13 magiske minutter

United rev Fulham i fillebiter i løpet av 13 minutter tidlig i første omgang. Fulham prøvde å svare, men United tok med seg alle poengene.

Publisert Sist oppdatert

Her på united.no kunne vi tidligere i uken melde at United var så og si helt skadefrie, og vi spurte oss selv om vi kunne huske å noen gang ha hatt en så fin og skadefri tropp.

Det viste seg å bli en stor jinx fra oss, for da lagoppstillingene på Craven Cottage ble lest opp, manglet Uniteds kanskje viktigste mann, Michael Carrick.

Sentralt på midten stod Tom Cleverley oppført sammen med Phil Jones, mens Marouane Fellaini måtte ta til takke med en plass på benken.

Best fra start

Bortekamp mot Fulham er aldri lett, men for United var det kun tre poeng som var godt nok, og laget tok tidlig tak i kampen.

[poll id=»34″]Fulham hadde lagt Dimitar Berbatov alene på topp, men bulgareren fikk lite å jobbe med i åpningsminuttene.

Tidlig ledelse

I store deler av sesongen så langt har United slitt med å skape muligheter, men denne lørdagen var det annerledes. Før det var spilt 10 minutter ble Rooney spill flott gjennom på venstresiden inne i 16-meteren.

På uselvisk vis valgte spissen å se opp i stedet for å hamre ballen mot målet. På motsatt side kom Valencia løpende inn mot målet, og pasningen til Rooney var så god at han enkelt kunne bredside ballen i nettet til 1-0.

Full overkjøring

United bremset på ingen måte ned og i løpet av det neste kvarteret ble oppgjøret så godt som avgjort.

Først ble Robin van Persie spilt gjennom av Adnan Januzaj, og nederlenderen banket ballen opp i krysset fra 10 meters hold.

Bare et par minutter senere stod det 3-0 på måltavlen, og det var Rooney som var målscorer. Van Persie ble nok en gang spilt gjennom, denne gangen på høyresiden.

Rooney timet løpet sitt perfekt inn foran mål, og kunne enkelt dytte Van Persies harde pasning over streken.

Kunne redusert

Så på 3-0 var spørsmålet om United kom til å fortsette presset sitt og gå for storseier, eller om de ville satse på å kontrollere kampen.

Svaret var iallefall ikke at laget la seg bakover, for etter 28 minutter fikk plutselig Berbatov stor plass mellom Uniteds moidstopperduo, men De Gea var kjapt ute, og sørget for at den tidligere Unitedspissen måtte avslutte kjapt.

Skuddet var løst, men gikk forbi keeperen vår, som likevel kunne puste lettet ut, da han så ballen stryke på utsiden av stolpen.

Tøffe dueller

Fulhamspillerne tråkket hardt til i duellene sine, og mer enn en gang ble Unitedspillerne liggende nede en liten stund før de kom opp på bena igjen.

Verst så det ut for Rafael, som fikk en vridning i ankelen sin, etter en duell med Kasami. Brasilianeren kom seg til slutt opp igjen, og lagene gikk til pause på 3-0.

 Tre bytter

David Moyes så det samme som vi så på TV-skjermene. Det var for mange tøffe taklinger, og kombinert med flere spillere som spilte med små og større smeller, tok han tak i pausen.

Jonny Evans, Rafael og Cleverlet ble alle tatt av, og inn kom Fellaini, Chris Smalling og Shinji Kagawa.

Fulhams omgang

United virket å være litt for godt fornøyd med de første 45 minuttene, og det var vertene som spilte best i andre omgang.

Moyes’ menn sluttet å vinne duellene, og lot Fulham komme til flere sjanser, og etter 65 minutter fikk de sin scoring, da Kacaniklic skøt via Rooney, og inn bak en utspilt David De Gea.

Savnet Carrick

Det var enkelt å se at United manglet roen på midtbanen uten Carrick der. Jones og Fellaini klarte ikke å kontrollere spillet på samme måte, og Fulham fortsatte å presse på for å komme ordentlig inn i kampen igjen.

Slapp unna

Men Fulham klarte ikke å produsere nok til at det noen gang var usikkert hvor poengene skulle ende opp, og United tok et nytt steg opp mot toppen av tabellen igjen, med tre gode poeng fra Craven Cottage.

Fulham – Manchester United 1-3

9.min: Antonio Valencia 0-1
20.min: Robin van Persie 0-222.min: Wayne Rooney 0-3
65.min: Kačaniklić 1-3

Manchester United: David De Gea – Rafael (Smalling 46.min), Vidic, Evans (Kagawa 46.min), Evra – Valencia, Jones, Cleverley (Fellaini 46.min), Januzaj – Rooney, Van Persie
Ubenyttede reserver: Lindegaard, Nani, Young, Hernandez

 

Powered by Labrador CMS