Preview United – Hull

Under fire uker etter at United vant 3-1 i Hull møtes klubbene igjen. Kun seier er godt nok for United mot formsvake og tamme tigre.

Publisert Sist oppdatert

27. desember vant United 3-1 borte over Hull i en match der Wayne Rooney var kampens store spiller. Rooney, Dimitar Berbatov og et selvmål av Dawson besørget bortemålene. "Tigrene" har vært tamme side det, og Hull har faktisk ikke vunnet på fremmed mark siden 4. mars (mot Fulham) i fjor.

En seier på fire kamper er sjelden kost for oss bortskjemte United-supportere, men det er tilfelle nå. Leeds 0-1 hjemme i FA-cupen, Birmingham (b) 1-1, 3-0 på Old Trafford over Hull, og 1-2-tap for City på Eastland i Ligacupen er de nevnte fire kampene.

Skjønt, statistikk kan man som kjent vri og vende på så mye man vil. For hvis vi ser på de fire seneste kampene i kun ligaspill er fasiten ti poeng av tolv mulige. Seirer mot Burnley, Wigan og Hull, samt uavgjort mot Birmingham. Ja, vi ligger faktisk på andreplass, bak Arsenal, på Premier Leagues offisielle formtabell.

Uansett er bare seier godt nok for United lørdag ettermiddag. Hjemmestatistikken i ligaen er ni seirer, én uavgjort (mot Sunderland) og ett tap (for Aston Villa).

I går kom den kjedelige nyheten om at John O'Shea er ute for resten av sesongen. Trist for både Josh og United. Fra før er Owen Hargreaves definitivt ute, men den store positive nyheten er at Rio Ferdinand gjør comeback. England-stopperen har ikke spilt siden 25. oktober, og har gått glipp av 19 strake kamper. Dimitar Berbatov vender også tilbake etter lårhønen han pådro seg mot Burnley, mens Nemanja Vidic, som har gått glipp av fire kamper på rad, dessverre ser ut til å bli ute i ytterligere to uker.

Selv om Rooney og en skadefri Berbatov nok er Sir Alex' førsteavalg, er det plutselig blitt konkurranse om spissplassene. Michael Owen er sulten på spill idet han ikke har vært i startelleveren på de seks seneste kampene. Og; Mame Biram Diouf øket sine muligheter med et flott hat trick mot Sunderland i torsdagens reservelagskamp. Den tidligere Molde-spilleren har vært på hugget alle sine tre innhopp for førstelaget så langt.

På den sentrale midtbanen har Ferige alternert en god del denne sesongen, skjønt Darren Fletcher og Michael Carrick har startet i fire av de seks seneste kampene.

At det blir forandring på laget i forhold til de elleve som startet mot City i midtuken tar vi for gitt. Ikke én gang denne sesongen har United mønstret samme startellever i to kamper på rad.

Milepæl:

  • Paul Scholes mangler ett mål på å nå 100 Premier League-scoringer

I faresonen:

  • Wes Brown, Patrice Evra, Wayne Rooney og Nemanja Vidic, er alle ett gult kort fra karantene

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

19. jan.

Manchester C

LC

B

1-2

16. jan.

Burnley

PL

H

3-0

9. jan.

Birmingham

PL

B

1-1

3. jan.

Leeds

FAC

H

0-1

30. des.

Wigan

PL

H

5-0

Tigrene fra Hull har vært sjelden tamme den siste tiden. Klubben ligger nest sist på formtabellen, og har ikke vunnet siden 3-2-seieren hjemme over Everton 25. november.

Siden det har Phil Browns mannskap spilt sju ligakamper pluss 1-4-tapet for Wigan borte i FA-cupen. De sju ligakampene har resultert i fire uavgjorte og tre tap. De uavgjorte kom mot Manchester C. (b), Blackburn (h), Bolton (b) og Tottenham (b), mens de nevnte tre tap har vært for Aston Villa (b), Arsenal (b) og altså United hjemme.

Hull ser ut til å slite så fort de reiser vekk fra trygge omgivelser hjemme på KC Stadium. De sort/oransje har i hvert fall null seirer, fire uavgjorte og syv tap så langt i ligaen. Ja, Hull har faktisk ikke vunnet borte i ligaen siden Fulham ble slått 4. mars i fjor.

Derimot var det sterkt å klare 0-0 mot Tottenham i London sist helg. Det skal dog nevnes at Tottenham i det oppgjøret hadde elleve skudd på mål, mens Hull ikke hadde noen. Uniteds spisser så forhåpentligvis utdrag av den kampen, for Hull-keeper Boaz Myhill var i det umulige hjørnet mot Spurs og tok absolutt alt.

Hull har hatt en merkelig sesong. Den startet elendig med en seier, en uavgjort og fem tap på de syv første ligakampene. Bookmakerne hadde lavest odds på at manager Phil Brown skulle bli den første som fikk sparken. Men Brown, som har vært Hull-sjef siden desember 2006, rettet opp resultatene. I oktober og november ble det tre seirer, like mange uavgjorte og to tap. Siden fulgte den nevnte bølgedalen.

Tidligere United-forsvarer Paul McShane returnerte mot Tottenham etter å ha vært skadet i tre uker. Dean Murray (mb) er også tilgjengelig igjen. Jimmy Bullard (mb) anses som usikker. Spissen Daniel Cousin har vært opptatt med Afrika Cup, men selv om hans nasjon Gabon er utslått spiller han neppe mot United. Det er nemlig full skjæring mellom Cousin og manager Brown, og Cousin har uttalt at han ikke lenger vil spille under Brown.

Hull har lånt Amr Zaki fra den egyptiske klubben Zamalek for resten av sesongen. Zaki har imidlertid vært skadet, og gjør neppe sin debut før Wolverhampton-kampen 30. januar.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

16. jan.

Tottenham

PL

B

0-0

2. jan.

Wigan

PL

B

1-4

29. des.

Bolton

PL

B

2-2

27. des.

Manchester U

PL

H

1-3

19. des.

Arsenal

PL

B

0-3

UNITED v HULL – innbyrdes oppgjør

United har slått Hull i alle tre ligamøter etter at "Tigrene" rykket opp i 2008. I fjorårssesongen ble det 4-3 hjemme og 1-0 borte, og i romjulen vant vi som nevnt 3-1 borte. Totalt har United slått Hull seks kamper på rad.

Første ligamøte:

28. okt. 1905, Boothferry Park Hull – United 0-1 Målscorer: Picken

Forrige ligamøte:

27. des. 2009, KC Stadium Hull – United 1-3 Uniteds målscorere: Rooney, Berbatov, Selvmål

Største seier: 5-1

3. mars 1906, Bank Street Uniteds målscorere: Picken 2, Peddie, Sagar, A.Schofield

Største nederlag: 4-1

10. mars 1934, Boothferry Park Uniteds målscorer: J.T.Ball

Premier League-møter på Old Trafford:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

4-3

Ronaldo 2, Carrick, Vidic

Fullstendig ligastatistikk mot Hull

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

19

8

1

0

26-8

4

2

4

12-14

12

3

4

38-22

Dommeren

49 år gamle Steve Bennett fra Kent er satt opp som dommer. Han har tidligere i sesongen vært involvert i 14 Premier League-oppgjør og benyttet anledningene til å trekke opp 50 gule og to røde kort, et snitt på 3.7 kort per kamp.

OLD TRAFFORD I GULT OG GRØNT?

Blir det et Old Trafford i gult og grønt lørdag ettermiddag? I supporterkretser oppfordres det til å kle seg i disse farger (klubbens første i 1878), og ikke i de berømte røde før Glazer er vekk. Er dette noen få idealister eller vil oppfordringen spre seg som ild i tørt gress?

TV

Dersom du ikke er så heldig at du har billett til Old Trafford lørdag, så sørg i hvert fall for at du benker deg til foran en TV som tar inn Canal+ Sport1. Kampen har avspark lørdag klokken 16.00, skandinavisk tid.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha anledning til å få med deg overføringen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS