Dette var verdensklasse!

VM-BØRSEN: Vår vurdering av Lukaku og Fellaini etter den strålende seieren mot Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Brasil – Belgia 1-2

Kvartfinale, Kazan Arena

Mål: 0-1 Fernandinho-selvmål (13.), 0-2 Kevin De Bruyne (31.), 1-2 Renato Augusto (76.).

🇧🇪 Romelu Lukaku

Helhetsinntrykk: For en lagspiller, for et oppspillspunkt! Fortjent avansement – bare målet manglet.

Verdt å vite: Belgia har bare én gang tidligere, i 1986, vært i en VM-semifinale. Den gang ble det fjerdeplass – blir det bedre denne gangen? Motstander den gangen i bronsefinalen var for øvrig Frankrike, som nå venter i semifinalen.

Vurdering: De som så på NRK i pausen, fikk med seg et samlet studio hylle Romelu Lukaku for de fleste aspektene av spillet hans.

Måten han hjelper lagkameratene med løpene sine på, og hvordan han tydeliggjør hva lagkameratene bør gjøre, gjorde at han ble omtalt som en perfekt lagspiller.

Det er ikke vanskelig å forstå. Her var han dyttet ut på høyresiden i mesteparten av kampen, men han gjorde en fremragende jobb, og bidro stort til å gjøre livet surt for brasilianerne både i duellspillet og på kontringene.

Særlig gøy kan det jo ikke være å være forsvarsspiller når Lukaku løper mot deg. Han er større enn deg, han er sterkere enn deg, han forstår spillet bedre enn deg og han er raskere også.

Lukaku var involvert i begge Belgias mål i den første omgangen. Først var han et godt oppspillspunkt før Fellaini skaffet hjørnesparket som ga det første målet, før han spilte en mer direkte rolle da De Bruyne doblet til 2-0 – der er det uansett Lukakus utrolige forarbeid som huskes.

Det var rett og slett verdensklasse.

Han fremstod gjennom hele kampen som et solid oppspillspunkt, og vi savner bare at han får til enda litt mer en-mot-en i de situasjonene der han kunne fått egne målsjanser.

Målet manglet, men det var ikke så mye mer!

Fra sosiale medier:

Vurdert av: Håkon Aaberge

🇧🇪 Marouane Fellaini

Helhetsinntrykk: En av Belgias kolosser defensivt.

Verdt å vite: Paul Pogba eller Romelu Lukaku og Marouane Fellaini skal spille VM-finale i Moskva.

Vurdering: Skal en av fotballens største hakkekyllinger bli verdensmester? Det vil i så fall være et enormt kompliment til Fellaini, som på ingen måte har vært noen gratispassasjer på vei til semifinalen mot Frankrike i Russland.

Etter det vellykkede innhoppet mot Japan, fikk Fellaini tillit sammen med Axel Witsel i det som må være en av VM-historiens mest hårfagre duoer.

Arbeidsinstruksen virket enkel nok. Fellaini skjermet forsvaret når Brasil hadde ballen, og hadde én oppgave i angrep – være i boksen når innleggene kom.

Det var en oppgave Fellaini løste utmerket.

Det er sjelden vakkert å se 30-åringen spille fotball, men han gjorde tross alt livet vanskelig for brasilianerne, blant annet med to taklinger i grenseland i løpet av de seks første minuttene.

Fellaini brøt angrepsspillet til Brasil ved flere anledninger, ryddet unna dødballene, og var også involvert i flere kontringer.

Det fikk Rio Ferdinand til å kalle United-spilleren «et monster defensivt» i et engelsk VM-studio.

I tillegg skal vi ikke glemme at Fellaini skaffet hjørnesparket som ga 1-0. Det blokkerte skuddforsøket var riktignok ingen trussel, men det eneste belgierne vil huske er at Fernandinho slo City-kamerat Gabriel Jesus i duellen og satte ballen i eget nett.

Bør være selvskreven på laget mot Frankrike, noe som vil gi oss en duell mot klubbkamerat Paul Pogba.

Fra sosiale medier:

Vurdert av: Eivind Brennhovd Holth

Powered by Labrador CMS