Sikter mot tabelltopp

United legger lørdagsturen til Wolverhampton.

Publisert Sist oppdatert

Der, på Molineux Stadium, har laget ambisjoner om å utnytte det faktum at seier vil bety Rød erstatning for blått i Premier League-toppen.

Chelsea, som i øyeblikket troner helt øverst, ett poeng foran United, skal nemlig bruke helgen til FA-cupspill, og kan således ikke gjøre verken fra eller til med situasjonen i engelsk fotballs øverste divisjon.

Det betyr at United, takket være sin bedre målforskjell, vil passere Carlo Ancelottis menn selv med uavgjort i lørdagens kamp. Men, vi må ikke glemme Arsenal midt oppi dette. Med full klaff, det vil si storseier over Burnley hjemme på Emirates og poengtap for United på Molineux, har nemlig Arsene Wenger muligheten til å ta helg med et enda bredere glis enn sin kjære kollega, Sir Alex Ferguson.

Uansett, med to måneder igjen av sesongen, er United-manageren langt mer opptatt av lørdagens kamp mot Wolverhampton enn han er av marginale poengforskjeller mellom de tre tetlagene. Han vet at spillerne står overfor en meget vanskelig oppgave mot et hjemmelag i desperat poengnød. Det er nemlig et ubestridelig faktum at Wolves kun har klart å skrape sammen én ligaseier av ni mulige etter jul. Den kom nettopp på lørdagens arena, og det mot Tottenham, en klubb som tidligere i sesongen opplevde det forsmedelige å bli ulveføde selv hjemme på White Hart Lane.

Uten de seks poengene mot Spurs, ville det unektelig sett svart ut for Wolverhampton, som for øyeblikket ligger på så usikker "sikker" plass som mulig. Det gjør de takket være bedre målforskjell enn Hull og ett poeng mer enn Burnley, som igjen befinner seg tre poeng foran bunnproppen Portsmouth.

Vant sist – for seks år siden

De fleste odds peker naturligvis imot Wolverhampton når de nå skal forsøke å bite ifra seg mot tittelkandidat og regjerende mester Manchester United. Odds alene er imidlertid ikke nok til å skremme skrubbsultne ulver fra å gjøre et helhjertet forsøk på å sikre seg et bytte, om enn aldri så stort. De klarte det sist rødtrøyene var på ligabesøk, i 2003/04-sesongen. Den gang vant Wolverhampton 1-0. Bare så det er nevnt.

Sist de sortgule besøkte Old Trafford derimot, for snart tre måneder siden, ble det en oppskriftsmessig 3-0-seier til United, men det skjedde mot et Wolves-lag som i praksis besto av får i ulveklær.

Hele ti faste førstelagsspillere var blitt skiftet ut fra foregående ligarunde, i en taktisk manøver hvor planen var å stå best mulig rustet til møtet med neste motstander. Manager Mick McCarthy anså nemlig Burnley som overkommelige, i motsetning til hva han mente om Manchester United.

Nå står Burnley igjen på ulvemenyen neste helg, men alfahann McCarthy kommer neppe til å gjenta Old Trafford-eksperimentet foran eget publikum på Molineux. Ikke våger han heller. Fotballforbundet var nemlig så lite imponert over hans disposisjoner i Manchester at man likeså godt ila Wolverhampton en betinget bot på £25.000.

Skadesituasjonen

Midtbanemennene David Edwards (ankel) og Michael Kightly (både kne og ankel) må trolig stå over. Bortsett fra disse rår Mick McCarthy over en skadefri tropp.

Toppscorer

Kevin Doyle, 6 ligamål

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

27. feb.

Bolton

PL

B

0-1

20. feb.

Chelsea

PL

H

0-2

10. feb.

Tottenham

PL

H

1-0

7. feb.

Birmingham

PL

B

1-2

2. feb.

Crystal P.

FAC

B

1-3

Intet slingringsmonn

United, den ferske ligacupvinneren, har som vanlig alt å spille for. Bare ti ligarunder før målsnøret brytes den 9. mai, er det ingenting som tyder på annet enn at innspurten blir et rotterace mellom Chelsea, United og Arsenal. Før helgens kamper skiller det tre poeng mellom nr. 1 og 3, et skille som kan bli redusert til ett innen lørdagskvelden er omme. Marginene er med andre ord ørsmå, noe som igjen betyr at ingen lenger har råd til å rote bort poeng.

Skadesituasjonen

Under slike omstendigheter ville det vært betryggende å gå til sesongoppløpet med en bortimot skadefri stall. Så er imidlertid ikke lenger tilfelle.

Mens skadelisten etter en lang, hard høst omsider var blitt redusert til et minimum for bare få uker siden, har den dessverre svulmet opp igjen nå, blant annet med langtidsskader på Michael Owen og Anderson. Disse to, samt John O'Shea, Ryan Giggs, Jonny Evans og Federico Macheda, er definitivt ute av de nærmeste kampene (og da har vi ikke en gang nevnt Owen Hargreaves). I tillegg til disse hersker det usikkerhet rundt Rafael og Wayne Rooneys deltakelse på Molineux – kanskje først og fremst fordi returmøtet med AC Milan bare er få dager unna.

Samtidig er det godt å konstatere at Rio Ferdinand er tilbake fra ryggplager (så lenge det måtte vare denne gangen), mens Nani har sonet ferdig sin tre kampers karantene etter utvisningen på Villa Park.

Laget..?

Skal vi for en gangs skyld begi oss ut på et tips, har vi en viss tro på følgende elleve fra start:

Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick, Scholes, Nani, Berbatov, Diouf.

(Så får heller Milan-kampen ta skylden for savnet av Fletcher, Park og Rooney).

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

28. feb.

Aston Villa

LC

*)

2-1

23. feb.

West Ham

PL

H

3-0

20. feb.

Everton

PL

B

1-3

16. feb.

AC Milan

CL

B

3-2

10. feb.

Aston Villa

PL

B

1-1

*) Spilt på Wembley

Milepæler

  • Paul Scholes mangler ett mål på å nå 100 Premier League-scoringer

INNBYRDES OPPGJØR

Forrige møte:

15. desember 2010, Old Trafford

United 3 – Wolves 0

Mål: Rooney (str.), Vidic, Valencia

Første møte (og største seier):

15. oktober 1892, North Road

Newton Heath 10 – Wolves 1 (Fortsatt klubbens ligarekord)

Mål: Donaldson 3, Stewart 3, Carson, Farman, Hendry, Hood

Største nederlag:

26. desember 1931, Molineux

Wolves 7 – United 0

Bortemøter med Wolves i Premier League (United nevnt først):

Sesong

Res.

Målscorere

2003/04

0-1

Fullstendig ligastatistikk (United nevnt først):

Hjemme

Borte

Totalt

Kamper

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

83

28

5

9

84-44

10

9

22

55-82

38

14

31

139-126

Dommeren

Chris Foy var satt opp som kampleder, men har av en eller annen grunn byttet beite med Peter Walton. Det vil si at Foy dømmer Arsenal i London, mens Walton dukker opp på Molineux. Walton har dømt United tre ganger tidligere denne sesongen – i 1-0-seieren over nettopp Wolves i Ligacupen, i 4-0-seieren over West Ham i London, og senest mot Aston Villa (1-1) for snart en måned siden. I den kampen sendte han Nani av banen med direkte rødt. Eller har Walton dømt 19 PL-oppgjør så langt, og delt ut 43 gule og 3 røde kort, et snitt på beskjedne 2.42.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Kampen vises på Canal+ Sport 2, men om du ikke skulle ha tilgang til denne, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

A: Old Trafford til B: Molineux = Ca. 132 km

<iframe width="542" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=manchester,+united+road&amp;daddr=Molineux+St&amp;hl=no&amp;geocode=%3BFWp1IgMdGoTf_w&amp;mra=ls&amp;sll=53.03996,-2.323225&amp;sspn=1.469682,3.99353&amp;ie=UTF8&amp;t=h&amp;ll=53.041213,-2.323608&amp;spn=1.155964,2.977295&amp;z=8&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=manchester,+united+road&amp;daddr=Molineux+St&amp;hl=no&amp;geocode=%3BFWp1IgMdGoTf_w&amp;mra=ls&amp;sll=53.03996,-2.323225&amp;sspn=1.469682,3.99353&amp;ie=UTF8&amp;t=h&amp;ll=53.041213,-2.323608&amp;spn=1.155964,2.977295&amp;z=8" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a></small>

Powered by Labrador CMS