Manchester United Training and Pre-Match Press Conference

Spent på kraftfull Ten Hag-brikke: – Han kan bli en toppspiller!

Vi venter og venter på Frenkie de Jong. Henning Berg tror imidlertid Erik ten Hag har funnet verdifulle midtbanebrikker i egen garderobe.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med united.no før oppkjøringen sa Berg at den første og største oppgaven til Erik ten Hag er å gjøre Manchester United til et lag som dominerer igjen, med forståelse og samhandling mellom spillerne som en avgjørende nøkkel.

Med fasit i hånd før generalprøven mot Atlético Madrid på Ullevaal stadion er det ingen tvil om at Ten Hag allerede har satt sitt preg på Manchester United. Laget er ubeseiret og står med 13 scoringer mot Liverpool, Melbourne Victory, Crystal Palace og Aston Villa.

Og i Oslo kan nederlenderen sannsynligvis spe på med Christian Eriksen og Lisandro Martinez.

Samtidig er det mye som tyder på at Manchester United ikke har gitt opp håpet om å hente Frenkie de Jong til Old Trafford.

Berg forstår godt hvorfor Ten Hag er villig til å vente på sin tidligere Ajax-elev. Pafos-treneren tror De Jong er akkurat det Ten Hag trenger, da den nederlandske 25-åringen vet hvordan United-manageren ønsker at laget hans skal spille.

– De Jong er en ballspiller med gode kvaliteter, og jeg har stor sans for ham, sier Berg til united.no.

Den gamle United-bautaen tror imidlertid ikke «alt» løser seg dersom De Jong signeres.

– Han må ha de rette folkene rundt seg.

– Du spilte med Keane og Scholes. Hva slags midtbanespiller ville du hatt foran deg hvis du var United-stopper i 2022?

– Da ville jeg hatt en sterk og robust defensiv midtbanespiller som kan bruke ballen, og en Scholes-type som De Jong ved siden av ham.

FC Barcelona v Arsenal - Pre-Season Friendly
SOMMERSAGA: Frenkie de Jong har vært koblet til Manchester United siden mai.

– Fysikk og kraft

Beskrivelsen kan passe Declan Rice, men etter at David Moyes klistret en prislapp på 150 millioner pund på landslagsstjernen sin, har det vært lite snakk om at Rice er aktuell for Manchester United i sommer.

Berg er også begeistret for Kalvin Phillips, som signerte for Manchester City, men tror Ten Hag kan ha funnet sin defensive midtbanespiller i United-garderoben.

– Det blir spennende å se om Scott McTominay kan ta noen steg under Ten Hag. Han har fysikk og kraft i spillet sitt, sier Berg.

Melbourne Victory v Manchester United

McTominay slo igjennom under José Mourinho, og nærmer seg 200 kamper for Manchester United. De siste sesongene har imidlertid midtbaneduoen McTominay og Fred fått mye kritikk.

– Med riktig posisjonering og forståelse tror jeg han kan bli en ordentlig god fotballspiller. Hvis han får god coaching på feltet og får spille jevnt over tid, bør han kunne bli en toppspiller.

Berg er også spent på hvordan Ten Hag vil bruke Bruno Fernandes. Portugiseren tok Premier League med storm med Ole Gunnar Solskjær som manager, men gikk lange perioder uten målpoeng under Ralf Rangnick.

I oppkjøringen har portugiseren operert i den klassiske tierrollen vi har vært vant til å se ham.

– Ole Gunnar fikk det beste ut av Bruno, og han var helt avgjørende for United da de ble nummer to. Han hadde ingen god sesong i fjor, men han er bare nødt til å fungere, sier Berg.

TRENER: Henning Berg er i dag trener for Pafos på Kypros. Her på besøk hos united.no.
TRENER: Henning Berg er i dag trener for Pafos på Kypros. Her på besøk hos united.no.

– Vil se et United-lag som ofrer alt

I oppkjøringen har Fred og Scott McTominay startet sammen på midten i tre av fire kamper.

Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen mener også at Ten Hag trenger krigere for at Manchester United skal nå målet om å etablere seg i topp fire igjen på kort tid.

– Jeg ønsker et Manchester United-lag som kriger og ofrer alt for hverandre. Et lag som blør for drakten, som skjønner at de må gjøre «drittjobben» for å ha gunstige fortsetninger for å vinne kamper. Jeg vil se en hel klubb jobbe og stå stammen. Først da tror jeg de er på vei tilbake for å kjempe i toppen av Premier League, der de hører hjemme, sier Hansen til united.no.

IMG_5988
EKSPERT: Sigrid Heien Hansen er Premier League-ekspert for Viaplay kommende sesong. Foto: Eivind Brennhovd Holth

Også hun tror De Jong vil være en nøkkelsignering hvis han kommer.

– Det er en fantastisk fotballspiller, og siden han har spilt under Ten Hag før er det en kjempefordel. Treneren har utrolig mye å si for at det skal fungere. Det har vært mange flopper i United, men Ten Hag og De Jong tror jeg har gode forutsetninger for å bli en suksess.

Hansen, som ble liga- og cup-mester med Vålerenga før hun ble tvunget til å legge opp grunnet et skademareritt, røper at hun kommer fra en United-familie og derfor følger litt ekstra godt med på det som skjer på Old Trafford.

– Jeg er så spent på United! Uansett om du er fan eller ikke, så har du lyst til at de skal være der oppe. De er en av de største klubbene i verden som mange ønsker skal være konkurransedyktig.

Powered by Labrador CMS