Danser med ulver

Med Wolverhampton Wanderers som gjester på Old Trafford, innleder den regjerende ligacupmester Manchester United i kveld sitt forsvar av tittelen som ble sikret i vårens finaleseier over Tottenham på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Men pass på: I løpet av de siste 25 årene har nemlig United røket ut hele ti ganger på tilsvarende stadie i denne turneringen!

Heller ikke Wolverhampton kan vise til resultater som overbeviser oss om at de helt har grepet på Ligacupens 3. runde. På sine tolv siste forsøk har det nemlig kun forekommet én gang at ulveflokken fra Molineux har klart å komme seg helskinnet gjennom til 4 runde!

Det ønsker de nok å få gjort noe med i kveld, men ikke for enhver pris. Etter et seks år langt fravær fra Premier League ligger Wolves' førsteprioritet på å holde seg i divisjonen, og da er man gjerne villig til å ofre en turnering som Ligacupen.

Det fikk man et forholdsvis klart inntrykk av da manager Mick McCarthy byttet ut bortimot hele mannskapet sitt til 2. rundeoppgjøret mot Swindon for tre uker siden.

Den gang holdt det på å gå galt, for etter 120 målløse minutter måtte det straffesparkkonkurranse til før avansementet ble sikret.

– Skal gi dem kamp

Men uansett hvem han måtte stille med mot United, lover Mick McCarthy at laget hans vil gå offensivt til verks på Old Trafford. Wolves tok tre poeng i helgens PL-oppgjør mot Fulham og ønsker å bygge videre på den suksessen.

– Vi kommer til å gå ut i 4-4-2 for å gi dem kamp, sier han optimistisk, ifølge Sky Sports, og legger til:

– Jeg vet ikke hvlke spillere Sir Alex vil satse på, men vi skal gi dem kamp uansett hvem det måtte bli.

– Vi kommer ikke til å legge oss bakpå for å la dem angripe oss i 90 minutter. Det ville i så fall vært den perfekte katastrofeoppskrift, mener Wolves-manageren, som sannsynligvis vil la ex-Red Sylvan Ebanks-Blake starte kampen.

Fjorårets toppscorer har vært skadet og trenger kamptrening. Også en annen ex-Red, David Jones, er aktuell for startoppstillingen.

Ligacupmeritter

Vinnere: 1974 og 1980

Formen – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. sept.

Fulham

PL

H

2-1

12. sept.

Blackburn

PL

B

1-3

29. aug.

Hull

PL

H

1-1

25. aug.

Swindon

LC2

H

0-0 (6-5 på str.)

22. aug.

Man. City

PL

B

0-1

United er som sagt regjerende mestere i turneringen, og selv om Ligacupen må regnes som den lavest rangerte av de fire store turneringene klubben deltar i, er det liten tvil om at Sir Alex er lysten på å gjenta vårens suksess.

Som vanlig er, spesielt i de tidlige rundene, satser han Ligacupen på å gi unge talenter muligheten til å skaffe seg erfaring og spilletid. Det betyr at han gir flesteparten av dem som spilte søndagens Manchester-derby anledning til å slappe helt av i kveld.

Michael Owen, matchvinneren fra kampen mot City, trenger imidlertid kamptrening, og vil ventelig starte, og det samme gjelder trolig Michael Carrick og Paul Scholes. Døren holdes også åpen for spillere som Danny Welbeck og Federico Macheda – for ikke å snakke om Magnus Eikrem og Joshua King. De to nordmennene har begge blitt tildelt draktnummer i forkant av kveldens kamp, og kan bli å se i aksjon i løpet av oppgjøret

Av de to ligger nok den noe eldre og mer erfarne Eikrem best an til å debutere, men uansett føler nok både han og King det som et stort løft at de i det hele tatt har blitt tatt med i troppen.

Skadesituasjonen

Fjorårskometen Rafael da Silva og sommerkjøpet Gabriel Obertan ville utvilsomt vært høyaktuelle til kampen dersom de var skadefrie, men det er de altså ikke. Førstnevnte nærmer seg riktignok friskmelding etter skulderskaden, mens ryggskadete Obertan muligens vil være aktuell om en måneds tid fra nå.

Troppen

Tomasz Kuszczak, Ron-Robert Zieler, Ben Amos, Ritchie De Laet, Gary Neville, Wes Brown, Jonny Evans, Joe Dudgeon, Fabio, Zoran Tosic, Darron Gibson, Corry Evans, Magnus Eikrem, Michael Carrick, Paul Scholes, Antonio Valencia, Nani, Michael Owen, Danny Welbeck, Federico Macheda, Joshua King.

Ligacupmeritter

Vinnere: 1992, 2006, 2009

Formen – 5 siste

Ettersom troppen for en stor del består av spillere med begrenset eller ingen førstelagserfaring, er det kanskje litt urettferdig å vise til lagets form. Allikevel, kampene har blitt spilt, og slik har United kommet ifra sine fem siste oppgjør:

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. sept.

Man. City

PL

H

4-3

15. sept.

Besiktas

CL

B

1-0

12. sept.

Tottenham

PL

B

3-1

29. aug.

Arsenal

PL

H

2-1

22. aug.

Wigan

PL

B

5-0

Dommeren

Peter Walton er mannen som har fått ansvaret for å lose de to lagene trygt gjennom kampens 90 minutter.

49-åringen, som er en av de mer gnitne med kortene, dømte United ved tre anledninger i fjorårssesongen og gjorde sine saker bra. Også United-spillerne syntes å trives med Walton i sin midte; de responderte i hvert fall med å vinne samtlige tre oppgjør.

Ligacupen – eller Carling Cup, som den har vært kjent som siden Carling Black Label tok over som hovedsponsor i 2003, er åpen for de 92 klubbene som konkurrerer i de fire øverste divisjonene. Den ble første gang avviklet i 1960/61-sesongen, og er nå inne i sitt 50. år.

Scoringsvarsling

Kveldens kamp vises på Canal+ Sport 2 fra klokken 21:00, men om du ikke skulle ha anledning til å følge oppgjøret kan du alternativt melde deg på vårt scoringsvarsel.

Send da meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis og sluttresultat. Tjenesten, som koster kun kr. 1,- per melding, er dessverre bare tilgjengelig for norske mobilabonnenter.

Powered by Labrador CMS