Preview Bolton – United

Vær advart; dere som måtte tro at lørdagens motstander bare er et stykke kake. Bolton er snarere et potensielt bananskall.

Publisert Sist oppdatert

– Bolton borte blir veldig, veldig tøft, sier Supporterklubbens President Ryan Giggs i en kommentar til united.no.

Han skulle vite hva han snakker om, denne Giggsy. Spilleren med 828 obligatoriske førstelagskamper for United, har møtt Bolton 18 ganger i ligasammenheng.

Så sent som i 2007/2008, da United tapte 0-1 på Reebok Stadium.

United håper på 7-up etter å ha vunnet seks kamper på rad. Etter 1-3-tapet for Everton har United i tur og orden beseiret West Ham (h) 3-0, Aston Villa på Wembley 2-1, Wolverhampton (b) 1-0, Milan (h) 4-0, Fulham (h) 3-0 og Liverpool (h) 2-1. Hyggelig lesning, men merk altså at fire av kampene er på Old Trafford, og kun seieren på Molineux er på bortebane.

Siden årsskiftet har United spilt fem bortekamper i ligaen. Vi har slått Wolverhampton og Arsenal, det er blitt 1-1 mot Aston Villa og Birmingham, mens vi som nevnt røk for Everton.

Også Sir Alex presiserer at et oppgjør på Reebok ikke akkurat er "a piece of cake".

– Bolton borte er en skikkelig kamp. Sånn har det alltid vært.

På pressekonferansen fortalte Ferguson også at Wayne Rooney, Paul Scholes og Ryan Giggs er fri for skader. Rooney hinket urovekkende nok av banen etter seieren over Liverpool, Scholes hadde en smell i ankelen, mens Giggs var lenge ute med armbrudd før comebacket mot scouserne. Imidlertid har ikke Giggsy mye kamptrening, etter 11 minutters spill på de seneste åtte kampene.

Selv om Rooney er skadefri, tipper britisk presse at Uniteds nummer 10 blir hvilt lørdag, med begrunnelse i at Chelsea og to møter mot Bayern München kommer etter Bolton.

Andre som definitivt er ute er John O'Shea og Owen Hargreaves, selv om de gledelig nok er tilbake i trening med førstelaget. Anderson, Michael Owen, Wes Brown og Danny Welbeck er alle dessverre langtidsskadet.

To som har vært mye ute denne sesongen er Rio Ferdinand og Nemanja Vidic. Nå er de heldigvis tilbake igjen, og etter at de kom tilbake sammen har United bare sluppet inn ett mål på fire kamper. Ellers i forsvaret har Gary Neville (som bor i utkanten av Bolton!) spilte tre kamper på rad, mens Patrice Evra er eneste i troppen som har spilt hver eneste ligakamp til nå.

På midten løp Darren Fletcher for tre mann mot Liverpool, og er etter manges mening inne i sin beste sesong i karrieren. Det samme gjelder muligens Ji-sung Park, og det blir ikke lett for Uniteds manager å vrake matchvinneren mot scouserne sist.

4-4-2 eller ofte utskjelte 4-5-1? Tja, det blir noe å gruble på for Sir Alex, Mike Phelan og Rene Meulensteen. United har nå seks seirer og en uavgjort på syv seneste gangene laget har startet med bare én mann på topp. Og det mot vriene motstandere som Liverpool, Milan, Arsenal og Manchester C. Til sammenligning er det blitt seks seirer og ett tap (mot Everton) på de syv seneste kampene med 4-4-2. Vi registrerer imidlertid at det har vært mot noe lettere motstand (enn med 4-5-1), som eksempelvis Portsmouth, Hull og Burnley.

Uansett formasjon er det gjettet at Dimitar Berbatov spiller fra start etter å ha slitt benken hele kampen mot Liverpool. Meningene om Berba er mange, men de nakne tall forteller at han har scoret 10 mål på 18+8 ligakamper. (Tevez scoret i fjor 5 mål på 18+11 ligakamper, bare så det er nevnt).

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

21. mars

Liverpool

PL

H

2-1

14. mars

Fulham

PL

H

3-0

10. mars

AC Milan

CL

H

4-0

6. mars

Wolverhampton

PL

B

1-0

28. mars

Aston Villa

CL

*)

2-1

V: 5

U: 0

T: 0

Mål: 12-2

*) Spilt på Wembley

Milepæler:

  • Paul Scholes er to mål unna sin scoring nr. 150

  • Dersom han er blant Sir Alex' 11 utvalgte på Reebok, vil Michael Carrick få sin 100. PL-kamp fra start.

  • Hvis Ji-sung Park kommer på banen i løpet av kampen, blir det til hans 100. PL-kamp.

Som Ryan Giggs og Sir Alex allerede har advart: Ingen bør narre seg selv til å tro at Bolton borte blir en spasertur i parken. Klubben har klatret på tabellen og vunnet tre av de fem seneste ligakampene.

8. januar tok Owen Coyle over manager-roret på Reebok, etter at Bolton lokket ham fra tilsvarende stilling i Burnley. Noen stor forskjell resultatmessig har det ikke vært, men allikevel er det ingen tvil om at det nå råder en mye større optimisme i byen med de mange paiene. Gary Megson ledet klubben fra oktober 2007, og førte klubben inn til sluttplasseringene 16 og 13 før denne sesongen. En sesong som startet med tre strake ligatap, og da Wanderers i en periode i november og desember vant én, spilte fire uavgjort og tapte fire, var det over og ut for Megson.

– De gode tidene skal tilbake, sa Owen Coyle da han skrev under. Han spilte selv for klubben i tre år midt på 90-tallet, og klarte å føre naboen Burnley opp for første gang på 33 år.

På 13 ligakamper hittil under Coyle har Bolton vunnet fire, spilt uavgjort to og tapt syv. Megson hadde til sammenligning fire seirer, seks uavgjorte og åtte tap på sine 18 ligakamper ved roret denne sesongen. 1,00 poeng i snitt per kamp for Megson, og 1,07 poeng i snitt per kamp for Coyle. Ingen stor forskjell altså, men det er verd å nevne at åtte av Coyles 13 kamper har vært borte. Pluss som nevnt at tre av de seneste fem er vunnet.

Nå gleder Coyle seg dessuten over at skadelisten krymper. Midtstpper Gary Cahill har vært ute i syv uker, men kom fint gjennom en reservekamp mandag, og er nå klar. Midtbanespillerne Sean Davis (3 ligakamper), Gavin McCann (5+6), Chris Basham (2+6) er alle langtidsskadet, mens høyreback Gretar Steinsson (20+2) er suspendert.

Hvittrøyene er blitt mye mer spillende etter at Coyle overtok. De har blant annet lånt Jack Wilshire fra Arsenal, en spiller som har glidd fint inn i laget, og som har stått bak flere farlige fremspill til Johan Elmander og Kevin Davies på topp. Davies har fem mål denne sesongen. Det samme har for øvrig friskmeldte Cahill, som alltid er farlig på dødball. Ja, apropos: Ingen lag i Premier League har gjort flere mål på dødball enn nettopp Bolton. Flest mål har imidlertid venstrekant Matthew Taylor, som står med seks fulltreffere så langt.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. mars

Everton

PL

B

0-2

13. mars

Wigan

PL

H

4-0

9. mars

Sunderland

PL

B

0-4

6. mars

West Ham

PL

B

2-1

27. feb.

Wolverhampton

PL

H

1-0

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 7-7

*) Spilt på Wembley

INNBYRDES OPPGJØR

United slo Bolton 2-1 i oktober, men alle som så kampen vil være med på at det var en sliteseier der vi pustet lettet ut da dommeren endelig blåste for siste gang. Og sånn er det som regel mot denne klubben hvis supportere av en aller annen uforståelig grunn ikke er så spesielt begeistret for United. Vi trakk så vidt det lengste strået på Reebok i fjor med 1-0-seier, men sesongen før tapte vi med samme sifre.

Etter at Bolton flyttet ut av Burnden Park i 1997, har United gjestet Reebok ni ganger – alle i ligaen. Fem seirer, tre uavgjorte og ett tap er ingen statistikk å skamme seg over. Men det er som regel tett og jevnt, og Bolton med Owen Coyle er et lag i framgang.

PS: Siden både Chelsea (hjemme mot Aston Villa) og Arsenal (borte mot Birmingham) spiller lørdag kl. 16.00, er det en viss fare for at presset på United har øket ytterligere når lagene går ut på banen lørdag kveld.

Forrige møte:

17. okt. 2009, Old Trafford

United 2 – 1 Bolton

Mål: Knight (selvmål), Valencia

Første møte:

3. des. 1892, Burnden Park

Bolton 4 – 1 Newton Heath

Mål: James Coupar

Største seier:

25. feb. 1996, Burnden Park

Bolton 0 – 6 United

Mål: Scholes 2, Beckham, Bruce, Cole, Butt

Største nederlag:

3. jan. 1914, Burnden Park

Bolton 6 – 1 United

Mål: Enoch West

Fullstendig ligastatistikk mot Bolton (United nevnt først):

Hjemme

Borte

Totalt

Kamper

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

113

31

10

16

103-60

17

14

25

74-94

48

24

41

177-154

Bortekamper mot Bolton i Premier League

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

1-0

Berbatov

2007/08

0-1

2006/07

4-0

Rooney 3, Ronaldo

2005/06

2-1

Saha, Van Nistelrooy

2004/05

2-2

Heinze, Bellion

2003/04

2-1

Scholes, Van Nistelrooy

2002/03

1-1

Solskjær

2001/02

4-0

Solskjær 3, Van Nistelrooy

1997/98

0-0

1995/96

6-0

Scholes 2, Beckham, Bruce, Cole, Butt

V: 6

U: 3

T: 1

Mål: 22-6

Dommeren

Martin Atkinson er satt opp som dommer. Han har dømt United tre ganger før denne sesongen, alle i ligaen. 4-3-seieren over Manchester C. på Old Trafford, 0-1-tapet for Chelsea i London, samt 0-1-tapet hjemme for Aston Villa.

TV

Som så mange ganger før denne sesongen spiller United lørdag kveld. Det får ikke hjelpe: Det er ikke annet å gjøre enn å forsøke å oppsøke en TV som tar inn Canal+ Sport 2.

Avspark er kl. 18.30, skadinavisk tid.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg kampen, verken fra tribuneplass eller via tv-skjermen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

A: Old Trafford

B: Reebok Stadium

Kjørelengde: 29 kilometer

<iframe width="542" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=United+Kingdom+(Sir+Matt+Busby+Way)&amp;daddr=Reebok+Stadium,+Burnden+Way,+Horwich,+Bolton,+Lancashire+BL6+6JW,+United+Kingdom+(Bolton+Wanderers+FC)&amp;hl=no&amp;geocode=FfDGLwMdTA_d_yHkpXKU6tlq1w%3BFSmTMQMdgk7Z_yFKShgtO-yWGQ&amp;mra=pe&amp;mrcr=0&amp;sll=53.521684,-2.413891&amp;sspn=0.193499,0.617294&amp;ie=UTF8&amp;ll=53.520717,-2.411499&amp;spn=0.571528,1.488647&amp;z=9&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=United+Kingdom+(Sir+Matt+Busby+Way)&amp;daddr=Reebok+Stadium,+Burnden+Way,+Horwich,+Bolton,+Lancashire+BL6+6JW,+United+Kingdom+(Bolton+Wanderers+FC)&amp;hl=no&amp;geocode=FfDGLwMdTA_d_yHkpXKU6tlq1w%3BFSmTMQMdgk7Z_yFKShgtO-yWGQ&amp;mra=pe&amp;mrcr=0&amp;sll=53.521684,-2.413891&amp;sspn=0.193499,0.617294&amp;ie=UTF8&amp;ll=53.520717,-2.411499&amp;spn=0.571528,1.488647&amp;z=9" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a></small>

Powered by Labrador CMS