United har kjøpt Zaha

Oppdatert 21.00: – Jeg er overlykkelig, sier spilleren selv, som skal ha signert en kontrakt som strekker seg til 2018.

Publisert Sist oppdatert

Wilfried Zaha er klar for United. Det ble offentliggjort samtidig med at Sir Alex startet sin pressekonferanse fredag.

Klubbene er enige om overgangssum, Zaha gjennomførte legesjekken fredag kveld ifølge Sky Sports, men ingen av partene vil uttale seg særlig før Zaha slutter seg til United til sommeren. Han lånes altså tilbake til Palace igjen ut sesongen. Sky sier også at Zaha har skrevet under på en kontrakt for de neste fem og et halvt årene.

– Dette har vi gjort før

– Vi liker å kjøpe spillere med potensial som vi så utvikler. Det har vi lyktes med flere ganger. Forhåpentligvis vil gutten trives her, sa Sir Alex på pressekonferansen.

– Jeg er lykkelig over å gå til Manchester United, og jeg er glad for at det blir en stopp på spekulasjonene. Jeg vil takke eierne i Palace som har gjort denne overgangen mulig, men fokus de neste fem månedene vil utelukkende være på Crystal Palace. Jeg har vært her i mer enn 10 år, vil alltid elske klubben og vil hjelpe dem med å nå Premier League igjen. Spesielt på vegne av fansen her som alltid har vært fantastiske med meg, sier Zaha selv til Palace’ nettside.

– Dette er en stor dag for Crystal Palace. Vil vil takke Wilf for alt han har gjort for klubben, og ønsker ham lykke til i United fra sommeren av. Det var avgjørende for både oss og Wilf at han fikk bli i Palace ut sesongen, sier Palace-formann Steve Parish.

TV2s Kasper Wikestad sa torsdag til united.no at han tror Zaha kan sette fyr på Premier League, men Henning Berg var litt mer usikker da vi snakket med ham onsdag.

<blockquote class=»twitter-tweet»><p>Only 2 footballers have got my bum off my seat with excitement, George Best and Ronaldo. Hope Zaha makes it 3.</p>&mdash; Brian Greenhoff (@hoffgreen) <a href=»https://twitter.com/hoffgreen/status/294753404029386753″>January 25, 2013</a></blockquote> <script async src=»//platform.twitter.com/widgets.js» charset=»utf-8″></script>

Debuterte som 17-åring

Uansett har United dermed sikret seg en spiller som bare er 20 år gammel, men som har godt over 100 kamper for Palace siden debuten 17 år gammel. Han har også levert varene på større arenaer, og var toneangivende da Palace på Old Trafford slo ut United av ligacupen forrige sesong. Zaha ble født i Elfenbenskysten, men debuterte for det engelske A-landslaget i en treningskamp mot Sverige tidligere denne sesongen.

Han kan imidlertid fortsatt angre seg, og heller velge spill for Elfenbenskysten hvis han ønsker det i fremtiden.

Se video av noe av det Zaha kan her.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/462SSSuSiuQ» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS