– Er du tilfreds med midtbanen?

Ole Gunnar Solskjær svarer på spørsmål om tilnærmingen til Europa League, hvorfor dagens fotballspillere er for komfortable, og den kontroversielle videoen til Jesse Lingard.

Før onsdagens kamp mot Leeds satte Solskjær seg ned med alle de engelske mediene som befinner seg i Australia og svarte på spørsmål i 20 minutter.

Solskjær gikk i ytterligere detalj om hans tanker rundt situasjonen til Paul Pogba og sa at han skal gi franskmannen den nye utfordringen han søker i Manchester United.

Om Alexis Sánchez kan spille spiss var også et tema.

Intervjuet er publisert i flere medier, og her siterer vi noen av de mest interessante spørsmålene.

I AUSTRALIA: Ole Gunnar Solskjær har til sammen fire pressekonferanser i Perth. I tillegg møtte han de britiske journalistene til et eget intervju.

– Louis van Gaal og José Mourinho lyktes ikke i denne jobben. Hva gjør at du tror du kan lykkes?

– Det spørs hva du mener med suksess. De vant trofeer. Jeg beundret José, Louis og David Moyes da jeg spilte selv. Vi er alle forskjellige. De var nok mer på treningsfeltet enn det jeg er. Jeg har gode trenere som gjør det meste av jobben der. Vi er alle forskjellige og har ulike metoder.

– Du har signert en treårskontrakt. Hvor lang tid tror du det vil ta før United er tittelutfordrer igjen?

– Jeg er alltid optimist. La oss se hvordan vi klarer å starte denne sesongen. Sesongen er en suksess hvis vi vinner et trofé, så det er det vi sikter mot. Jeg vil nok si Premier League, Europa League, FA-cupen og ligacupen – kanskje i den rekkefølgen. Jeg kommer aldri til å si at vi ikke kan vinne et gitt trofé, men vi forventer heller ikke at det skal skje umiddelbart. Vi trenger stabilitet. Forhåpentligvis kan vi sikre oss signaturen til David de Gea, og hvem vet, da er vi kanskje tittelutfordrere?

– Er Europa League et trofé du virkelig ønsker å vinne? Hvordan vil du tilnærme deg den turneringen? Vil de unge spillerne få spilletid?

– Ja, jeg tror definitivt det er muligheter for noen av de unge. Det er en god mulighet for oss å kvalifisere oss til Champions League, og jeg tipper dere får se noen av ungguttene dere allerede har sett. De er spennende, og vi må matche dem i de riktige turneringene. Det skal være muligheter for dem hver eneste uke.

– Du har forsøkt å bringe disiplin i garderoben, men hva tenker du når ser videoklippet til Jesse Lingard?

– Det har blitt håndtert internt. Jeg er av den gamle skolen, og disiplin er viktig for meg. Jeg legger stor vekt på selv-disiplin, og vi kan ikke mate alle disse spillerne med sølvskje – de er nødt til å gjøre det selv. Jeg har vært i denne klubben i mange, mange år, og jeg har sett hvordan sterke personligheter har lyktes. Du er nødt til å være sterk for å spille her. De er nødt til å ta avgjørelser selv, også i livet for øvrig.

SKAPTE BRÅK: Et videoklipp Jesse Lingard la ut på Instagram skapte oppstyr i sommer.

– Du har sagt at du kunne ønsket deg en Bryan Robson i laget ditt. Savner du en sterk leder?

– Jeg har snakket med mange managere og trenere, og jeg tror det i samfunnet generelt er færre «Robbos» og «Keanos» rundt omkring. Det er det samme i Norge. Vi er for komfortable. Livet er så komfortabelt. Det er lett å være en del av et akademi når du tjener så godt. Du har allerede «klart det», og foreldrene kan leve på barna sine. Jeg har hørt Gary Neville og David Beckham snakke om «Robbo», og jeg spilte selv med Keane. Jeg tror hver eneste manager i verden ville elsket å ha en slik leder i laget sitt. Se på City og Vincent Kompany – hvem vet hva som vil skje nå som han er borte? Han var en fantastisk leder, og nå må noen andre stå fram. Det samme gjelder for oss.

– Marouane Fellaini og Ander Herrera har forlatt klubben. Er du tilfreds med midtbanen som den er? Du har også James Garner?

– Jimmy er veldig ung, bare 18 år, så selv om han kan bli en toppspiller, kan vi ikke forvente for mye av ham ennå. Andreas Pereira og Scott McTominay forventer jeg mer av. De hadde kanskje 15-20 kamper fra start forrige sesong (Pereira 9, McTominay 13 journ. anm.). Nå bør de ha minst 20. Det er to spillere som kan erstatte Ander.

SCORET: James Garner scoret mot Perth Glory.

– Kommer du til å hente inn en erstatter hvis dere selger Romelu Lukaku, eller er dere fornøyde med det dere har?

– Dersom vi selger spillere, er vi nødt til å erstatte dem.

– Hva er dine tanker rundt en teknisk direktør? Ville en ansettelse gjort rekrutteringsprosessen i sommer enklere?

– Jeg har direkte kontakt med Ed Woodward, Matt Judge og Mick Court. Dersom kommer et ledd mellom oss, en teknisk direktør eller hva som helst, er det helt greit for meg. Det kommer ikke til å utgjøre noen stor forskjell.

Solskjær snakket også om oppkjøringen, avstanden til Manchester City, og status på overgangsmarkedet.

Her kan du lese intervjuet!