MÅ vinne!

Arsenal, Liverpool og Chelsea plukket alle med seg tre poeng fra helgens ligarunde. Dermed har United fått kniven på strupen foran kveldens møte med Fulham på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Rødtrøyene har måttet betale dyrt for forrige helgs 1-0-tap på Reebok. 2. plassen bak Arsenal er plutselig blitt til 4. plass, og forutsigbare spørsmål rundt lagets evne til å holde de nærmeste utfordrerne fra livet, har allerede slått rot. Svaret er det bare Sir Alex og spillerne selv som kan gi, og forhåpentligvis vil vi få se en positiv respons på Old Trafford i kveld.

Der håper vi å få se en helt annen innsats og besluttsomhet enn den som fikk råde mot Bolton for ni dager siden. Der fikk tafatthet og beslutningsvegring lov til å prege laget gjennom hele oppgjøret, og resultatet ble deretter.

Uavgjortspesialister

Noe tilsvarende har vi rett og slett ikke råd til i kveld. Fulham har imidlertid plukket poeng jevnt og trutt, og selv om det er langt mellom trepoengerne, har laget bevist at det ikke er noen "push-over". To seire på 14 ligarunder, er i utgangspunktet lite å bli skremt av, men på den annen side har laget en egen evne til å spille uavgjort. Syv av høstens oppgjør har nemlig endt med poengdeling – altså hele 50% av det totale kampantallet!

1-3 i 2003

Sist Lawrie Sanchez' mannskap var på tur ble det 2-0-nederlag på Anfield, men vi minner om at laget også har holdt Chelsea til 0-0 på Stamford Bridge. De er derfor – på en god dag – fullt ut kapable til å stelle istand plunder for de fleste – deriblant også United. Sist det skjedde var på Old Trafford i 2003/04-sesongen. Den gang ble Diego Forláns utlikningsmål like før pause forvandlet til en sovepute. I andre omgang slapp nemlig londonerne til to ganger og påførte seierssikre verter et pinlig 3-1-tap. Siden den gang har det stort sett gått bra – både ute og hjemme. Det eneste unntaket er 1-1-kampen på Craven Cottage like før jul i 2004.

Se opp for…

….David Healy! Nordiren som ble flasket opp i United, før han ble solgt til Preston i 2001, har omsider havnet i Premier League. Etter en runddans via Norwich og Leeds, ble 28-åringen fra Killyleagh i sommer hentet til Sørvest-London av sin tidligere landslagssjef, Lawrie Sanchez.

Healy står med fire scoringer for Fulham denne høsten, og er dermed klubbens toppscorer sammen med Clint Dempsey.

Men det er ikke som klubbspiller den tidligere United-junioren har gjort seg mest bemerket. I kvalifiseringen til EM i Østerrike og Sveits til sommeren presterte nemlig Healy å banke inn hele 13 mål på gruppespillets 14 kamper, og satte dermed ny rekord for turneringen. Joda, David Healy har krutt i støvlene og nese for scoringer; det må United-forsvaret ha i mente i kveld.

Skadesituasjonen

Fulham kommer til Old Trafford uten flere av sine beste kort, deriblant spissen Brian McBride. Philipe Christanval er også ute, og det samme er Jimmy Bullock og Ian Pearce og – kanskje ikke minst – backen Moritz Volz.

Troppen

Fulham: Niemi, Warner, Baird, Omozusi, Hughes, Stefanovic, Bocanegra, Konchesky, Davies, Davis, Murphy, Dempsey, Kamara, Kuqi, Healy, Bouazza, Smertin, Leijer, Seol.

UNITED

Rooney og Ronaldo tilbake

Wayne Rooney er igjen å finne i troppen – og etter alt å dømme i startoppstillingen – etter tre kamper ute med ankelskade. Hans energiske løp og avslutningsevner var dypt savnet mot Bolton sist, mest kanskje fordi laget også manglet kreativiteten til Cristiano Ronaldo.

Denne gang er også Ronaldo tilbake på laget etter en mindre strekkskade. Han kom seg fint gjennom tirsdagens møte med Sporting, og vil ganske sikkert sette sitt preg på begivenhetene også mot Fulham.

Skadesituasjonen

Det er ikke rapportert om noen nye skadetilfeller på Old Trafford i uken som gikk. Gary Neville, Paul Scholes, Ji-sung Park, Mikael Silvestre og Ben Foster er fortsatt ute, men bortsett fra disse kan Sir Alex velge fra en fulltallig tropp.

Troppen

United: Van der Sar, Kuszczak, Brown, Pique, Simpson, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Hargreaves, Carrick, Anderson, Giggs, Nani, Tevez, Rooney, Saha.

Dommeren

Rob Styles har dømt United to ganger tidligere i høst. Han ledet 0-0-oppgjøret mot Reading på Old Trafford i sesongåpningen og deretter bortekampen mot Aston Villa, som endte 4-1 til rødtrøyene. I førstnevnte oppgjør delte han ut to gule og ett direkte rødt kort til gjestene, mens han på Villa Park broderlig fordelte fire gule mellom de to lagene.

Styles er kjent som en kortglad pipeblåser, noe som gjenspeiles på dommerstatistikken. Med 4.44 kort per kamp i gjennomsnitt, innehar han andreplassen bak Mike Dean, like foran Steve Bennett.

Statistikk

Det tilsvarende møtet mellom United og Fulham i forrige sesong, endte med knusende 5-1-seier til de Røde. Det satte standard for en sesong som endte med et klart ligamesterskap.

Til sammen har de to klubbene møttes til 54 ligaoppgjør siden 1922, hvorav United har gått seirende ut av 31. Fulham har vunnet 10, mens 13 altså har endt uavgjort. Målforskjellen er 106-63 i Uniteds favør.

Uniteds hjemmemøter med Fulham i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorere

2006/07

5-1

Rooney 2, Saha, Ronaldo, Pearce (s.m.)

2005/06

4-2

Ronaldo 2, Saha, Bocanegra (s.m.)

2004/05

1-0

Ronaldo

2003/04

1-3

Forlán

2002/03

3-0

Van Nistelrooy 3 (1 str.)

2001/02

3-2

Van Nistelrooy 2, Beckham

Powered by Labrador CMS