Preview Blackburn – United

United henger i tauene etter tre hestespark i fjeset på en drøy uke.

Publisert Sist oppdatert
  • Mål imot og Rooney-skade på overtid i München.

  • Ned fra tabelltopp etter tap i sekspoengskampen for Chelsea.

  • CL-exit etter 3-0-ledelse og ren fotballoppvisning.

Joda, det var mye på en på en gang. Og alt i løpet av ni dager. Om håpet om et historisk fjerde ligagull skal leve videre, må Blackburn slås søndag. Hverken Arsenal eller Chelsea spiller ligafotball denne helgen.

Etter to 1-2-tap på rad, for Bayern München borte og Chelsea, «vant» United 3-2 over Bayern på Old Trafford. Skjønt, alle vet at det i realitet var et tap. Uansett; United må finne tilbake til vinnersporet som ga syv strake seirer før de nevnte nederlag.

Seneste bortekamp vant United 4-0 i Bolton og kampen før der 1-0 i Wolverhampton. Men, på de fire bortekampene før det i kalenderåret 2010 ble det bare én seier. Everton 1-3, Aston Villa 1-1, Arsenal 3-1 og Birmingham 1-1 er de øvrige resultatene.

Sir Alex har aldri mønstret samme startellever to kamper på rad denne sesongen, og gjør det ikke nå heller. Ferguson bekrefter at Wayne Rooney ikke spiller. Rooney gjorde et overraskende tidlige comeback mot Bayern, en kamp der hans vonde ankel fikk litt juling. John O’Shea gjorde også comeback, da han kom inn i det 55. minutt for Rooney. Hele 31 kamper har Josh vært ute, og kanskje, kanskje får han sjansen fra start nå?

Patrice Evra er eneste spiller som har spilt fra start i hver eneste ligakamp. Antonio Valencia 26+5 og Rooney 29 er de med nest flest ligakamper. Darren Fletche rhar også spilt mye, og har vært med fra start i syv strake kamper. Dimitar Berbatov har startet i kun to av de fem seneste kampene.

I fem kamper på rad har Ferguson valgt å spille med en bred midtbane framfor tradisjonell 4-4-2. Ja, faktisk har United spilt med fem mann på midten (hvorav en liggende bak spissen) i hele syv av de åtte seneste kampene. Det ligger i kortene at Unied-sjefen velger den formasjonen også mot Blackburn. Spesielt med tanke på at både Michael Owen, Mame Biram Diouf og Danny Welbeck er skadet. Det samme er for øvrig Anderson og Wes Brown. Og Owen Hargreaves? Mannen vi leste skulle gjøre comeback allerede i september, har ennå ikke en gang vært på benken denne sesongen. Han har én omgang med reservelaget, og var ikke i reservelagstroppen torsdag kveld. Federico Macheda er imidlertid klar, og en alternativ løsning til 4-5-1 er Kiko og Berbatov på topp.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

7. apr.

Bayern München

CL

H

3-2

3. apr.

Chelsea

PL

H

1-2

30. mar.

Bayern München

CL

B

1-2

27. mar.

Bolton

PL

B

4-0

21. mar.

Liverpool

PL

H

2-1

V: 3

U: 0

T: 2

Mål: 11-7

Milepæler:

  • Ryan Giggs kan få sin 500. ligakamp fra start

  • Michael Carrick kan få sin 100. PL-kamp fra start.

  • Dimitar Berbatov kan få sin 50. PL-kamp fra start

  • Paul Scholes er to mål unna sin scoring nr. 150

Blackburn imponerte ikke overvettes da de bare klarte 0-0 borte mot Portsmouth sist helg. En kamp hvor de blå/hvite ifølge rapportene sløste forferdelig med sjansene.

Rovers er blant de få klubbene i Premier League som ikke har mer å spille for enn æren, der de ligger trygt forankret midt på tabellen.

– Vi kan spille uten press. Nå kan vi bare kose oss resten av kampene. Jeg kommer til å teste ut noen flere spillere i de resterende kampene, sier manager Sam Allardyce til Blackburns hjemmeside.

Som alle vet kan kan slikt slå ut begge veier. Enten kan det tjene til Blackburns fordel at de kan spille med senkede skuldre, eller så er de ikke motivert nok og motstanderen (les United) får det lettere.

Mot Portsmouth gjorde keeper Paul Robinson comeback etter å ha vært skadet i tre kamper. Keith Andrews (mb), kaptein Ryan Nelsen (f) og Yildiray Basturk (mb) har alle vært ute en stund, men er på vei tilbake og kan muligens rekke United-kampen. For Basturks del vil det i så fall bety debut etter overgangen fra Stuttgart i januar.

Selverklært United-supporter Morten Gamst Pedersen har ennå ikke skrevet nye kontrakt med Blackburn. Kontrakten går ut i juni, og kantspilleren er koblet til en rekke klubber.

Blackburn har fire strake ligakamper på rad uten tap, og hjemme på Ewood Park er Rovers veldig vriene å tukte. På de syv seneste hjemmekampene er det blitt fem seirer og to uavgjorte, inkludert 1-1 mot Chelsea. Ja, Allardyce’ elever har bare to hjemmetap i ligaen denne sesongen. Tottenham (19. desember) og Manchester City (15. august) er de eneste gjestende lag som har vunnet på Ewood Park.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. apr.

Portsmouth

PL

B

0-0

28. mar.

Burnley

PL

B

1-0

24. mar.

Birmingham

PL

H

2-1

21. mar.

Chelsea

PL

H

1-1

13. mar.

Tottenham

PL

B

1-3

V: 2

U: 2

T: 1

Mål: 5-5

INNBYRDES OPPGJØR

United har slått Blackburn fire kamper på rad, men tre av disse har vært på Old Trafford, inkludert en Ligacup-kamp. Totalt hjemme og borte har vi spilt åtte på rad mot Lancashire-naboen uten å tape. Syv av de åtte er vunnet, men bare tre av de åtte har vært borte.

Hvis vi ser på de ti seneste ligakampene mot Blackburn på Ewood Park er det ikke så veldig imponerende, dessverre. United har vunnet to, fem er endt uavgjort, mens United ved tre tilfeller har reist tomhendte hjem.

Det har vi definitivt ikke råd til å gjøre søndag!

Forrige møte:

31. okt. 2009, Old Trafford

United 2-0 Blackburn

Mål: Berbatov, Rooney

Første møte:

Ewood Park, 3. sept. 1892

Blackburn 4-3 Newton Heath

Mål for NH: Coupar, Donaldson, Farman

Største seier:

6. sept. 1958, Old Trafford

United 6-1 Blackburn

Mål: Viollet 2, Charlton 2, Webster, Scanlon

26. aug. 1961, Old Trafford

United 6-1 Blackburn

Mål: Quixall 2, Herd 2, Setters, Charlton

Største nederlag:

10. apr. 1926, Ewood Park

Blackburn 7-0 United

Fullstendig ligastatistikk mot Blackburn:

Hjemme

Borte

Totalt

Kamper

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

93

27

11

9

94-51

16

12

18

77-84

43

23

27

171-135

10 siste Premier League-møter med Blackburn på Ewood Park:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

2-0

Brown, Rooney

2007/08

1-1

Tevez

2006/07

1-0

Saha

2005/06

3-4

Van Nistelrooy 2, Saha

2004/05

1-1

Smith

2003/04

0-1

2002/03

0-1

2001/02

2-2

Giggs, Beckham

1998/99

0-0

1997/98

3-1

Cole, Scholes, Beckham

V: 3

U: 4

T: 3

Mål: 13-11

Dommeren

Kampleder Peter Walton har dømt United tre ganger tidligere i denne sesongen. Det har ført til tidlig dusj for to mann(!) – henholdsvis Fabio (mot Wolves i Ligacupen) og Nani (i PL-møtet med Aston Villa i Birmingham). Normalt regnes imidlertid 50-åringen fra Northamptonshire for å være blant de mer moderate med kortene.

TV

Kampen spilles søndag klokken 14.30, skandinavisk tid. Canal+ Sport1 viser oppgjøret direkte.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg levende bilder , kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS