Advarer mot hjemmesterke Fulham

Wayne Rooney tror at lørdagens oppgjør blir langt tøffere enn i FA-cupen.

Publisert Sist oppdatert

Rooney kom på scoringslisten da United beseiret Fulham uten store problemer i FA Cup-oppgjøret på Old Trafford.

Nå forteller han at han forventer en langt tøffere oppgave i det kommende oppgjøret mot Fulham.

– Cupkampen var nokså komfortabel, sa spissen, før han la til:

– Men hjemme er Fulham et helt annet lag. De har spillere som kan skape sjanser. Banen er ikke så stor, og dette gjør det enklere for dem å skape sjanser. De er nære nedrykksstriden, så de vil kjempe for å tilegne seg et poeng eller to.

Det gikk imidlertid veldig bra for United sin del i oppgjøret på Craven Cottage i fjor. De røde kunne reise hjem fra London med en 5-0-seier i bagasjen, og Rooney var blant de som kom på scoringslisten.

Likevel har Wayne Rooney et poeng når han skryter av Fulhams prestasjoner på hjemmebane. På de siste tjue hjemmekampene står Fulham med ti seire, fem uavgjort, og fem tap. En sterk statistikk sammenliknet med bortestatistikken, hvor Fulham har vunnet fem, spilt fire uavgjort, og tapt hele elleve av de siste tjue kampene.

– Banen har ikke vært god nok

På tross av at Fulham er et dyktig hjemmelag, virker det ikke som om Sir Alex Ferguson depper over å måtte spille utenfor Old Trafford. Skotten fortviler over gressmatten på Old Trafford, som har fått seg et hardt slag etter det tøffe juleprogrammet.

– Vi ønsker alltid en god overflate å spille på, og i de siste kampene har ikke banen vært god nok, sa Sir Alex.

Neste hjemmekamp er mot Everton søndag 10. februar, og Ferguson håper at gressmatten vil være bedre neste gang laget hans løper ut på gresset på Old Trafford.

– Det kunne ha kostet seg, men heldigvis gjorde det ikke det. Forhåpentligvis vil banemannen fikse det opp i løpet av de kommende uken, sa Ferguson.

– Det vil bli vanskelig på grunn av regnet, men det vil bli fint å få en liten pause og returnere til en god bane.

Bekymrer seg ikke

Rooney har kommet sterkt tilbake etter skaden, og står med ni mål på sine ni siste kamper. Selv om Rooney har vært i godt slag i det siste, har han havnet i skyggen av spissmakker Robin van Persie denne sesongen. Engelskmannen uttaler at han ikke bekymrer seg når målene uteblir.

– Det er fint å score og det har hjulpet laget til å plukke poeng, sa Rooney, men la til:

– Men det viktigste er at laget tar poeng. Jeg har alltid sagt at jeg ikke bekymrer meg over hvor mange mål jeg scorer så lenge vi vinner kamper.

Powered by Labrador CMS