Preview Wolfsburg – United

Uniteds skadeliste er på grensen til tragikomisk. Hele ni defensive spillere er ute, men Sir Alex tar det som en utfordring: – Manchester United har alltid vært først ute med ting. Kanskje vi kjører enmannsforsvar.

Publisert Sist oppdatert

Fergusons sitat fra pressekonferansen er halvt i spøk og halvt i alvor. United kjører neppe med én mann i forsvar, men har samtidig bare med to forsvarere i troppen mot Wolfsburg. Det er Patrice Evra og unggutten Oliver Gill, som aldri en gang har vært på benken før.

UNITED

Det er ikke akkurat noe nytt for United å ha mange på skadelisten, men vi burde nesten sjekket med klubbhistoriker Cliff Butler for å finne fram til sist United hadde så mange mann ute. Hold dere fast, her er listen: Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Jonny Evans, John O' Shea, Wes Brown, Fabio Da Silva, Rafael da Silva, Gary Neville, Ryan Giggs, Owen Hargreaves, Kiko Macheda, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov.

Med andre ord: Én keeper, åtte forsvarere, to midtbanespillere og tre spisser.

Ritchie da Laet er ikke registrert for spill i Champions League, og Uniteds søknad om dispensasjon i denne ene kampen falt for døve ører hos de høye herrer i UEFA.

United-sjefen har høyt fundert på flere mulige alternative forsvarskonstellasjoner i tillegg til nevnte énmannsforsvar. Både Oliver Gill og Magnus Eikrem er blitt nevnt. Ingen av dem har debutert i obligatorisk førstelagskamp, og om nordmannen får sjansen er det muligens som høyreback. Gill, som er sønn av adm. dir. David Gill, har for reservelaget spilt både stopper og sideback. En annen løsning kan være Michael Carrick og Patrice Evra som stopperpar. Fergie utropte venstreback Evra som "verdens minste midtstopper".

TROPPEN

Bare 19 mann er i troppen. Selv med 19-åringene Da Silva på skadelisten har United en usedvanlig ung tropp. Vi har satt alderen i parentes:

Ben Foster (26), Gabriel Obertan (20), Magnus Eikrem (19), Paul Scholes (35), Darron Gibson (22), Antonio Valencia (24), Oliver Gill (19), Michael Carrick (28), Matt James (18), Michael Owen (29), Darren Fletcher (25), Danny Welbeck (19), Ji-sung Park (28), Anderson (21), Patrice Evra (28), Cameron Stewart (18), Tomasz Kuszczak (27), Nani (23), Oliver Norwood (18).

Uansett skal United få stablet 11 mann på beina. Kanskje litt overraskende dempet Ferguson betydningen av å klare uavgjort, og dermed gruppeseier.

– Min bekymring nå er å få skadede spillere friske igjen til de kommende ligakampene. Slik gruppene ser ut, er det ikke sikkert at det spiller noen stor rolle om vi blir nummer en eller to.

Etter hjemmetapet for Besiktas trenger United minst uavgjort for å bli gruppevinner. Det vil si, United blir også gruppevinner hvis vi taper med ett mål og samtidig scoret minst to. Altså 2-3, 3-4 osv

United hadde ikke avgitt ett eneste CL-poeng før 3-3-kampen mot CSKA Moskva på Old Trafford i fjerde gruppekamp. I femte kom så det nevnte tapet for Besikatas, mens United nå avslutter mot klubben som vi slo 2-1 hjemme 30. september. En kamp der Carrick og Giggs scoret Uniteds mål

United har, bank i bordet, 14 strake bortekamper (syv seirer og syv uavgjorte) i Champions League uten tap.

WOLFSBURG

Klubben som i mai vant Bundesligaen med to poeng foran toer Bayern München, ligger nå som nummer åtte i hjemlig liga. Sist helg ble det 2-2 hjemme mot Freiburg, den fjerde strake kampen uten seier for "ulvene". Wolfsburg har for øvrig spilt uavgjort i fem av sine ni seneste kamper uansett turnering. (Og United er som nevnt gruppevinner med uavgjort). I Champions League tapte Wolfsburg senest 1-2 for CSKA i Moskva, en kamp der tyskerne ledet. Før det slo tyskerne Besiktas sterkt nok 3-0 borte. Wolfsburg har også spilt 0-0 mot den tyrkiske klubben hjemme, tapt 1-2 for United i Manchester, samt slått CSKA 3-1 på eget gress.

Wolfsburg var fjerdeseedet før trekningen, men vet nå at seier mot United kan ta klubben til et sensasjonelt avansement til cupspillet. Ja, selv uavgjort kan for tyskerne bety at de går videre. Wolfsburg er videre så lenge de ikke tar færre poeng enn CSKA Moskva tar mot Besiktas. Og Wolfsburg-manager Armin Veh er optimist.

– Vi går til denne kampen med lidenskap og disiplin. Vi var uheldige som tapte i Manchester, og da stilte United med fullt lag. Jeg føler meg trygg på at vi kan klare dette.

Akkurat som United, er Wolfsburg et lag som kommer sterkt mot slutten. 22 av de 29 målene i Bundesligaen er scoret i andre omgang, og syv av dem har kommet fra 75. minutt og ut.

Jonathan Santana (mb), Alexander Madlung (f) og Obafemi Martins (a) er skadet. Santana hadde neppe spilt uansett, mens tidligere Newcastle-spiller Martins har fem mål på 4+6 Bundesliga-kamper. Madlung har spilt alle de fem første CL-kampene. Den brasilianske spissen Grafite returnerer etter to kampers karantene.

Oppgjøret starter kl. 20.45, og vises direkte på Viasat Fotball og TV6.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS