Fulham har fått ny eier

Muhamed Al Fayed har solgt klubben til den styrtrike amerikaneren Shahid Khan.

Publisert Sist oppdatert

Den styrtrike egyptiske forretningsmannen Mohamed Al-Fayed har eid Fulham siden han kjøpte klubben for £6.25 millioner i 1997. Den gang befant Fulham seg på nivå tre i det engelske ligasystemet, men med Al-Fayeds hjelp ble det to raske opprykk, og allerede i 2001 spiste Fulham kirsebær med de store i Premier League.

Fulham har holdt seg i den øverste divisjonen siden, og har i løpet av disse årene notert en sjuendeplass som beste Premier League-plassering. I tillegg har klubben spilt i UEFA-cupen/Europaligaen flere ganger, hvor finaleplass i 2010 var det store høydepunktet.

– Riktig tid å gi seg

Shahid Khan
OVERTAR FULHAM: Shahid Khan kjøper Fulham av Mohamed Al-Fayed, som har eid klubben siden 1997.

Al-Fayed, som også er kjent som tidligere eier av varehuset Harrods i London, og som var far til prinsesse Dianas kjæreste Dodi – som også omkom i bilulykken som drepte prinsessen, annonserte fredag kveld at hans dager som eier av Fulham er omme.

– Min tid som vokter av Fulham Football Club måtte en dag komme til en ende, og jeg føler denne tiden nå er kommet, uttaler Al-Fayed til FulhamFC.com.

– Tiden er riktig siden jeg har funnet en meget god mann i Shahid Khan, som har akseptert ansvaret og privilegiet jeg har nytt i Fulham siden 1997. Fulham vil være i gode hender hos Shahid, hvis suksess innen forretninger og lidenskap for sport ligger i dagen.

Businessmagnat og sportsklubbeier i USA

Den nye eieren, Shahid Khan, er en pakistanskfødt amerikaner som i 2012 var rangert som den 491. rikeste personen i verden ifølge Forbes’ lister. Han eier i tillegg til Fulham også bildelselskapet Flex-N-Gate og NFL-klubben Jacksonville Jaguars.

– Jeg var nylig så heldig å bli introdusert for Mohamed Al-Fayed, en mann jeg respekterer og beundrer i stor grad for hva han har oppnådd her i livet og ikke minst hva han har gitt til andre. Idag har han gitt meg privilegiet og ansvaret å bli Fulhams neste vokter, sier Khan.

– Jeg er ekstremt beæret, og jeg ønsker på vegne av alle som elsker Fulham å takke ham for de 16 årene med eksepsjonell tjeneste han har gitt klubben.

– Dette er et perfekt tidspunkt å ta over klubben på. Min prioritet er å sikre at klubben kan ha en bærekraftig og opprettholdbar Premier Leauge-fremtid, som supportere både idag og i fremtiden kan være stolte av.

Khan kjøper 100 prosent av Fulham, en klubb uten gjeld. Det er antatt at Khan har en formue på $2.5 milliarder. Hvor mye av denne han vil bruke på Fulham, og hvordan han ønsker å styre klubben gjenstår å se, men hans første kommentarer synes å peke mot en edruelig drift.

– Vi kommer til å drive klubbens finansielle og operative sider med forsiktighet og omsorg, med utvikling av unge spillere og drift av samfunnsprogrammer som fundamentale elementer i Fulhams fremtid, forteller Khan.

Ifølge klubbens hjemmesider skal klubben slippe en formell pressemelding om overtakelsen lørdag.

KING OF POP: Mohamed Al-Fayed reiste en statue av Michael Jackson som en hyllest til musikkstjernen etter hans død.
KING OF POP: Mohamed Al-Fayed reiste en statue av Michael Jackson som en hyllest til musikkstjernen etter hans død.
Powered by Labrador CMS