Solskjær før januarvinduet: – Sikker på at mange spillere vil hit

MANCHESTER: Ole Gunnar Solskjær sier han aldri var bekymret for manglende progresjon i sitt United-prosjekt. Den norske United-manageren er sikker på at Manchester United er en attraktiv arbeidsgiver på overgangsmarkedet.

Med to eventyrlige seirer mot Tottenham og Manchester City på tre dager har skepsisen som preget situasjonen i klubben blitt forvandlet til optimisme på et blunk.

– Det påvirker humøret når du leverer resultater, men landskapet endrer seg ikke så mye, sa Solskjær på onsdagens pressekonferanse foran united.no og de andre mediene på Aon Training Complex.

– Internt har vi alltid hatt troen på at det vi gjør er rett. Det har kanskje endret oppfatningen på utsiden, men det kan vi ikke kontrollere. De to kampene kunne endt uavgjort eller vært 4-0-seirer. Noen ganger har du marginene på din side, andre ganger ikke. Vi sendte et ungt lag til Kasakhstan, og det ga laget som var igjen her mer energi inn i den uka.

– Jeg ser disse guttene på trening hver dag, og innstillingen og kvalitetene deres gjør at jeg ikke har vært bekymret.

IVRIG TILSKUER: Sir Alex Ferguson og David Gill var til stede på Etihad forrige lørdag.

Etter 2-1-seieren i Manchester-derbyet ble en smørblid Sir Alex Ferguson plukket opp av kameraene. Senere sirkulerte et bilde av Solskjær, Ferguson og Mike Phelan i godt selskap på sosiale medier.

– Han er en United-mann, og da er du selvfølgelig glad når du slår den lokale rivalen. Det kan godt være at han tok seg et glass vin, men det må du nesten spørre ham om, sa en ordknapp Solskjær om Ferguson på pressekonferansen.

LES OGSÅ: (+) Derfor bør United stille sterkt mot AZ

OPTIMISTISK: Resultatene har snudd for Ole Gunnar Solskjær, og humøret var selvsagt bra på onsdagens pressekonferanse.

– Snakker ikke med agenter

Ifølge rapportene skal Solskjær og klubben vurdere å hente forsterkninger i januar til en tropp som har slitt med skader hele sesongen.

I sommer skal spillere som Christian Eriksen og Paulo Dybala ha vraket en overgang til United, men selv er Solskjær overbevist om at det aldri har vært et problem at klubben ikke er attraktiv for spillerne de ønsker seg.

– Du sa at agenter ikke vil sende spillerne sine hit, men jeg er sikker på at det er mange spillere som vil hit.

– Jeg snakker ikke med så mange agenter. Dette er verdens største klubb, og jeg er sikker på at det er mange spillere som vil være en del av prosjektet vårt i United. Vi vil spille en type fotball som fansen og spillerne våre liker og som kanskje noen av motspillerne vil være en del av.

LES OGSÅ: Møter et gjerrig lag

OPP OG FRAM: Harry Maguire og Daniel James har forsterket United. Kommer det nye spillere i januar?

Pogba uaktuell

Uten tap i torsdagens Europa League-oppgjør mot AZ Alkmaar sikrer Manchester United gruppeseieren. Det gir større sannsynlighet for en enklere vei i til 8-delsfinalen.

Solskjær lover at han tar kampen på alvor.

– Jeg sender ikke spillerne ut på banen og sier at jeg ikke bryr meg om de vinner eller taper. De spiller for United og har en sjanse til å vise for seg selv, meg og supporterne at de fortjener å være i klubben i lang tid.

Kampen går uten Paul Pogba, som fortsatt ikke er klar til kamp. Det er heller ikke Diogo Dalot, mens Nemanja Matic er aktuell for en plass på laget. På pressekonferansen bekreftet også Solskjær at det ikke er snakk om noen skade på Phil Jones, som ikke har vært involvert siden han ble byttet ut i pausen mot Sheffield United.

Solskjær avkreftet for øvrig at Roy Keane har vært innom Carrington.

LES OGSÅ: Disse spillerne trente med førstelaget onsdag

LES OGSÅ: – Matic klar, Pogba ute

HVA INNEBÆRER EGENTLIG «CULTURAL REBOOT»?