Fergies 900.

Sir Alex Ferguson leder Manchester United i ligaen for 900. gang mot Wolverhampton. Det bør feires med at mesterne kommer tilbake på vinnersporet.

Publisert Sist oppdatert

Den legendariske manageren når en ny milepæl, men kjenner vi skotten rett, er han mer opptatt av at Manchester United kan dele tabelltoppen med Chelsea med seier i kved – i hvert fall i ett døgn.

Wolves

Wolverhampton har som ventet plassert seg i bunnsjiktet av Premier League-tabellen denne sesongen, og laget ligger bare to poeng over nedrykksstreken. Klubben må imidlertid ha fått en solid vitamininsprøyting etter at de slo uberegenlige Tottenham 1-0 på White Hart Lane i helgen.

Mick McCarthy er nøktern optimist foran kveldens tur til Manchester, og lederen av ulveflokken mener United er avhengige av seier for å holde liv i gulldrømmen.

– De må slå oss, de er nødt til det. Vil United bli mestere kan de ikke først tape for Villa og deretter ikke slå oss.

Wolves har lite å slå i bordet med på Old Trafford i ligaen de siste snaue 20 årene, mest på grunn av at de kun har gjestet Old Trafford én gang tidligere i Premier League-sammenheng. Da ble John O'Shea matchvinner, som scoret kampens eneste mål i 2003/2004-sesongen.

Det er imidlertid andre gangen i 2009 at Wolverhampton kommer på besøk i ligamesternes egen lekegrind. I høst ble en gjeng med sårede ulver sendt ut av Ligacupen av et United som spilte halvannen omgang med ti mann.

Se opp for…

..Kevin Doyle har funnet veien til nettmaskene fire ganger denne seongen, og det var han som ble matchvinner da Spurs ble slått i London. Den tidligere Reading-spissen kan skape hodebry for et United-forsvar som ikke alltid har vært like patent i høst.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

12. des.

Tottenham

PL

B

1-0

5. des.

Bolton

PL

H

2-1

29. nov.

Birmingham

PL

H

0-1

21. nov.

Chelsea

PL

B

0-4

7. nov.

Arsenal

PL

H

1-4

United

Forutsetningene er klare for kveldens kamp: Villa-tapet må gå i glemmeboka, og mesterne både skal og bør slå Wolverhampton på hjemmebane.

Lite stemte på lørdag, og flere nøkkelspillere, spesielt de framover på banen, er nødt til å heve seg noen hakk om United skal gå inn i et knallhardt juleprogram med selvtilliten i orden. Samtidig er det verdt å huske at prestasjonene før nederlaget på lørdag både har vært oppmuntrende og bunnsolide, og derfor velger vi – i hvert fall foreløpig – å se på tapet som et aldri så lite feilskjær.

Skadesituasjonen

Sir Alex varslet i forrige uke at Fabio returnerer fra lyseskaden som har plaget ham de siste ukene. Etter planen skulle Wes Brown også være tilbake i kveld, men 30-åringen var overraskende i startelleveren mot Aston Villa.

Det kan hende at Ferguson for første gang på en stund kan plukke ut en backrekke med bare forsvarspillere, og at Darren Fletcher igjen kan ta plass på midtbanen.

Skadelisten er imidlertid fortsatt lang, og John O'Shea, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Edwin van der Sar, Gary Neville, Rafael og Federico Macheda er alle ute. I tillegg er Ryan Giggs ansett som tvilsom på grunn av hamstringskaden han pådro seg i helgen.

Paul Scholes er tilbake etter å ha sonet karantene mot Aston Villa.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

12. des.

Aston Villa

PL

H

0-1

8. des.

Wolfsburg

CL

B

3-1

5. des.

West Ham

PL

B

4-0

1. des.

Tottenham

LC

H

2-0

28. nov.

Portsmouth

PL

B

4-1

Uniteds hjemmemøter med Wolves i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorer

2003/04

1-0

O'Shea

Fullstendig ligastatistikk mot Wolves:

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

82

27

5

9

81-44

10

9

22

55-82

37

14

31

136-126

Dommeren

Steve Bennett får oppgaven med å dømme kveldens oppgjør. Pipeblåseren, som ikke alltid har vært Sir Alex Fergusons beste venn, har bare dømt United én gang denne sesongen. Da ble Everton slått 3-0 på Old Trafford.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS