Preview Barnsley – United

Sir Alex har varslet flere endringer mot ex-Red Mark Robins' Barnsley.

Publisert Sist oppdatert

Mest sannsynlig blir det mange endringer på kveldens lag i forhold til det som tapte 0-2 for Liverpool søndag. Da vi slo Wolverhampton ved forrige hinder, var det en helt ny startellever sammenlignet med kampen før. I Barnsley har den tidligere Fergie-eleven Mark Robins begynt å få sving på sakene.

Sir Alex har allerede varslet at Gabriel Obertan får sin debut. Angriperen som kom fra Bordeaux for tre millioner pund i sommer har gått skadet lenge, men har imponert på reservelaget. Det samme har i høyeste grad Magnus Eikrem, men dessverre blir det ingen debut for den lovende nordmannen i kveld. Han var ubenyttet reserve i forrige Ligacup-møte mot Wolverhampton, da Joshua King slapp til de siste 10 minuttene, men har ifølge Romsdal Budstikke blitt innvilget noen fridager hjemme i Molde for å pleie en liten skade.

Som en liten kuriositet kan vi i denne forbindelse nevne at sist gang to norske spillere var på banen samtidig for United var 10. april 2002, da Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær bidro til 3-2-seier over Deportivo La Coruna. Bare så det er nevnt…

En annen kuriositet er hvis brødreparet Jonny og Corry Evans spiller kveldens kamp. Kanskje blir det da to brødrepar på banen samtidig? Både Rafael og Fabio Da Silva er i hvert fall også i troppen. Det er også ventet at Darren Fletcher spiller hvis han er klar av skade. Vår hardtarbeidende midtbanespiller har ikke en gang vært på benken i noen av de tre seneste kampene. Nani, Michael Owen, Anderson og Wes Brown er andre spillere som muligens starter. Nemanja Vidic er suspendert, mens Ji-sung Park og Owen Hargreaves er skadet.

Selv om det "bare" er Ligacup det er snakk om, er det viktig for United å reise seg raskt etter skuddet for baugen vi ble påført på Anfield. Før det tapet var formen upåklagelig, med ti seirer, én uavgjort og null tap på de elleve seneste kampene.

United er, som alle vet, tillelforsvarer i Ligacupen. Det gikk en periode da vi aldri helt fikk dreis på den turneringen, men nå har United gått til topps i to av de fire seneste sesongene. Vi slo Tottenham på Wembley etter straffer i mars, mens Wigan ble utklasset 4-0 i 2006-finalen. United vant også Ligacupfinalen 1992 (mot Nottingham F.), mens vi har vært tapende finalist i 1983, 1991, 1994 og 2003.

Troppen: Kuszczak, Foster, De Laet, Neville, Brown, J. Evans, Dudgeon, Fabio, Rafael, Tosic, Gibson, C. Evans, Carrick, Fletcher, Scholes, James, Valencia, Nani, Obertan, Owen, Welbeck, Macheda, King.

Barnsley har ikke så veldig mye å skilte med fra tidligere Ligacup-bedrifter. I fjor røk klubben ut ved første hinder, og kun én gang har "The Tykes" nådd kvartfinalen, og det var så langt tilbake som i 1982. Dog skal det ikke glemmes at Barnsley slo ut Premier League-laget Burnley i forrige runde, og i 2008 nådde de semifinalen i FA-cupen da skalpen til både Liverpool og Chelsea dinglet i belte.

Oakwell-klubben ledes nå altså av tidligere United-spiller Mark Robins. For nøyaktig 20 sesonger siden var det nettopp Robins som ifølge legenden reddet jobben til en hardt presset Ferguson. United MÅTTE, sies det, slå Nottingham Forest borte i FA-cupen, hvis ikke ville det være over og ut med Fergie. Robins scoret kampens eneste mål, og resten er, som de sier, historie…

Barnsley har vist klar framgang etter at Robins overtok roret. De lå jumbo i Championship da han ble manager i midten av september, men Barsley har klatret over streken etter noen fine resultater etter det. De sto blant annet med tre strake ligaseirer, men har nå tapt to på rad. Sist helg ble det 2-3 hjemme for Bristol City, en kamp hvor Daniel Bogdanovic kom inn og scoret. Han er på vei tilbake etter skade, og Barnsley-fansen håper at landslagsspissen for Malta er med fra start i kveld.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

24. okt.

Bristol C.

FL

H

2-3

20. okt.

Nottingham F.

FL

B

0-1

17. okt.

Doncaster

FL

B

1-0

3. okt.

Ipswich

FL

H

2-1

29. sep.

West Bromwich

FL

H

3-1

INNBYRDES MØTER

10. mai 1998 var sist gang United møtte Barnsley, den gangen i Premier League. United vant 2-0 den gangen, men i sesongens første møte på Old Trafford ble det kalassifre 7-0 til United. Pussig nok møtte United Barnsley også i FA-cupen den sesongen, og der trakk Yorkshire-laget det lengste strået. Først 1-1 på Old Trafford, før vi tapte omkampen 2-3 i Barnsley. 37 ganger har United og Barnsley møtt hverandre i liga og cup, og 21 av disse har United vunnet, med 11 uavgjorte og fem tap. Dette er første møte noenesinne i Ligacupen.

Fullstendig kampstatistikk mot Barnsley:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

Liga

13

2

1

42-7

6

7

3

22-14

19

9

4

64-21

FAC

1

1

0

2-1

1

1

1

8-5

2

2

1

10-6

Totalt

14

3

1

44-8

7

8

4

30-19

21

11

5

74-27

Fotnote: Ingen av dagens United-spillere har noen fortid i Barnsley, og heller ikke omvendt. 70-tallsheltene Brian og Jimmy Greenhoff derimot, var begge født og oppvokst i Barnsley, og Busby Babe Tommy Taylor kom til Old Trafford fra Oakley som en konsekvens av at Barnsley-ledelsen i mars 1953 aksepterte Matt Busbys bud på den kuriøse summen 29.999 pund. Taylor scoret deretter utrolige 131 mål på 191 United-kamper, og er regnet som en av tidenes beste spisser, uansett æra. 6. februar 1958 ble han drept i flyulykken i München, bare 26 år gammel.

TV

Kveldens kamp vises direkte på Canal+ Sport1, med avspark kl. 20.45.

SCORINGSVARSEL

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen, kan du benytte deg av vårt scoringsvarsel.

Send i så fall meldingen UNITED til nummer 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS