– Nei, Bruno er ikke sliten

Publisert Sist oppdatert

Onsdag avslutter United den første halvdelen av Premier League-sesongen med bortekamp mot Fulham, en kamp som trolig må vinnes for at Ole Gunnar Solskjærs utvalgte skal beholde serieledelsen.

Hvis noen skulle tro at Bruno Fernandes vurderes hvilt – tro om igjen.

Det har riktignok blitt snakket om at han kunne være sliten – og det er også sant at han står i fare for å bli suspendert hvis han får et nytt gult kort – men Solskjær understreket vel bare at portugiseren kommer til å starte – som alltid – i onsdagens kamp.

United-manageren avviste nemlig alle spekulasjoner om at Fernandes er sliten eller tynget av det presset det er å hele tiden skulle prestere.

– Formen hans er veldig god. Han ble akkurat kåret til månedens beste spiller, og han er en en av dem som løper mest i hver kamp. Han er også veldig god til å restituere – å lade batteriene.

– Hvis han hadde scoret på frisparket mot Liverpool – som jeg så inne – eller fått liff luft under ballen på innlegget fra Luke Shaw – så ville han igjen også blitt omtalt som Premier Leagues beste spiller. Så nei, han er ikke sliten, og hvis jeg spør han så vil han selv heller aldri si det.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Fulham-kampen er 12.00 onsdag.

VAR NÆR VED Å AVGJØRE: Ole Gunnar Solskjær så Bruno-frisparket mot Liverpool i krysset.

– Mot Liverpool var det også marginalt fra at pasninger gikk frem, at vi var onside og ikke offside. Han er alltid nær ved å skape noe, og det er sånn jeg vil at det skal være. Det er det han er blitt fortalt, sa Solskjær.

Motstander i bedre form

Nordmannen roste jobben som er gjort i et Fulham-lag, som kun har tapt én av sine sju siste kamper – og da tapte de først mot Chelsea etter at de måtte spille over én omgang med ti mann.

Fulham har også tatt poeng mot Liverpool, Tottenham, Southampton og Leicester allerede denne sesongen.

Solskjær var imidlertid vel så opptatt av eget lag.

– Hvis vi fortsetter som vi har gjort i det siste så tror jeg at vi har en god sjanse til å være konkurransedyktige ut hele denne sesongen, sier han – vel vitende om at både Leicester og Manchester City kan passere United før United sparker i gang kampen mot Fulham.

Samtlige spillere som var aktuelle mot Liverpool er også aktuelle mot Fulham. Det betyr at bare Brandon Williams og Phil Jones er ute med skader.

LES OGSÅ: – Tror ikke det er lenge før Diallo er involvert

Ikke bekymret for få mål

Solskjær avviste også at han var bekymret over bare to mål på de siste fire kampene.

– Vi har scoret flere mål og skapt flere sjanser enn tidligere denne sesongen, og det er bare snakk om tid før marginene som vi følte var imot oss mot Liverpool igjen er med oss. Relasjonene i laget er bedre, samspillet er blitt bedre, sier han.

– Hva er det du egentlig liker best og minst med jobben?

– Jeg trives i denne jobben. Ellers ville jeg ikke hatt den. Det er ikke mye jeg misliker. Det må i så fall være det å utelate spillere når jeg kanskje heller ikke har så gode grunner – eller at det er mange grunner til at de faktisk burde spille. Det er vanskelig å fortelle spillere at de ikke får jobbe en kveld i helga under kamp, men så må møte på jobb igjen som vanlig mandag. Samtidig er vi nå inne på en del av det jeg liker best – å jobbe med enkeltspillere, sier Solskjær.

LES OGSÅ: – Tror ikke det er lenge før Diallo er involvert

Ukas midtukekamper i Premier League:
TIRSDAG: West Ham – WBA
TIRSDAG: Leicester – Chelsea
ONSDAG: Man. City – Aston Villa
ONSDAG: Fulham – Man. United
TORSDAG: Liverpool – Burnley

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Fulham-kampen er 12.00 onsdag.

Powered by Labrador CMS