På ulvejakt – igjen

Sist uke var det Wolves i LC, nå venter Wolfs i CL.

Publisert Sist oppdatert

I kveld braker det nemlig løs med kamp nr. 2 i gruppespillet, og United bør være særdeles skjerpet i møtet med det tyske mesterlaget.

Wolfsburg, den store kometen i tysk fotball, ble stiftet på ruinene av den 2. Verdenskrig, og slet i mer enn 50 år i skyggen av landets storklubber. Men, den tiden er så definitivt forbi.

Etter først å ha spilt seg opp blant de store så sent som i 1997, har "ulvene" trosset alle eksperttips om snarlig retur til både 2. Bundesliga og det som verre er.

I forrige sesong kom så det store gjennombruddet da ligapokalen for første gang i historien fant veien til Volkswagen Arena, en triumf som samtidig markerte starten på klubbens aller første flørt med Champions League.

For to uker siden gikk laget seirende ut av jomfrukampen mot CSKA Moskva hjemme i Niedersachsen, og i kveld venter altså klubbens første bortekamp i den samme turneringen. Det blir en test Wolfsburg-manager Armin Veh ser frem til:

– Dette blir en veldig spesiell kamp. Mens Manchester United har spilt mer enn 150 Champions League-kamper, blir dette bare vår andre. Likevel kommer vi ikke til å legge oss bakpå. Det er umulig å spå om guttene blir vettskremt eller inspirert av sitt første møte med Old Trafford, men vi skal under alle omstendigheter spille vårt eget spill. Hvis ikke, kan det bli veldig tøft for oss, sier Veh til UEFA.com.

Se opp for

Bosnieren Edin Dzeko og hans brasilianske spissmakker Grafite, er utvilsomt Wolfsburgs farligste angrepsvåpen. I fjorårets mesterskapssesong delte de to hele 71(!) mål seg i mellom i alle turneringer, og ble dermed helt avgjørende for klubbens suksess.

Sir Alex er selvsagt oppmerksom på de to sjefsulvenes kvaliteter, og betegner dem rett og slett som "incredible". Så får vi bare håpe at han makter å overføre alt han har lært om dem til kombinasjonen Ferdinand/Vidic. De to midtstopperne står overfor en formidabel oppgave med å slipe ned klørne på de to sjefsulvene.

I videoen under kan du se den ene halvparten av radarparet, Grafite, i aksjon:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pO9_YRwYEQc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pO9_YRwYEQc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Hvis du ikke synes at de Dzeko og Grafiti virker skremmende nok, bør du sjekke denne aen til Wolfsburgs hjemmeside. Da vil du, etter noen uskyldige, innledende actionbilder, snart innse at ulvene mener alvor.

Skadesituasjonen/troppen

Manager Veh melder om en helt skadefri tropp til møtet med United. Det betyr følgende tropp:

Følger…

FORMEN – de 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

26. sept.

Hannover

BL

H

4-2

23. sept.

Köln

BL

B

2-3

18. sept.

Schalke 04

BL

B

2-1

15. sept.

CSKA Moskva

CL

H

3-1

12. sept.

Leverkusen

BL

H

2-3

Seier gir gruppekontroll

Etter å lagt et godt fundament med seieren over Besiktas i Istanbul, vil United med seier i kveldens oppgjør ta et langt steg videre mot avansement fra gruppespillet.

Laget er i god form og har siden det forsmedelige nederlaget på Turf Moor den 19. august, vunnet seks kamper på rad i alle turneringer.

Forutsetningene bør derfor være til stede for et godt resultat mot tyskere som tross alt er helt uten erfaring på dette nivået. Likevel, dersom SAFs utvalgte ikke tar alle de nødvendige forholdsregler og går på banen 100 prosent skjerpet, kan det fort bli vertene, og ikke gjestene, som havner i ulvefellen til slutt.

Skadesituasjonen

I tillegg til de vanlige – Edwin van der Sar, Rafael, Owen Hargreaves og Gabriel Obertan, har Ji-sung Park pådratt seg et virus som holder ham ute av oppgjøret mot tyskerne. Bestekameraten hans, Patrice Evra, slet med det samme viruset i helgen, men han har klart å kvitte seg med det.

Troppen

Foster, Kuszczak, Neville, Brown, Fabio, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, O'Shea, Valencia, Scholes, Fletcher, Anderson, Carrick, Nani, Giggs, Rooney, Berbatov, Owen.

FORMEN – de 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

26. sept.

Stoke

PL

B

2-0

20. sept.

Manchester C.

PL

H

4-3

15. sept.

Besiktas

CL

B

1-0

12. sept.

Tottenham

PL

B

3-1

29. aug.

Arsenal

PL

H

2-1

Powered by Labrador CMS