PREVIEW: Julegave på forskudd?

Manchester United møter Fulham på bortebane onsdag kveld – på en bane det ikke har blitt tre poeng for United siden mars 2008.

Publisert Sist oppdatert

Snart er det jul, og med den følger det mye fotball fra de britiske øyer. Men også i dagene før juleaften skal det spilles flere Premier Leauge-kamper. Onsdag kveld skal Manchester United i aksjon, og motstander er Fulham på Craven Cottage.

Om Rooney og co. skal greie å gi United-supporterne en julegave litt på forskudd, må det imidlertid en forbedring til i, i forhold til de siste års prestasjoner på Craven Cottage.

Ikke i noen av de tre siste forsøkene, har Fergies menn tatt med seg alle tre poengene fra Fulhams hjemmebane, og vi må helt tilbake til 1. mars 2008 for å finne siste United-seier i ligasammenheng på arenaen (vant dog hele 4-0 i FA-cupen her i 2008/09-sesongen). Etter denne kampen vant Fulham 3-0 og 2-0 i de to neste møtene, før United fikk med seg ett poeng forrige sesong.

Fulham

Fulham har hatt en noe ujevn sesong, og på hjemmebane har det variert fra 1-3-tap mot Everton til 6-0-seier mot QPR og 1-0 mot Liverpool. Det er med andre ord ikke helt lett å spå hva United kan vente seg onsdag.

Forrige runde vant Fulham 2-0 hjemme mot Bolton etter scoringer av Clint Dempsey og nyervervelsen Bryan Ruiz. Med dette resultatet befinner Martin Jols gutter seg på en på en 11. plass med 18 poeng på 16 kamper. Manager Jol er klar over at møtet med de regjerende mesterne blir tøft, til tross for den gode statistikken de siste sesongene.

– Manchester United har den ekstra kvaliteten, og du kan ikke gi dem rom, fortalte Jol på tirsdagens pressekonferanse.

– Hvis man gjør en feil, straffer de deg. Vi må spille på det vi er gode på på onsdag, og hindre dem i å spille på sine styrker.

Når det gjelder skader, er Zdenek Grygera ute resten av sesongen, mens også Bobby Zamora, Simon Davies, Mark Schwarzer og Steve Sidwell alle ser ut til å miste kampen.

United

Manchester United har vært inne i en god periode – i hvert fall rent poengmessig – i Premier League de siste ukene, og har plukket 19 av 21 poeng på de siste sju kampene. I de to siste, mot Wolves og QPR, har også noe spillet bedret seg betraktelig for de røde djevlene.

United har i det hele tatt hatt en meget god sesongstart, og står med 39 poeng etter 16 serierunder. Med ni poeng på de neste tre kampene (Fulham (b), Wigan (h) og Blackburn (h)) vil United ha hele 48 poeng halvveis, noe som er på et skjema til 96 poeng totalt. Problemet er den nyrike naboen, som har kjempet til seg to poeng mer enn United hittil.

Sir Alex Ferguson uttalte i helgen at han så lyset i enden av tunnelen hva skader angår. Til tross for sjefens positive syn på ting, kommer man ikke bort fra at skadelisten fortsatt er noe for lang. Nemanja Vidic mister resten av sesongen med sin kneskade, mens Darren Fletcher er ute på ubestemt tid med tarmsykdom. I tillegg til disse to, er også Michael Owen, Tom Cleverley, Anderson og Fabio noen uker unna å være klare. Heldigvis er Rafael tilbake i trening, og nærmer seg en retur, mens både Dimitar Berbatov og Javier Hernandez er tilbake igjen etter ankelproblemer. Også Darron Gibson skal være klar til kamp.

Dommer

Rutinerte Mark Halsey har blitt satt opp som dommer til kampen mellom Fulham og United, og 50 åringen bør, med sine 12 sesonger som Premier League-dommer, ha nok erfaring til å lede oppgjøre trygt gjennom noenognitti minutter. Halsey har kun ledet United én gang denne sesongen, og det var i 1-0-seieren mot Everton på Goodison Park 29. oktober.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS