– Det kan kanskje bli en endring i spillesystem

Ole Gunnar Solskjær om overganger, midtbanen, avstanden til de beste, sesongstarten og Europa League.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær svarte på spørsmål om Lukaku på fredagens pressekonferanse, men hadde lite nytt å melde om belgierens fremtid.

Senere under seansen kom det selvsagt flere overgangsrelaterte spørsmål, og da heller om potensielle overganger på vei inn.

– Vel, som jeg har sagt noen ganger, så jobber vi med en eller to. Men jeg er her nå, og mitt mål mens jeg er her er å bli klare til kampene og treningsøktene. Og om jeg må reise noe sted, så gjør jeg det, og da vil dere sannsynligvis ikke ha sjansen til å spørre meg!

– Vi har mange måter å spille på

En av journalistene lurte på om United har noen planer om å hente noen asiatiske spillere.

–Vi er alltid på utkikk etter gode spillere, og jeg må si at det er noen jeg har blitt imponert av, så det er noen spillere vi følger. Når vi føler spillere er klare for det, så vil vi kanskje prøve å få dem til å komme til United, svarte Solskjær diplomatisk.

Videre fikk United-manageren også spørsmål om det å skulle erstatte Ander Herrera på midtbanen. Det har han jo snakket om tidligere også, men denne gangen trakk han også frem muligheten for andre endringer enn bare i personell.

– Vi jobber med å sette sammen en konkurransedyktig tropp, og vi har noen unggutter, men vi har mange spillere som kan spille – og mange måter å spille på – kanskje kan det bli en liten endring i spillesystem, for eksempel.

– Starten av sesongen er viktig

Det er ingen tvil om hvilke to lag som var best i England sist sesong, og nå er spørsmålet hvordan luka kan tettes. Solskjær tror det blir jevnere, og at United vil komme nærmere toppen, men mener at United uansett bare må fokusere på seg selv.

– Premier League er en veldig konkurransepreget liga, og det de to lagene gjorde sist sesong var eksepsjonelt. Å få 97 og 98 poeng – jeg tror ikke det vil skje igjen, og jeg tror vi vil få se at det blir et tettere race denne sesongen. Det er seks lag der som vil kunne si at de ønsker å kjempe om Champions League-plasser – men det er også et lag eller to under som gjerne vil det.

– Vi må fokusere på oss selv. Vi må bli bedre, og sørge for at Manchester United er vårt eneste fokus, og jeg er sikker på at vi vil komme nærmere toppen.

I så fall kan en god start være viktig. 

– Starten av sesongen er viktig – det er derfor vi jobber hardt nå. Jeg tror ikke mange – om noen – av disse spillerne har hatt en sesongoppkjøring som dette de siste to eller tre årene, på grunn av blant annet turneringer. Nemanja er en av dem, han har ikke hatt en skikkelig oppkjøring på en stund, sa Solskjær og ga et nikk bort til sidemann Nemanja Matic, som også var med på pressekonferansen.

– En vinner ikke noe i løpet av de 8-10 første kampene, men en kan definitivt gå glipp av sjansen til å vinne ting. Så for oss er de første cirka to månedene avgjørende.

En av turneringene som det på ingen måte er usannsynlig at United kan gjøre det bra i, er Europa League.

Solskjær har lyst til å bruke unge spillere der, men må balansere det med ønsket om å vinne turneringen.

– Vi ser på Europa League som en god mulighet til å gi unggutter spilletid, men det er også en sjanse til å vinne et trofé. Forrige gang vi var med, så vant vi, og det er en måte å kvalifisere seg til Champions League også. Men i cupturneringer kan en ikke bare tenke «vi kommer til å vinne den», så vi kommer til å gjøre alt for å klare å vinne den, selvsagt.

Les også disse sakene fra fredagens pressekonferanse:

– Nei, Lukaku er ikke tilgjengelig mot Inter
Matic: – Selvsagt ikke fornøyd med egen form forrige sesong
Solskjær tror vi vil få se en ny og bedre Martial

Powered by Labrador CMS