– Ingen store forhåpninger

Men leder i Fulhams norske supporterklubb, Mats Bjørnstad, tror det kan bli spennende om Fulham kan holde tett den første timen.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kommer Fulham til Old Trafford for å spille den siste kampen i runde 30 av Premier League. Mens United ligger á poeng med City på toppen av tabellen, ligger Fulham litt i ‘ingenmannsland’ på en 13. plass på tabellen.Med 14 poeng opp til europacupplass og 11 poeng ned til nedrykksstreken, ligger det an til å bli en relativt udramatisk avslutning på sesongen for London-laget.

Martin Jols menn er allikevel, som Clint Dempsey understreker, selvsagt interesserte i å plukke flest mulig poeng på de ni siste kampene, og komme høyest mulig på tabellen. De er også interesserte i å ta sine første poeng på Old Trafford siden oktober 2003.Siden 2003 står United med sju strake hjemmeseire i ligaen mot Fulham, og en målforskjell på 20-3 i disse kampene.

Leder i Fulham Supporters Club Norway, Mats Bjørnstad, frykter at det blir nok et tap på Old Trafford mandag, men tror det kan bli spennende om Fulham greier å henge med den første timen.

– Jeg har ingen store forhåpninger før mandagens kamp. Veldig få lag drar fra Old Trafford med poeng, så tror vi dessverre får det tøft, sier Bjørnstad til United.no.

– For at vi skal kunne få med oss noe må vi ha en maks prestasjon, samtidig som dere må ha en dårlig dag. Klarer vi holde tett de første 60-70 kan det bli meget spennende.

Aktuelle Twitter-profiler:

– Solide defensivt

Manchester United spilte en svært god bortekamp på Craven Cottage da lagene møttes til førjulskamp 21. desember, og vant til slutt hele 5-0. Bortsett fra denne kampen har imidlertid Fulham greid seg bra defensivt, og har ikke sluppet inn mer enn tre mål i noen annen kamp. Bjørnstad trekker da også frem det defensive på spørsmål om hva som kan skape problemer for United mandag.

– Vi er ofte solide defensivt, så vi slipper vanligvis ikke inn så mye mål, selv om kampen før jul ikke akkurat viste det, sier supporterlederen.

– Vi har i tillegg noen spennende spillere offensivt som kan være en trussel. Tenker spesielt på Dempsey og Dembele.

Når det kommer til United, mener han kollektivet er lagets fremste styrke.

– Frykter ingen spesielle. United har i flere år vist hvor godt kollektiv de har, så dere er aldri avhenging av en spesiell spiller.

Bedring i løpet av sesongen

Det drøyet helt til sjuende serierunde før Fulham tok sin første seier denne sesongen. Etterhvert har imidlertid Martin Jol, som ble ansatt i fjor sommer, fått mer sving på sakene i Fulham.

– Det startet litt trått, men vi har vært gode etter jul, mener Bjørnstad. – En ny manager bruker jo ofte litt tid, så ting har egentlig vært som forventet.

– Vi burde havne innen topp 10, og det tror jeg vi klarer. Vi har et greit kampprogram igjen. Særlig hjemme der vi plukker flest poeng.

Tre kjappe:

Hvem tar ligagullet?

– Tror erfaringen til United avgjør, men kommer til å bli veldig tett.

Hvem rykker ned?

– QPR, Wigan og Wolves, men blir vanvittig tett i bunn også, så Bolton og Blackburn kan fort bli blant de 3 som rykker ned.

Resultattips mandag?

– Hjertet sier 1-1 mens fornuften sier 2-0 tap, avslutter Bjørnstad.

United.no ønsker Mats Bjørnstad og resten av Fulhams supportere en god kamp mandag og lykke til resten av sesongen. Hvis du vil lese hva Fulham Supporters Club Norway skriver før kampen mot United, kan du besøke dem på www.ffcnoway.no. Du kan også følge både Fulhams supporterklubb (@ffcnorway) og leder Mats Bjørnstad (@matsbjornstad) på Twitter.

Powered by Labrador CMS