– Gode mot de gode

Derfor mener lederen i Fulham Supporters Club Norway at Fulham slår United onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

United returnerer til London onsdag kveld etter 2-0-seieren mot Queens Park Rangers lørdag. Denne gangen er det Fulham som står på motsatt banehalvdel. Craven Cottage er imidlertid ikke en arena United har for vane å hente tre poeng fra.

– Vi har vunnet to og har én uavgjort på de tre siste hjemme mot United, minner Mats Bjørnstad, lederen i Fulhams norske supporterklubb, United.no om.

Etter comebacket til Premier League for ti år siden har Fulham stabilisert seg på det øverste nivået i England. Klubben har de siste sesongene endt rundt midt på tabellen, og i fjor endte laget på en svært akseptabel åttendeplass.

Denne sesongen fikk imidlertid klubben en svak start, og det skulle ta sju kamper før de kunne innkassere sesongens første seier. Bedre form har imidlertid sendt dem oppover tabellen, og nå ligger de omtrent der det var antatt at de kom til å ende.

– Det har gått litt opp og ned denne sesongen, innrømmer Bjørnstad.

– Tabellmessig ser det bedre ut enn det har gjort tidligere i år, men situasjonen har egentlig ikke endret seg noe voldsomt.

Storfornøyd med sisteskansen

Hadde det ikke vært for en rutinert australsk herremann mellom stengene, hadde det sannsynligvis sett mørkere ut for hovedstadsklubben.

– Dembele har vært god, og Dempsey begynner å komme seg. Hangeland har også vært bra, ellers har de fleste vært på det jevne.

– Den som virkelig har vært vår beste spiller denne sesongen er Mark Schwarzer. Han har reddet mange poeng for oss denne sesongen.

Bjørnstad mener imidlertid at klubben hadde fortjent bedre i flere kamper denne sesongen.

– Vi har spilt mye bra kamper i år, men fått litt dårlig uttelling. De kampene vi har vært gode virker det som om alle står frem, mens når vi først er svake er vi ordentlig dårlige.

Nå venter United, et lag som jevnt og trutt har sanket poeng siden fadesen mot Manchester City for snart to måneder siden. Men til tross for at Fulham på papiret skal være en overkommelig oppgave for de regjerende seriemesterne, advarer supporterlederen mot Brede Hangeland og kompani.

– Jeg tror vi har en god sjanse for poeng, sier Bjørnstad.

– United er ikke vanvittig sterke, og sliter med mye skader på midtbanen. Vi er også best i de kampene Danny Murphy får lov til å utfolde seg på midten, og dette er vel en slik kamp.

– Jeg er mer optimistisk nå enn tidligere i år. United har mye kvalitet, så det behøver ikke bety noe, men jeg har en god følelse.

– Husker 3-1-seieren på Old Trafford best

United har hatt noen tøffe visitter til Craven Cottage de siste årene, men best av alt husker Bjørnstad oppgjøret på Drømmenes teater i 2003, da Lee Clark, Steed Malbranque og Junichi Inamoto sørget for en stor skalp i Manchester.

– 2-0- og 3-0-seierne på hjemmebane (begge i 2009, journ. anm) var veldig bra, men den jeg husker best er 3-1-seieren på Old Trafford.

– Det har noe med å gjøre at den kom på bortebane. Det er ikke mange som kommer til Old Trafford og vinner i det hele tatt, spesielt ikke de litt svakere lagene. Samtidig er det den eneste seieren vi har der etter at vi kom opp til Premier League, så den sitter godt i minnet.

Måten Fulham takler de store anledningene har flere lagt merke til denne sesongen. London-klubben har tatt poeng både fra Arsenal og Manchester City denne sesongen, og mot Liverpool endte de opp med alle tre.

Derfor tror Bjørnstad det blir hjemmelaget som kan juble på Craven Cottage onsdag kveld.

– Jeg tipper vi vinner 2-1 med Bryan Ruiz og Clint Dempsey. Av en eller annen grunn vinner vi de kampene det ikke forventes at vi vinner og så taper vi de kampene det forventes at vi vinner, avslutter han.

Fulham Supporters Club Norway er en liten klubb med sine drøyt hundre medlemmer. For mer info om klubben, gå inn på www.ffcnorway.com.

Powered by Labrador CMS