Kan seiersrekken forlenges?

PREVIEW United kan vinne sin sjette strake Premier League-seier, og vil i så fall skaffe seg et forsprang på tre poeng ned til City.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Manchester City kun fikk med seg ett poeng fra bortekampen mot Stoke lørdag kveld, ligger de to Manchester-lagene likt øverst på tabellen. United har imidlertid én kamp til gode, og vil med seier mot Fulham mandag åpne en luke på tre poeng ned til de lyseblå naboene.

Og statistikken taler for tre poeng for hjemmelaget mandag: Fulham har ikke fått med seg poeng fra Old Trafford siden 25. oktober 2003. Alle de siste sju ligamøtene mellom lagene på Old Trafford har endt med United-seier, og målforskjellen i disse kampene er totalt 20-3 i Uniteds favør. Det gikk også Uniteds vei i den første kampen mellom klubbene denne sesongen. I førjulskampen på Craven Cottage vant United hele 5-0 etter scoringer av Nani, Giggs, Rooney, Welbeck og Berbatov.

Det skal riktignok sies at Martin Jol har fått mer skikk på Fulham de siste månedene, og at laget fra Craven Cottage ikke har sluppet inn mer enn tre mål i noen kamp, bortsett fra møtet mot United, denne sesongen. Etter en tung start på sesongen, ligger Fulham nå på en 13. plass på tabellen, og har en topp 10-plassering i sikte.

United

Manchester United er inne i en fantastisk periode i Premier League. Etter 0-3-tapet mot Newcastle 4. januar, har United tatt 25 av 27 mulige poeng – og det mot en liste av motstandere som inneholder lag som Arsenal, chelsea, Liverpool og Tottenham! United har gjennom hele sesongen hatt store skadeproblemer, og fortsatt er Darren Fletcher, Nemanja Vidic, Anders Lindegaard, Anderson, Nani og Michael Owen ute. Det positive er at Phil Jones og Chris Smalling er tilbake fra smellene som har holdt dem ute den siste tiden, mens Antonio Valencia igjen er i full vigør etter hamstringskaden.

Det ser dermed bedre ut enn på lenge på Carrington når det kommer til skader. Sir Alex Ferguson har mer enn nok spillere å velge mellom, og kan stille et lag som har mer enn nok kvaliteter til å kunne ta alle poengene mot Fulham. Dette er også nødvendig dersom United virkelig skal legge press på Manchester City.

Fulham

Fulham har tapt sine to siste kamper i Premier League (Villa 0-1 og Swansea 0-3), men hadde før disse to kampene tatt hele 16 poeng på åtte kamper. Skal det bli poeng på Old Trafford, må Martin Jols menn finne tilbake til formen de hadde i disse kampene. Det må de også om de skal ha noe håp om å få en sluttplassering på øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Den nederlandske manageren har så å si hele troppen til sin disposisjon foran møtet på Old Trafford. Bortsett fra Orlando Sa, Steve Sidwell og Zdenek Grygera er alle mann friske og raske og klare til turen til Manchester mandag.

Dommer

Michael Oliver er oppnevnt som dommer i mandagens kamp på Old Trafford. Den Ashington-fødte pipeblåseren, som nå har rukket å fylle 27 år, innehar rekorden som den yngste dommeren som noensinne har dømt en Premier League-kamp. Den rekorden tok Oliver 9. januar 2010, da han fikk debuten i en alder 24 år, 11 måndeder og 20 dager gammel.

Powered by Labrador CMS