Tror på Diouf

Bokaktuelle Ronny Johnsen har spilt mot den kommende United-angriperen.

Publisert Sist oppdatert

Mange har ment mye om Mame Biram Dioufs overgang til Manchester United. Noen med mer innsikt enn andre. En som bør vite hva han snakker om, er Ronny Johnsen. Den tidligere United-spilleren (1996-2002) møtte Moldes senegalesiske angrepsspiller i norsk eliteserie i fjor. Da var Ronny Johnsen Vålerenga-spiller.

– Jeg kan huske at han var god. Vi tapte jo begge kampene mot Molde i fjor. Jeg tror han scoret i en av kampene også, sier Ronny Johnsen til united.no.

Og har rett i det. Mame scoret 3-1-målet i Moldes 5-1-slakt av østkantklubben i juli i fjor. Den kampen spilte imidlertid ikke Johnsen.

United.no møtte Johnsen til en times prat denne uken. Uniteds tidligere nummer 5 gir i disse dager ut bok. Han har forfattet barneboken ”Fortellingen om Manchester United”. Målgruppen er barn fra 8 til 14 år. Johnsen kom til United i 1996, og spilte blant annet fra start i Champions League-finalen i 1999.

– United er nok en god klubb å komme til for Diouf. Der får han tid til å bygge seg opp litt og litt, inntil han er klar for førstelagsspill. United er veldig fae til nettopp det der. Litt av grunnen er at mange av spillerne de henter inn ikke trenger å slå til med en gang. Laget er så godt fra før at de kan tillate seg å gi nye spillere litt tid. I mindre klubber er det kanskje krav om at de nye spillerne slår til umiddelbart, sier Johnsen.

Les mer om Ronny Johnsen og boken hans i kommende utgave av United-Supporteren!

Fotnote: Boken, "Fortellingen om Manchester United", vil over helgen bli lagt ut til salgs i Supporterklubbens webshop

Powered by Labrador CMS