Positivt av Fred, topp og bunn fra Dalot, svakt av Lukaku

Dette sier Opta-tallene om 2-1-seieren mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

United slo West Ham 2-1, men hvis du skreller bort alle subjektive meninger om kampen: Hva sier tallene?

Avslutninger mot mål viste 14-18. Det er andre gang på rad i ligaen at United blir slått på skuddstatistikken på hjemmebane, da det også skjedde mot Watford.

Det sier en del at West Ham ikke har hatt 18 avslutninger på bortebane på mer enn to år, og at United totalt kun hadde ballen 42,3 prosent på hjemmebane i en kamp de var favoritter i.

United hadde ikke en eneste avslutning på mål mot Barcelona i midtuka, og foruten Paul Pogbas to straffemål var det bare Marcus Rashford og Marcos Rojo som traff med en avslutning på mål i denne.

United vant igjen bare 45,6 prosent av duellene, noe som er lavt.

Det som kanskje var det tydeligste tegnet på at det var en skrall kamp, var pasningssikkerheten. United traff bare på 77,3 prosent av pasningene.

Det er bare mot Liverpool det har vært dårligere på hjemmebane i ligaen under Solskjær, og mot Barcelona onsdag var denne prosenten på 84. I flere av Solskjærs første kamper var United oppe på 85-90 her, og det sier seg selv at da blir kvaliteten også en helt annen.


Bildet viser: Dere som har lest denne saken etter de siste kampene, ser at United så helt annerledes ut i denne kampen enn før. Se så isolert Romelu Lukaku endte på topp, og ikke minst hvor smale United var, med Fred, Pogba, Mata og Lingard alle godt plassert nesten oppå hverandre inne i midtsirkelen. United mistet derfor, som vanlig med Mata, all trussel på høyresiden – mens det også viser at Mata og Lingard, som skulle være nøkkelspillere offensivt, altså ikke klarte å bidra noe særlig der.


United løp i alle fall så vidt mest, 106,61 kilometer mot 106,02 km. West Ham sprintet imidlertid mer enn United, 121 mot 112.

Jesse Lingard løp mest, 11,4 kilometer, så vidt mer enn Fred (11,33) og Diogo Dalot (10,54), men Paul Pogba var også over 10 kilometer.

Romelu Lukaku og Marcos Rojo var på banen i 75 minutter, men løp bare så vidt mer enn Juan Mata som ble tatt av 20 minutter før.

Anthony Martial sprintet mest, 16 ganger, med Lingard, Dalot og Fred også alle på over 12. Innbytter Marcus Rashford er ofte best på dette, og han sprintet ni ganger på sine 35 minutter.

I midtuka sørget Fred for at United fikk tilbake ballen hele 15 ganger, og nå klarte han det 15 ganger nok en gang. Phil Jones og Paul Pogba var nærmest med 12.

SIKKER NOK EN GANG: Freds sørget for at United fikk ballen mest også i denne kampen, og hans evne til å treffe medspillere både på kort og lengre avstand er noe ikke alle United-spillerne var like flinke til mot West Ham.
SIKKER NOK EN GANG: Freds sørget for at United fikk ballen mest også i denne kampen, og hans evne til å treffe medspillere både på kort og lengre avstand er noe ikke alle United-spillerne var like flinke til mot West Ham.

Pogba var imidlertid også en av dem som oftest slo bort ballen. Dalot var verst med 21 balltap, men Pogba og Martial ga bort ballen hele 19 ganger hver.

Ser man på pluss/minus-regnskapet for dette så var Fred (+8) og Jones (+7) de eneste på på pluss.

Verst var Dalot (-13), David de Gea (!!) (-13), Anthony Martial (-13), og Romelu Lukaku (-12).

Marcos Rojo gjorde ikke en god jobb på utlikningen, men han var den eneste United-spilleren som brøt opp motstanderens spill mer enn én gang. Han gjorde det tre ganger.

Pogba og Martial (!!) var de som var i flest dueller, 14 stykker, men dessverre var det få United-spillere som vant mer enn 50 prosent av duellene sine.

Det var imidlertid én spiller som pekte seg veldig ut her: Diogo Dalot var i hele 12 dueller, og vant 75 prosent av dem. Det er noe som helt klart må telle positivt.

Chris Smalling var den eneste andre av spillerne som startet som kom over 50 prosent. Han endte på 67 prosent, men var samtidig bare i seks dueller.

Dalot vant forresten også alle de fire hodeduellene han var i.

Verst i duellspillet var Romelu Lukaku som kun vant én av sine åtte dueller, altså 12,5 prosent.


Bildet viser: Blant annet at United ikke hadde altfor mye spill inne på West Hams halvdel. Sammenlikn gjerne med samme heatmap etter Watford-kampen, der Martial stort sett var med mer offensivt, og United også hadde spill på høyrekanten.


Paul Pogba var den som var mest borti ballen, foran Fred og Diogo Dalot, fra 85 til 70 til 61 touch, men det er spesielt at Jesse Lingard kun hadde 36 touch på sine drøye 90 minutter.

Det blir cirka ett touch på ballen hvert tredje minutt.

Fred hadde en spesielt strålende 1. omgang.

Da traff han på nydelige 96,3 prosent av pasningene sine, og på hele 94 prosent av pasningene som ble slått på West Hams halvdel.

Totalt endte Fred med en pasningssikkerhet på 91,1 på de 56 pasningene han slo, noe som var best av de som startet. Han var også den som traff med mest på West Hams halvdel, 88 prosent.

Vi skrøt akkurat av Dalot i duellspillet, men han traff samtidig på under 60 prosent av sine 32 pasninger. Det er overhodet ikke bra.

United slo 20 innlegg i løpet av kampen, og traff på tre av dem. Juan Mata traff på to, mens Diogo Dalot traff på ett.

Både Dalot og Romelu Lukaku bommet imidlertid på seks innlegg hver.

Lukaku slo også færre pasninger enn keeper David de Gea i kampen, 18 mot 19. alle skjønner at en utespiller for et lag som er favoritter bør ha flere touch enn keeperen, så det sier mye om kampen.

Totalt sett kommer den belgiske spissen ganske så dårlig ut av det hos Opta, siden vi allerede har nevnt ham med negative tall på antall meter løpt, balltap og mangel på duellstyrke.

HAR HATT BEDRE KAMPER: Romelu Lukaku.
HAR HATT BEDRE KAMPER: Romelu Lukaku.

Men litt mer positivt for Lukaku.

Hele åtte United-spillere hadde avslutninger i kampen, og seks spillere slo såkalte key passes: Det var Lukaku (2), Mata (2) og Martial, Jones, Smalling og Pogba alle med én.

Paul Pogba til Fred var den mest brukte pasningen i kampen, og den ble sendt 13 ganger.

Romelu Lukaku hadde imidlertid ikke ett touch inne i West Hams 16 meter i den halvtimen han var på banen etter pause.

Jesse Lingard hadde heller ikke ett touch inne i West Hams 16-meter i løpet av 2. omgangen.

United hadde faktisk bare så vidt ballen i mer enn 40 prosent av tiden de siste 45 minuttene.

Det sier mye om Uniteds offensiv i denne kampen.

Les også: Engelske aviser hardt ut mot Martial og Lingard
Les også: Solskjær: – Det kan ikke bli særlig mye dårligere enn dette

Powered by Labrador CMS