hadde god kontroll til vi slapp inn det første målet, men det ble veldig vanskelig da vi slapp inn en scoring til midtveis.

– Vanligvis har vi reist dit i mars da banen ikke er optimal. Jeg så gressteppet da jeg var på Fulhams kamp mot Werder Bremen, og da så den bra ut.

Sir Alex har lyst til å smile igjen etter et besøk på Craven Cottage.

Powered by Labrador CMS