Preview United-Valencia

Det blir en ren gruppefinale når Valencia gjester Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Forutsetningene er klare før kveldens kamp: Manchester United er avhengige av poeng for å sikre gruppeseieren, som trolig vil gi en noe enklere motstander i åttedelsfinalen. Skulle Valencia vinne på Old Trafford, vil spanjolene snike seg til tabelltoppen på bedre målforskjell.

Valencia

Valencia fikk en forrykende start på sesongen, og de toppet La Liga da United besøkte Mestalla i september. Siden den gangen har de blitt fullstendig hektet av Barcelona og Real Madrid. De hvitkledde ligger nå på femteplass, og distansen opp til Barca er på hele 13 poeng.

Spanjolene er, i likhet med United, allerede klar for utslagsrundene i Champions League, og de har vartet opp med over dobbelt så mange scoringer som gruppelederen. Valencia har hamret inn 14 mål på fem kamper, men det skyldes i hovedsak at de har slaktet poengløse Bursaspor i begge møtene.

Unai Emerys mannskap reiser til England vel vitende om at de ikke har tapt på engelsk jord på fem visitter. Samtidig skal det sies at fire av fem oppgjør har endt uavgjort.

Skadesituasjonen

David Navarro, Manuel Fernandes, Mehmet Topal og Jérémy Mathieu er alle ute med skader.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Motstander

4. des

Real Madrid

B

La Liga

2-0

28. nov

Almeria

H

La Liga

2-1

24. nov

Bursaspor

H

CL

6-1

20. nov

Villareal

B

La Liga

1-1

14. nov

Getafe

H

La Liga

2-0

United

Manchester United skal spille for første gang etter ydmykelsen mot West Ham for en uke siden, men en helt annen startellever vil bli sendt ut mot Valencia. For rødtrøyene handler dette ikke bare om å ta førsteplassen i gruppa, men også å gå inn til kampene mot Arsenal og Chelsea med selvtilliten i orden.

Derfor har Sir Alex Ferguson varslet at han sender ut på sin beste ellever.

Skadesituasjonen

Michael Owen og Antonio Valencia er ute for United. Paul Scholes og Patrice Evra trente ikke for fullt i går, og det er usikkert om det blir klare til i kveld.

Formen – siste 5

Dato

Motstander

H/B

Turn.

Res.

30. nov

West Ham

B

LC

4-0

27. nov

Blackburn

H

PL

7-1

24. nov

Rangers

B

CL

0-1

20. nov

Wigan

H

PL

2-0

13. nov

Aston Villa

B

PL

2-2

Dommer

Pedro Proença dømmer Manchester United for første gang i kveld, men portugiseren har allerede ledet tre Champions League-kamper denne sesongen. 40-åringens siste oppgjør var mellom Real Madrid og Barcelona.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få sett kampen, kan redningen bli vår ypperlige live-tekstoppdatering på united.no – eller SMS-varsling:

Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kun kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS