– Fred og Jesse har hatt noen tøffe dager

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær har snakket med Fred om episoden på Etihad og roser brasilianeren for måten han har spilt seg inn i laget på.

Publisert Sist oppdatert

I lørdagens byderby ble Fred utsatt for rasisme da han skulle ta et hjørnespark på stillingen 2-0. Lightere og vannflasker kom flyvende mot Fred og Jesse Lingard, mens en 41-årig tilskuer ble arrestert for rasistiske gester.

En video av hendelsen skapte sterke reaksjoner.

– Vi har snakket med guttene selvfølgelig, sa Solskjær på onsdagens pressekonferanse før Europa League-oppgjøret mot AZ Alkmaar.

– De tenker det samme som meg – at det ikke er sånn det skal være i fotballen. Men det eneste vi kan gjøre er å gå ut på banen og vise at alle er likestilt. Det har vært noen tøffe dager for Jesse og Fred, men vi må bare få alle til å forstå at det er viktig hvordan man oppfører seg.

LES OGSÅ:

DÅRLIG OPPFØRSEL: Fred og Jesse Lingard opplevde å bli pepret med gjenstander av City-fansen i lørdagens byderby.

Fred: – Trist

Også da en kontroversiell forside skapte reaksjoner i Italia fortalte Solskjær at klubben tok kontakt med både Chris Smalling og Romelu Lukaku.

Utfordringene rundt rasisme i engelsk fotball har for alvor kommet til syne denne sesongen. På sosiale medier har både spillere og klubben erklært nulltoleranse for rasisme.

– Det er trist. Hudfarge skal ikke ha noe å si, sa Fred til ESPN etter kampen.

City har i en pressemelding gitt uttrykk for at de kommer til å utestenge enhver som blir funnet skyldig i rasistisk oppførsel.

I FORM: Fred har spilt seg inn på laget til Ole Gunnar Solskjær denne sesongen.

– Han grep sjansen

På fotballbanen hadde Fred sin kanskje største opptur som United-spiller mot Manchester City, som visstnok også skal ha vært interessert i den tidligere Shakhtar-spilleren.

– Fred har hatt vår tillit hele tiden. Han har jobbet virkelig hardt, og den formen han viser nå er hans egen fortjeneste. Da Paul ble skadet grep han sjansen med begge hender. Det er flott å se at han leverer på dette nivået, og jeg er sikker på at han kan bygge videre på dette, sa Solskjær.

Paul Pogba rekker ikke torsdagens kamp mot AZ Alkmaar, mens Nemanja Matic er tilbake og aktuell for en plass på laget i gruppespillets siste runde.

HVA INNEBÆRER EGENTLIG «CULTURAL REBOOT»?

 

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS