Preview United – West Ham

Igjen møter United et lag med stigende formkurve.

Publisert Sist oppdatert

Mmen mot West Ham er det seier og intet annet som er godt nok.

United har i kveld sjansen til å knipe innpå forspranget opp til Chelsea. United – West Ham, som ble fremskutt grunnet Ligacupfinalen, er eneste Premier League-kamp denne midtuken. Etter tapet for Everton sist helg er det bare seier som gjelder nå. Men West Ham går til oppgjøret med to strake seirer.

United spilte etter manges mening den svakeste kampen siden tapet for Leeds, da det ble 1-3-tap for Everton sist helg.

– Våg aldri å tro at dere er for gode for en utfordring, raste Sir Alex til sine elever etter kampen.

Vi tipper at denne korte, men intense dose med den berømte hårtørkeren har gjort sin misjon. Ferguson mente at grunnen til tapet for Everton først og fremst lå mellom ørene. Og det bør ikke skje to ganger på rad.

United har tatt bare ett poeng på to ligakamper, etter 1-1 borte mot Aston Villa før Everton. Hjemme på Old Trafford er derimot statistikken hyggeligere lesning. Vi har fem seirer på rad med 19-0 i målforskjell på disse fem kampene! Sist vi avga poeng hjemme var 12. desember, da det ble 0-1-tap for Aston Villa. Hjemmestatistikken i ligaen totalt er 11 seirer, en uavgjort og ett tap.

Forhåpentligvis har Uniteds treningsstab drillet litt ekstra på forsvarsspillet etter tapet på Goodison. Det har blitt en del baklengs den siste tiden, og mye har sett unødvendig ut. Ja, bare på de ni kampene som United har spilt etter at Edwin van der Sar gjorde comeback, har laget sluppet inn ti mål. Uten dermed å antyde at skylden hviler på 39-åringens skuldre.

Hvis Nemanja Vidic endelig er klar for spill, er sjansen stor for at Ferguson kjører serberen fra start. Vida var ubenyttet reserve mot Everton, men har ikke spilt et eneste minutt de seneste elleve kampene. Samtidig har Rio Ferdinand sonet ferdig sine karantene på fire kamper. Det kan bety at United mønstrer sine to beste stoppere. I så fall kryss i taket. Det er fire måneder siden Vidic og Ferdinand var tilgjengelige samtidig, nærmere bestemt 25. oktober mot Liverpool.

Nani er derimot fortsatt suspendert, mens Ryan Giggs, John O'Shea, Owen Hargreaves og Federico Macheda ennå er skadet.

Mange lurer på om Ferguson våger å gi Wayne Rooney en pust bakken. Den hardtarbeidende spissen har startet alle Uniteds 16 seneste kamper, og for øvrig signert 13 mål på disse 16. Spisskollega Michael Owen har derimot fått lite spilletid de seneste ukene. Han har startet kun én av de 13 seneste kampene, og Owen har videre kun to innhopp de seneste syv kampene. Darren Fletcher derimot har spilt mye, og har startet alle de åtte seneste oppgjørene.

Spiller de i kveld, blir det et litt spesielt møte for Rio Ferdinand og Michael Carrick. Begge vokste opp i det berømte West Ham-akademiet, og hadde "Hammers" som moderklubb.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. feb.

Everton

PL

B

1-3

16. feb.

AC Milan

CL

B

3-1

10. feb.

Aston Villa

PL

B

1-1

6. feb.

Portsmouth

PL

H

5-0

31. jan.

Arsenal

PL

B

3-1

West Ham har klatret opp på tiendeplass på formtabellen (United er nummer fire) etter to seirer på rad. Hull (3-0) og Birmingham (2-0) ble begge beseiret hjemme i østkantland.

Etter seieren over Hull kunne ikke manager Gianfranco Zola få fullrost nok sin italienske juvel Alessandro Diamanti.

– Jeg lar Diamanti spille hele tiden fordi jeg vet at han når som helst er i stand til å gjøre noe helt ekstraordinært. Han er trolig den eneste som er gal nok til å prøve å score fra egen banehalvdel. Han gjør de uventede ting, men det som kanskje har overrasket meg aller mest er den enorme arbeidsmengden han legger ned i tillegg.

En annen formspiller er Carlton Cole. England-spissen har ni mål denne sesongen, inkludert fulltreffere i de to seneste kampene.

På skadefronten er det et spørsmålstegn bak Benni McCarthy, som ikke har spilt siden 10. februar grunnet kneskade. Spissen skrev under bare timer før transfervinduet ble lukket 31. januar, men har kun fått én ligakamp etter overgangen fra Blackburn. Calum Davenport (f), Danny Gabbidon (f), Herita Ilunga (f), Luis Boa Morte (a) og Zavon Hines (a) alle er skadet. Englands midtbanespiller Kieron Dyer har vært ute med skade, men er tilbake i full trening og spiller muligens.

Nevnte Zole overtok roret på Upton Park i september 2008. Mannen fra Sardinia slet de første ukene og måtte tåle en del kritikk, men guidet til slutt de purpur/blå inn til niendeplass. Før kveldens viktige kamp ligger West Ham som nummer 13, dog bare fire poeng over nedrykksplass.

Bortestatistikken til West Ham er én seier, fem uavgjorte og syv tap. Den ene seieren kom for øvrig i første ligarunde i august, borte mot Wolverhampton.

Jonathan Spector kom til West Ham fra nettopp United. Forsvareren fikk for tøff konkurranse i United, men West Ham har fått god valuta for de 500.000 pund de ga United for amerikaneren. Denne sesongen har Spector spilt 12+4 ligakamper, og til tross for en langvarig skade i 2008-09 har han nå over 80 West Ham-kamper.

FORMEN – 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

20. feb.

Hull

PL

H

3-0

10. feb.

Birmingham

PL

H

2-0

6. feb.

Burnley

PL

B

1-2

30. jan.

Blackburn

PL

H

0-0

26. jan.

Portsmouth

PL

B

1-1

INNBYRDES MØTER

United har slått West Ham fire ganger på rad. Sist vi møttes var så sent som i desember, da United vant 4-0 i London. En kamp der Paul Scholes scoret først, på overtid av første omgang. Etter sidebytte dominerte United fullstendig, og Darron Gibson, Antonio Valencia og Wayne Rooney noterte seg også på scoringslisten. Det nest seneste møtet mot West Ham var også borte, i desember 2008 da United vant 1-0.

Selv om United stort sett har hatt et greit historisk tak på West Ham, har det vært noen få stygge unntak. Det ble tre hjemmepoeng både i 2008-2009 (2-0) og i 2007-2008 (4-1). Derimot tapte vi 0-1 i siste ligarunde, da vi allerede var ligamestere, i 2006-2007. Det er også "Hammers"' eneste poeng på Old Trafford de seks seneste innbyrdes ligamøtene der.

De 19 seneste gangene United har tatt imot West Ham som gjester, har United vunnet 16, mens gjestene har vunnet tre. Altså ingen uavgjorte…Spesielt 7-1-seieren til United i april 2000 huskes nok med glede av mange. En kamp West Ham faktisk scoret først, men hva gjorde det så lenge United slo på alle sylinderne etterpå og en spiller ved navn Paul Scholes scoret hat trick?

10 siste PL-møter med West Ham på Old Trafford:

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

2-0

Ronaldo 2

2007/08

4-1

Ronaldo 2, Tevez, Carrick

2006/07

0-1

2005/06

1-0

Van Nistelrooy

2002/03

3-0

Solskjær, Veron, Schemmel (selvmål)

2001/02

0-1

2000/01

3-1

Solskjær, Pearce (selvmål), Yorke

1999/2000

7-1

Scholes 3 (1 str.), Irwin (str.), Cole, Beckham, Solskjær

1998/99

4-1

Cole 2, Yorke, Solskjær

1997/98

2-1

Keane, Scholes

Fullstendig ligastatistikk mot West Ham:

Hjemme

Borte

Totalt

Kamper

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

109

36

6

12

125-56

13

17

25

76-89

49

23

37

201-145

Dommeren

Alan Wiley dømmer kveldens kamp. Han dømte også da United slo Hull borte 3-1 i desember, og da United spilte 2-2 hjemme mot Sunderland i oktober. Det var da det ble sånn rabalder av Sir Alex' kommentar om at Wiley ikke la til flere minutter fordi han "så utkjørt ut". Dessuten dømte Wiley Uniteds 0-1-tap for Burnley borte i august. Wiley har delt ut fire røde kort på 28 kamper.

TV

Det er tirsdag og (for mange) vinterferie, men om du ikke er heldig nok til å ha billett til kveldens kamp, så gjør i hvert fall det du kan for å oppsøke en TV som tar inn Canal+ Sport1, der kampen vises direkte fra klokken 21.00, skandinavisk tid.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha tilgang til kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av sms-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

Powered by Labrador CMS