Preview United – Villa

Smørbrødlisten med skader er heldigvis blitt noe kortere foran den meget viktige hjemmekampen mot formlaget Aston Villa.(Oppdatert fredag kl. 15.30).

Publisert Sist oppdatert

Mot Wolfsburg i midtuken hadde United 14(!) mann på skadelisten. Mot Martin O’ Neill & Co. returnerer takk og pris Nemanja Vidic, Wayne Rooney, Ryan Giggs og Dimitar Berbatov. Men Paul Scholes er suspendert…

Manchester United gjorde oss supportere stolte mot Wolfsburg. En ung og urutinert ellever som aldri hadde spilt sammen før, slo de hjemmesterke tyskerne 3-1.

Seieren var Uniteds fjerde på rad, uansett turnering. Først ble Portsmouth slått 4-1 på sydkysten. Deretter sendte vi Tottenham ut av Ligacupen med 2-0 på Old Trafford. West Ham fikk svi på pukkelen foran egne fans med 0-4, før United altså temmet ulvene fra Wolfsburg med 3-1. Med andre ord: Imponerende 13-2 i målforskjell.

På Premier Leagues offisielle formtabell ligger United på tredjeplass, med tolv poeng på de seneste seks kampene, bak Chelsea og toer Birmingham. De seks kampene formtabellen har tatt med, er de nevnte seirene mot West Ham og Portsmouth, samt hjemmeseirer mot Everton og Blackburn, og bortetap for Chelsea og Liverpool.

Bare Chelsea har en bedre hjemmeform enn United så langt denne sesongen. United har seks seirer, én uavgjort og – bank i bordet – ingen tap før Villa kommer på besøk.

Med Vidic, Rooney og Berbatov tilbake, er Uniteds skadeliste «bare» på ti mann: Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Gary Neville, Wes Brown, Jonny Evans, John O’Shea, Rafael da Silba, Fabio Da Silva, Owen Hargreaves og Kiko Macheda. I tillegg er altså Paul Scholes suspendert.

I tillegg til Berbatov, Rooney, Vidic og Giggs, er også Ritchie De Laet tilgjengelig igjen. Belgieren var ikke tilgjengelig for spill i Champions League.

Det er ventet at midtbanespiller Michael Carrick fortsetter som stopper, nå med Nemanja Vidic som makker. Høyrebacken er mer åpen. Hele seks spillere har bekledd den posisjonen hittil i 2009/10.

På sentral midtbane har Scholesy og Darron Gibson spilt sammen de to seneste kampene, men siden førstnevnte er suspendert, blir det en annen konstellasjon nå. Som det står en interessant artikkel om i seneste utgave av United-Supporteren, har Sir Alex benyttet hele ni forskjellige konstellasjoner sentralt på midten denne sesongen. Fletcher/Scholes, Anderson/Carrick og Fletcher/Carrick er de tre mest benyttede, men det er meget mulig at Ferguson lar Darron Gibson få teste ut skuddfoten også mot Villa.

På topp har United-sjefen et luksusproblem, etter Michael Owens imponerende hat trick mot Wolfsburg – akkurat som Rooney fikset mot Portsmouth. Owen, Berbatov og Rooney har for øvrig aldri startet en kamp sammen.

FORMEN – 5 siste

DatoMotstanderTurn.H/BRes.
8. des.WolfsburgCLB3-1
5. des.West HamPLB4-0
1. des.TottenhamLCH2-0
28. nov.PortsmouthPLB4-1
25. nov.BesiktasCLH0-1

Aston Villa ligger tre plasser bak United på formtabellen, med ni poeng på de seneste seks kampene. Villa har imidlertid også fire strake ligakamper uten tap. Sist helg ble Hull utklasset 3-0, etter scoringer av Richard Dunne, James Milner og John Carew. Før det spilte Villa to ganger 1-1, mot Totteham (h) og Burnley (b), pluss at Bolton ble knust 5-1 i Birmingham. Tar vi med cup, så har Villa tre seirer og to uavgjorte på de seneste fem kampene, idet Portsmouth ble slått 4-2 borte i Ligacupen.

Nevnte Dunne har som kjent fortid i Manchester City, og har også sterke følelser for feil klubb i Manchester. For han kan ikke kampen komme fort nok.

– Statistikken min mot United er ikke dårlig. Jeg har noen uavgjorte og seirer fra før. Vi vet at på en god dag kan vi slå hvem som helst.

Milner er også nevnt. Han har denne sesongen flyttet fra høyrekant til sentral midtbane, og har der imponert stort.

Manager Martin O’ Neill sier til Villas offisielle hjemmeside, at han vet hvor skoen trykker.

– I de seneste kampene har Stewart Downing kommet inn. Han har gitt offensiven en ny dimensjon, det er flott, men vi må lære oss til å tette igjen bakover.

O’ Neill har ikke de store skadeproblemene. Bare de tre forsvarerne Wilfred Bouma, Curtis Davies og James Collins mangler, og de er alle spillere som har vært ute en stund.

FORMEN – 5 siste

DatoMotstanderTurn.H/BRes.
5. des.HullPLH3-0
1. des.PortsmouthLCB4-2
28. nov.TottenhamPLH1-1
21. nov.BurnleyPLB1-1
7. nov.BoltonPLH5-1

INNBYRDES OPPGJØR

United har, kryss fingrene, spytt tre ganger osv, et solid tak på Aston Villa. United har 24 strake kamper på rad mot dem uten tap, cup inkludert. Seneste tap var 0-3-tapet borte i Ligacupen 13. oktober 1999. For øvrig en kveld som John O’Shea debuterte. Hvis vi ser på kun kamper på Old Trafford, må vi tilbake til 5. november 1983(!), da Ron Atkinson ennå var United-sjef, for å finne seneste hjemmetap for Villa. 25 strake kamper har vi møtt de purpur/blå på Old Trafford uten å lide tap, og hele 19 av disse er vunnet. De syv seneste gangene Villa har besøkt Drømmenes Teater, har alle gangene endt med tap og mareritt for Villa.

10 siste hjemmemøter med Aston Villa i Premier League

SesongRes.Målscorere
2008/093-2Ronaldo 2, Macheda
2007/084-0Rooney 2, Ronaldo, Tevez
2006/073-1Park, Carrick, Ronaldo
2005/061-0Van Nistelrooy
2004/053-1Ronaldo, Saha, Scholes
2003/044-0Van Nistelrooy 2, Forlan 2
2002/031-1Forlan
2001/021-0Van Nistelrooy
2000/012-0G.Neville, Sheringham
1999/20003-0Scholes, Cole, Keane

Fullstendig ligastatistikk mot Aston Villa

KamperHjemmeBorteTotalt
SpiltVUTMålVUTMålVUTMål
501610160-67251932112-137753542272-204

DOMMER

Martin Atkinson er satt opp til å dømme denne viktige kampen. Det er altså mannen som feilaktig godkjente Chelseas scoring i 0-1-tapet for United 8. november, men på den annen side var det også han som dømte da United slo City 4-3 i den dramatiske kampen 20. september.

TV

Hvis du ikke er så heldig at du har billett til Old Trafford mot Aston Villa, så sørg i hvert fall for at du lørdag i god tid før 18.30 skandinavisk tid, har benket deg til foran en TV som tar inn Canal+ Sport2 eller ESPN.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få kampen med deg, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Powered by Labrador CMS